عوارض کمبود برخی ویتامینها در بدن چگونه است؟
پزشکان آمریکایی تاکید دارند با وجود اهمیت مصرف ویتامینها و ریزمغذیها برای حفظ سلامت بدن، آمارها نشان میدهد که "۹۴ درصد" از افراد سالمند در این کشور دچار کمبود ویتامین D هستند.
آنها میگویند: همچنین در ۸۹ درصد از این گروه سنی سطح ویتامین E از استانداردهای توصیه شده پایینتر است و ۴۴ درصد نیز دچار کمبود ویتامین A هستند.
براساس نتایج یک مطالعه که به تازگی منتشر شده است کمبود ویتامینها در بدن حتی با خطر ابتلا به بیماریهای تنفسی از جمله کووید-۱۹ ارتباط دارد.
افزایش سطح ویتامینهای A، E و D در بدن از طریق مصرف مواد غذایی یا مکملها، خطر ابتلای فرد به بیماریهای تنفسی و ریوی از جمله آنفلوآنزا و کووید-۱۹ را کاهش میدهد.
نتایج بررسیها همچنین نشان میدهد افرادی که میزان توصیه شده از این سه ریزمغذی را دریافت کنند کمتر احتمال دارد به آنفلوآنزا، سرماخوردگی، بیماری مزمن انسدادی ریه و حتی آسم دچار شوند.
همچنین نتایج تحقیقات حاکی از آن است که مصرف ویتامین D به طور خاص، عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کرده و کمبود این ریزمغذی میتواند عاملی در ابتلای فرد به نوع شدید بیماری کووید-۱۹ باشد.
ویتامینهای A، E، D و C ریزمغذی به حساب می آیند به این مفهوم که برای ادامه حیات، بدن به دوز نسبتا پایینی از آنها نیاز دارد.
"سومانترا ری" مدیر اجرایی مرکز جهانی تغذیه و سلامت در انگلیس که به طور مستقیم در این تحقیق مشارکت نداشت، گفت: کمبود ریزمغذیها اغلب به عنوان یک عامل کلیدی در بروز سوء تغذیه و بیماری نادیده گرفته میشود و نشان دهنده چالشی دیگر در همه گیری بیماری کووید-۱۹ است.
به گفته محققان، تغذیه نقش مهمی در کاهش خطر ابتلا به چندین عفونت دارد اگرچه چگونگی تاثیر آنها در تقویت ایمنی بدن همچنان پیچیده است و کاملا شناخته شده نیست.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.