//
کدخبر: ۴۹۴۳۸۰ //

جریمه نقدی تأخیر در تمدید ویزا: چقدر باید بپردازیم؟

جریمه نقدی تأخیر در تمدید ویزا: چقدر باید بپردازیم؟

ویزا مجوز ورود افراد به کشورهای خارجی است. این سند رسمی مدت‌زمان مجاز حضور در کشور مقصد را نیز تعیین می‌کند و پس از اتمام اعتبار، دارنده حق قانونی اقامت در آن کشور را از دست می‌دهد؛ بنابراین، باید پیش از انقضای اعتبار، نسبت به تمدید ویزا اقدام کند. کشورها، برای عدم تمدید یا تأخیر در تمدید، افراد را به پرداخت جریمه ملزم کرده‌اند. نوع جریمه (نقدی یا غیرنقدی) و میزان جریمه نقدی تأخیر، براساس قوانین هر کشور متفاوت است.

جریمه نقدی تأخیر تمدید روادید ایران

ورود اتباع خارجی به ایران مانند هر کشور دیگری مستلزم دریافت روادید است. به‌طورمعمول، روادید توریستی ایران به‌صورت سینگل 30روزه صادر می‌شود و اعتبار روادید درمانی بین 30 تا 90 روز است. درصورت انقضای اعتبار این سند، حتی باوجود گذرنامه معتبر، تبعه خارجی باید خاک ایران را ترک کرده یا برای تمدید اقدام کند. میزان جریمه نقدی برای تأخیر تمدید به نوع روادید بستگی دارد. درحال‌حاضر، جریمه ویزا برای اتباع خارجی در ایران برای هر روز تأخیر در تمدید مبلغ 2.000.000 ریال است. تبعه خارجی باید قبل از خارج‌شدن از کشور به دفاتر پلیس اتباع خارجه یا پلیس +10 مراجعه کرده و مبلغ جریمه را پرداخت کند.

جریمه اقامت بیش‌ازحد در کشورهای حوزه شینگن

به‌طورکلی، ویزای شینگن مگر در موارد استثنایی، قابل تمدید نیست و اتباع خارجی درصورت تمایل به اقامت بیشتر باید از منطقه شینگن خارج شوند و برای بازگشت دوباره، روادید جدید درخواست دهند. براساس قوانین کشورهای حوزه شینگن، اگر اتباع خارجی پس از انقضای اعتبار روادید از کشور مقصد خارج نشده باشند، مشمول جریمه اقامت بیش‌ازحد به‌صورت نقدی یا غیرنقدی خواهند شد.

متداول‌ترین شکل مجازات اقامت بیش‌ازحد در حوزه شنگن، جریمه نقدی است که بسته به هر کشور ممکن است متفاوت باشد. درحال‌حاضر، 29 کشور عضو اتحادیه شینگن هستند. مبلغ جریمه اقامت بیش‌ازحد در هر کشور و باتوجه‌به نوع روادید، متفاوت است. کشور اسپانیا بین 500 تا 10000یورو را درخواست می‌کند و برای کشور فرانسه درصورت اقامت بیش‌ازحد عمدی، اخراج و برای اقامت بیش‌ازحد غیرعمدی، حدود 198 یورو دریافت می‌شود.

جریمه غیرنقدی اقامت بیش‌ازحد در حوزه شینگن

در کشورهای حوزه شینگن، جریمه غیرنقدی به‌صورت ممنوعیت ورود برای مدت معین است. در شرایط خاص، اقامت بیش‌ازحد در حوزه شینگن عواقبی ندارد؛ برای مثال، سالمندان بیمار یا کودکان که قادر نیستند به‌تنهایی مسافرت کنند، بابت اقامت بیش‌ازحد خود در کشورهای حوزه شینگن جریمه‌ای پرداخت نخواهند کرد.

جریمه نقدی اقامت بیش‌ازحد دبی

اقامت بیش‌ازحد در کشور امارات نیز افراد را ملزم به پرداخت جریمه می‌کند. قبل از سال 2022، مبلغ جریمه بسته به نوع ویزا متفاوت بود. درحال‌حاضر، جریمه روزانه برای هر روز اضافه اقامت در این کشور 50 درهم است. باید یادآور شد که چه به‌صورت توریست قانونی وارد کشور امارات شده و چه مقیم آنجا باشید و روادید شما بدون تمدید، منقضی شده باشد، تا زمان خارج‌شدن از کشور یا دریافت دوباره روادید، باید جریمه روزانه را پرداخت کنید.

دارندگان روادید 30روزه مولتیپل (ورود چندگانه) برای کانادا، ژاپن، نیوزلند، سنگاپور، ایالات‌متحده، چین و بریتانیا، از تمدید 10روزه برخوردارند. به این معنی که پرداخت جریمه آن‌ها از روز 41 در امارات آغاز می‌شود. به‌طورکلی و با احتساب جریمه روزانه 50 درهم، تقریبا تمامی اتباع خارجی در امارات برای یک هفته اقامت اضافه 350 درهم، اضافه‌ماندن دوهفته‌ای 700 درهم و اضافه‌ماندن یک‌ماهه 1500 درهم باید پرداخت کنند. برای پرداخت جریمه‌های اقامت بیش‌ازحد در دبی، ساده‌ترین راه پرداخت در فرودگاه است.

جریمه نقدی اضافه‌ماندن در ترکیه

کشور ترکیه، اتباع خارجی که بیش از مدت اعتبار قانونی در این کشور بمانند را ملزم به پرداخت جریمه نقدی و غیرنقدی می‌کند. میزان جریمه نقدی برای ماه اول 50 دلار است و در ماه‌های دیگر به ازای هر ماه 10 دلار اضافه درخواست می‌شود. به این معنی که برای 4 ماه مازاد اقامت در این کشور، باید 50 دلار به اضافه 40 دلار دیگر، درمجموع 90 دلار پرداخت شود. نحوه پرداخت جریمه اضافه‌ماندن در ترکیه به‌صورت نقدی و به‌صورت لیر در فرودگاه است.

جریمه غیرنقدی اقامت بیش‌ازحد در ترکیه

درخصوص اعمال جریمه برای اقامت بیش‌ازحد در ترکیه، عمد یا غیرعمدبودن مازاد اقامت در نظر گرفته می‌شود؛ براین‌اساس، فقط درصورتی‌که فرد داوطلبانه از ترکیه خارج شود، جریمه او به‌صورت نقدی است و اگر تبعه خارجی به‌دلیل نقض قوانین روادید، توسط پلیس ترکیه دستگیر و به ایران دیپورت شود، جریمه غیرنقدی و به‌صورت ممنوعیت ورود به ترکیه به مدت 5 سال خواهد بود.

نتیجه‌گیری

تأخیر در تمدید ویزا می‌تواند جریمه‌های نقدی به همراه داشته باشد که میزان آن بسته به کشور و قوانین مهاجرتی متفاوت است. آگاهی از مبلغ دقیق جریمه و قوانین مرتبط با تمدید ویزا می‌تواند به جلوگیری از هزینه‌های اضافی کمک کند. بنابراین، توصیه می‌شود پیش از پایان مهلت ویزا اقدام به تمدید آن کنید و از مشکلات قانونی و مالی پیشگیری نمایید.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۹۴۳۸۰ //
ارسال نظر