//
کدخبر: ۴۸۴۶۸۰ //

‌باید‌ها و نباید‌‌های سفید کردن دندان‌ها

شایع‌ترین عوارض جانبی سفید‌ کردن دندان‌ها حساسیت موقت آن‌ها است که می‌تواند ناشی از پراکسید هیدروژن باشد

‌باید‌ها و نباید‌‌های سفید کردن دندان‌ها
به گزارش فرتاک نیوز،

سفید کردن دندان‌ها  با روش‌های مختلف مانند پاک‌کردن لکه‌ها، سفید کردن دندا‌ن‌ها با مواد مختلف، اشعه فرابنفش و روش‌های دیگر انجام می‌شود. این کار را می‌توانید به کمک محصولات مختلف در خانه یا در مطب دندان‌پزشک انجام دهید. البته باید بدانید که برخی روش‌ها عوارض جانبی ناخوشایندی مانند حساس شدن دندان‌ها و تحریک لثه را به دنبال خواهند داشت. 

انواع لکه‌های دندان

برای سفید کردن موثر دندان‌ها باید از روشی کمک بگیرید که با لکه‌های دندانتان هماهنگ باشد و اگر هم لکه بیرونی و هم لکه درونی دارید باید از روشی استفاده کنید که برای هر دو نوع لکه موثر باشد. 

لکه‌های درونی 

به گزارش هلت‌لاین، برخی لکه‌ها که داخل مینای دندان‌اند لکه‌های درونی نامیده می‌شوند، که حتی پیش از سرزدن دندان‌ها از لثه در دوران کودکی پیدا می‌شوند. این لکه‌ها همچنین ممکن است به‌دلیل مصرف آنتی‌بیوتیک، استفاده بیش از حد فلوراید و همچنین نازک‌شدن مینای دندان با افزایش سن ایجاد شوند. 

لکه‌‌های بیرونی 

این لکه‌ها بیرون از دندان وجود دارند و به‌دلیل عوامل محیطی مانند نوشیدن قهوه، رنگ‌های خوراکی مصنوعی در مواد غذایی یا سیگار کشیدن، که رنگ مینای دندان را تغییر می‌‌دهد، به وجود می‌آیند. تحقیقات سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که ممکن است آنتی‌بیوتیک‌ها نیز این لکه‌ها را ایجاد کنند. 

گزینه‌های سفید کردن دندان

گزینه‌‌های سفید کردن دندان، از خمیردندان و مواد سفید‌کننده تا جلسات حرفه‌ای با دندان‌پزشک متغیر است. برخی محصولات سفید‌کننده لکه‌‌‌‌های بیرونی را برطرف می‌کنند، در حالی که برخی گزینه‌های دیگر هم لکه‌‌های بیرونی و هم لکه‌های درونی را از بین می‌برند. در بسیاری از محصولات بدون نیاز به تجویز پزشک، که به صورت آزاد در دسترس است، پراکسید هیدروژن وجود دارد که برای تجزیه کردن و به حداقل رساندن لکه‌های دندان به کار می‌رود. کاربامید پراکسید ماده دیگری برای تجزیه لکه‌ها است. این مواد شیمیایی در دوزهای بالا تهاجمی و تحریک‌کننده‌اند و به همین دلیل پیروی از دستورالعمل‌ها ضروری است و در صورت مواجهه با هر نوع حساسیتی حتما باید با پزشک مشورت کرد. 

