//
کدخبر: ۴۶۸۵۵۷ //
سلامت |بیماری پانیک

درمورد بیماری پانیک چه میدانید!!

بیماری پانیک یا حمله پانیک به صورت ناگهانی با اضطراب و ترس های شدید به وجود می‌آید و باعث افزایش تعداد ضربان قلب شما شده و به شدت عرق ‌می‌کنید و ممکن است در شرایط های مختلف منجر به حمله پانیک شوید.

درمورد بیماری پانیک چه میدانید!!
به گزارش فرتاک نیوز،

اختلال پانیک در افرادی وجود دارد که حملات مکرر و غیرمنتظره‌ای از ترس و هراس را تجربه می‌کنند. اگر فرد بیش از یک‌بار دچار حمله پانیک شود، اصطلاحاً حمله پانیک در او عود کرده است. حملات مکرر پانیک گاها زمانی رخ می‌دهد که یک شرایط قابل پیش‌بینی برای فرد تکرار می‌شود.

به مثال عبور از پل عابر پیاده و یا صحبت کردن در میان جمع می‌تواند ازجمله اتفاقاتی باشد که منجر به حمله چانکی در فرد شود. ممکن است فرد بسیار شاد و سالمی باشید که تنها دو یا چند بار دچار حمله پانیک شده است. شاید هم این اختلال نشان‌دهنده وجود برخی اختلالات دیگر مانند افسردگی و یا اضطراب اجتماعی در شما باشد.  صرف‌نظر از علت حمله پانیک، رهایی از پانیک توسط روش‌های درمانی و انواع داروی بیماری پانیک امکان‌پذیر است.

علائم بیماری پانیک

علائم بیماری پانیک در تمام سنین دیده می‌شود، اما شایع‌ترین سن بین 20 تا 30 سالگی است.

تنگی نفس

درد قفسه سینه یا احساس سنگینی

احساس ضعف، سرگیجه یا سردرد دارید.

احساس می‌کنید می‌خواهید که گریه کنید.

بیدار شدن از خواب

حالت تهوع و لرز

اسپاسم عضلانی و تپش قلب

تعرق بیش‌ازحد

بیش فعالی

سوزش و سوزنی شدن انگشتان یا لب

نوسان دمای بدن

احساس گرما یا سرما بسیار شدید

علائم و نشانه‌های پانیک ناگهان ایجاد می‌شود و معمولاً تا 10 دقیقه بعد به اوج خود می‌رسد. طول حملات به‌ندرت بیش‌تر از یک ساعت طول می‌کشد و معمولاً بین 20-30 دقیقه به پایان می‌رسد. حمله پانیک در هر زمان و مکانی رخ می‌دهد. برای مثال، ممکن است شما در حال خرید از فروشگاه باشید، در اتومبیل خود را حال رانندگی باشید و یا حتی روی مبل در حال تماشای تلویزیون باشید. حمله پانیک به سراغ شما خواهد آمد و موجب می‌شود تا برای لحظاتی احساسات بسیار تلخی را تجربه کنید.

همان‌طور که پیش‌تر به آن اشاره کردیم، حمله‌های پانیک در دفعات اول ناگهانی رخ می‌دهند ولی به‌تدریج، شما می‌توانید موقعیت‌هایی که احتمال وقوع حمله پانیک در آن وجود دارد را شناسایی کنید و برای رهایی از پانیک اقدام کنید. هم‌چنین انجام برخی از تمرین‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید آن را کنترل کنید. رهایی از پانیک موجب بهبود عملکرد شما در امور روزمره ارتباطی و کاری می‌گردد.

علت حملات پانیک چیست ؟

ارث

بی‌خوابی در افراد مستعد

بیماری جسمانی مانند پرکاری تیروئید و دیابت

مصرف چای و قهوه، سیگار در افراد مستعد

مصرف مواد مخدر مانند حشیش، شیشه و سایر مواد محرک

درمان بیماری پانیک

در کنار استفاده از داروی بیماری پانیک برای درمان، روش‌های شناختی رفتاری نیز می‌توانند برای رهایی از پانیک مورد استفاده قرار گیرند. در این روش درمانگر به شما کمک می‌کند تا به‌طور واقع بینانه ای با ترس‌های خود مواجه شوید. برای مثال فرض کنید هنگام رانندگی دچار حمله پانیک شوید، بدترین اتفاق ممکن برای شما چه خواهد بود؟ شما می‌توانید به‌راحتی ماشین خود را به کنار جاده هدایت کنید و نیازی نیست نسبت به حمله قلبی و یا تصادفات شدید خیال‌پردازی کنید. وقتی از قبل روش‌های فرار از موقعیت را آموخته باشید هنگام مواجه با حمله پانیک، اتفاقات فاجعه‌آمیزی رخ نخواهد داد.

موارد زیر از اصلی ترین روش های درمانی بیماری پانیک هستند:

داروهای ضدافسردگی (SSRI و SNRI)

مسدودکننده‌های بتا (Beta-blockers)

بنزودیازپین ها

فن‌های آرامش‌بخش و مدیتیشن را تمرین کنید

روابط خود را با خانواده و دوستان خود تقویت کنید

به‌طور منظم ورزش کنید

به‌اندازه کافی بخوابید

یکی دیگر از روش‌هایی مشاوره‌ای برای رهایی از پانیک، شبیه‌سازی علائم حمله و بررسی بازخورد عملکرد شما در آن شرایط است. در این روش درمانگر با انجام تمرینات مخصوص، علائم حمله را در شما فعال می‌کند تا ببیند در انجام کدام موارد ضعف دارید و باید بر روی کدام مهارت تمرکز بیشتری داشته باشید.

حمله‌های پانیک در دفعات اول ناگهانی رخ می‌دهند ولی به‌تدریج، شما می‌توانید موقعیت‌هایی که احتمال وقوع حمله پانیک در آن وجود دارد را شناسایی کنید و برای رهایی از پانیک اقدام کنید. هم‌چنین انجام برخی از تمرین‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید آن را کنترل کنید. رهایی از پانیک موجب بهبود عملکرد شما در امور روزمره ارتباطی و کاری می‌گردد.

اگر از دوستان و آشنایان شما کسانی هستند که گاها دچار حملات پانیک می‌شوند یا خود دچار این بیماری شده‌اید حتماً به یک پزشک متخصص مراجعه کنید و بدون تجویز پزشک هیچ‌گونه دارویی را مصرف نکنید.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۶۸۵۵۷ //
ارسال نظر
 
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
اخبار از پلیکان
تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
اخبار روز سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فرتاک نیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد