والدین سخت گیر چه آسیبی به سلامت روان کودکان می زنند؟
محققان دریافتند که فریاد زدن و تنبیه بدنی بیشتر از والدین آرام و مداوم منجر به مشکلات عاطفی در کودکان می شود . 10٪ از کودکانی که در این مطالعه شرکت داشتند حتی با گذشت زمان بدتر شدند
یک مطالعه جدید نشان می دهد والدینی که به شدت فرزندان خردسال خود را تنبیه می کنند ممکن است آنها را در مسیری عدم سلامت روان قرار دهند.
محققان دریافتند که از بین 7500 کودکی که از 3 تا 9 سالگی دنبال شدند، حدود 10 درصد در گروه "پرخطر" قرار گرفتند که در آن علائم سلامت روان - از غم و اندوه مداوم گرفته تا رفتارهای غیرمستقیم - در طول سال ها بدتر می شد و کودکانی که والدین آنها اغلب از نظم و انضباط خشن، از جمله فریاد زدن یا تنبیه بدنی استفاده میکردند، حدود 50 درصد بیشتر از همسالان خود در آن گروه قرار میگرفتند.
در این مطالعه به نظر میرسد سبکهای فرزندپروری «سازگارانه» برای سلامت روانی کودکان فوایدی داشته باشد. برای آن خانوادهها، رفتار و مسائل عاطفی کودکان در دوران کودکی معمولاً با گذشت زمان بهبود مییابد.
کاتسانتونیس سرپرست این مطالعه و محقق دکترا در دانشگاه کمبریج در بریتانیا میگوید: «این میتواند به این دلیل باشد که فرزندپروری منعطف حس قابل پیشبینی و امنیت را برای کودکان فراهم میکند که میتواند به عنوان محافظی در برابر بدتر شدن سلامت روان عمل کند.
به گفته او، وقتی والدین سازگار باشند، نشان میدهد که آنها "رابطه مثبت و مطمئنی با فرزند خود دارند، به موجب آن با فرزند خود گرم و پر محبت هستند، در حالی که مرزها و انتظارات روشنی را تعیین میکنند."
این یافته ها بر روی بیش از 7500 کودک در ایرلند است که بخشی از یک مطالعه بهداشت ملی بودند. هنگامی که کودکان 3، 5 و 9 ساله بودند، والدین آنها پرسشنامههای استانداردی را تکمیل کردند که رفتارهای «درونیسازی» و «برونیسازی» کودکان را اندازهگیری میکرد.
علائم درونی کردن با احساسات مرتبط است - برای مثال وقتی بچه ها دائماً غمگین، مضطرب یا گوشه گیر هستند. علائم بیرونی شامل مشکلاتی مانند پرخاشگری، تکانشگری و سرکشی می شود.
به طور کلی، این مطالعه نشان داد که تقریباً 10٪ از کودکان الگویی از بدتر شدن علائم درونی یا بیرونی را در طول سال ها نشان دادند. در مقابل، اکثر بچه ها - حدود 84٪ - به طور مداوم در انتهای طیف علائم عاطفی قرار داشتند و از هر گونه مشکل رفتاری در دوران کودکی رشد کردند.
درصد کمی از بچه ها سطح علائم بالاتر از حد طبیعی داشتند، اما با گذشت زمان بهبودی نشان دادند.
معلوم شد که روشی که والدین رفتار کودک 3 ساله خود را مدیریت می کنند در مسیر سلامت روان فرزندشان کلیدی است. وقتی والدین به عنوان «والدین خصمانه» امتیاز بالایی (بر اساس گزارشهای خود) میگرفتند، احتمال اینکه فرزندشان در گروه پرخطر قرار بگیرد، در مقایسه با بچههایی که والدینشان در آن مقیاس پایین بودند، 50 درصد بیشتر بود.
والدین خصمانه به معنای فریاد زدن مکرر، تنبیه کردن غیرقابل پیش بینی، صدا زدن یا تنبیه بدنی کودک است.
گرگوری فوسکو، استاد مطالعات خانواده در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا گفت: با توجه به آنچه قبلاً در مورد این تاکتیک ها شناخته شده است، یافته های جدید تعجب آور نیست.
فوسکو که البته در این مطالعه شرکت نداشت، میگوید: «این استراتژیهای والدینی خشن و بیش از حد واکنشی، کودکان را در معرض خطر قرار میدهد.
وی با اشاره به اینکه روش هایی که والدین از طریق آنها رفتار فرزند خردسال خود را مدیریت می کنند یادآور شد: والدینی که از روش های خشن استفاده می کنند ممکن است در زندگی خود استرس های زیادی داشته باشند و به عنوان مثال ممکن است خودشان هم مشکلات روانی داشته باشند.
فوسکو گفت که والدین می توانند "مهارت های جایگزین" را بیاموزند که رفاه کل خانواده را بهبود بخشد.
فوسکو میگوید: «وقتی کودک نشان میدهد که عملکرد بهتری دارد، اغلب به سلامت روانی والدین نیز کمک میکند.
او به اهمیت ثبات و حفظ خونسردی والدین اشاره کرد: قوانین واضحی در مورد نحوه رفتار فرزندتان تنظیم کنید و در مورد پیروی از «عواقب معقول» برای رفتار نادرست، مانند مهلت زمانی، ثابت قدم باشید. همچنین به جای فریاد زدن و تهدید از لحن های آرام و خنثی استفاده کنید.
در عین حال، وی افزود، همه رفتارهای نادرست نیاز به پاسخ ندارند. گاهی اوقات والدین می توانند در صورت رها کردن یک حادثه جزئی، اوضاع را بهبود بخشند.
والدین یاد بگیرند که «با خود مهربان باشند» و راههایی برای کاهش استرس بیابند. اگر از خودتان نیز مراقبت کنید، میتوانید با آرامش بیشتری به فرزندانتان پاسخ دهید.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.