محصولات سفیدکننده 

از محصولات بدون نسخه و آزاد در بازار می‌توان به خمیردندان و دهان‌شویه اشاره کرد. این محصولات ممکن است جوش شیرین داشته باشند که مانند یک ساینده ملایم لکه‌ها را پاک می‌کند. بعضی خمیردندان‌های سفید‌کننده هم زغال دارند که خاصیت سایندگی دارد. همچنین در فرمول‌های سفید‌کننده آن‌ها ممکن است مقدار کمی کاربامید و پراکسید هیدروژن باشد. برخی ساینده‌ها اگر مداوم استفاده شوند به مینای دندان آسیب می‌زنند. از آنجایی که مینای دندان بخش سخت بیرونی دندان است و سلول‌های زنده ندارد، پس از ساییدگی ترمیم نمی‌شود. بنابراین درمورد نحوه استفاده ایمن محصولات سفید‌کننده با دندان‌پزشک مشورت کنید. 

بسته‌های سفید‌کننده دندان خانگی 

در برخی از این بسته‌ها نوعی خمیر یا ژل وجود دارد که روی دندا‌ن‌ها مالیده می‌شود و سپس محافظ دندان روی آن قرار می‌گیرد. در برخی از این بسته‌‌ها، لامپ حرارتی، نور آبی یا نور اشعه فرابنفش وجود دارد و روی مواد محافظ دندان «تابیده» می‌شوند. البته تاثیر این تابش بر افزایش اثربخشی ژل‌ها هنوز تایید نشده است. 

سفید کردن دندان در مطب دندان‌پزشکی 

برای دستیابی سریع‌تر به نتیجه قابل مشاهده، دندان‌پزشک غلظت مواد سفید‌کننده را افزایش می‌دهد. بنابر تحقیقی در سال ۲۰۱۴، برای رسیدن به نتیجه مطلوب این روند باید طی چندین جلسه انجام شود. این جلسات معمولا هزینه زیادی دارند و تحت پوشش بیمه نیستند. سفید‌کننده برقی دندان در مطب به این شکل است که دندان‌ها را با محلول پراکسید هیدروژن قوی به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه شست‌وشو می‌دهد. البته هیچ تحقیق محکمی وجود ندارد که نشان‌دهنده مزیت‌‌های سفید‌کنندگی این روش باشد. 

عوارض جانبی سفید‌ کردن دندان‌ها 

شایع‌ترین عوارض جانبی سفید‌کردن دندان‌ها حساسیت موقت دندان‌ها است، همچنین تحریک دهان و لثه‌ هم شایع است و مخصوصا پراکسید هیدروژن می‌تواند این حساسیت را ایجاد کند. سفید کردن چه در خانه چه در مطب دکتر می‌تواند این حساسیت را به دنبال داشته باشد. نتایج تحقیقات سال ۲۰۱۹ هم نشان داد که سفید‌ کردن مکرر دندان‌ها چه در خانه چه در مطب دندان‌پزشک ممکن است به مینای دندان آسیب پایدار وارد کند. 

چه کسانی باید دندان‌هایشان را سفید کنند؟

مشاهده تصویر دندان‌های سفید و مرواریدی چهره‌های مشهور و بازیگران در تلویزیون و مجلات باعث شده است که همه فکر کنند لبخند بدون نقص یک قاعده است، در حالی که شکل دندان‌ها اهمیت ندارد و آنچه مهم است سلامت دندان‌‌‌‌ها است نه زیبایی آن‌ها. 

زردی دندان‌ها ممکن است به‌دلیل افزایش سن، استعداد ژنتیکی، مصرف برخی داروها، سیگار کشیدن یا نوشیدن قهوه و نوشابه باشد. 

سفید کردن دندان‌ها را می‌توان با توجه به بودجه شخصی برنامه‌ریزی کرد و بی‌شک این روش درمانی تنها روی دندان‌‌‌ها طبیعی تاثیرگذار است و برای کسانی که ایمپلنت یا روکش دندان دارند، گزینه مناسبی نیست. کارشناسان توصیه می‌کنند که برای انتخاب بهترین سفید‌کننده بهتر است با دندان‌پزشک مشورت کنید و اگر از بسته‌های خانگی استفاده می‌کنید از دستورالعمل‌ها به‌دقت پیروی کنید.  

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۸۴۶۸۰ //
ارسال نظر