به ۷ دلیل حبوبات بخورید
احتمال بروز چاقی در افرادی که حبوبات را به طور منظم در برنامه غذایی روزانه خود میگنجانند، کمتر میباشد.
به گزارش فرتاک نیوز، حتما تاکنون بارها شنیدهاید که اگر از یک رژیم کاهش وزن پیروی میکنید، مصرف حبوبات برایتان مفید است، بنابراین اگر مراقب وزن خود هستید، حبوباتی نظیر لوبیا و عدس را به برنامه غذایی خود بیفزایید. حبوبات علاوه بر فواید متعدد، طعم دلپذیری دارند! در این مقاله 7 دلیل مهم برای گنجاندن حبوبات در برنامه غذایی روزانه را با هم بررسی میکنیم:
حبوبات و افزایش عملکرد آنزیمهای بدن
حبوبات سرشار از مس میباشند. مس یک ماده معدنی کلیدی و ضروری برای عملکرد مناسب بسیاری از آنزیمهای بدن است. بعنوان مثال، مس کوفاکتور یک آنزیم اکسیداتیو کلیدی به نام سوپراکسید دیسموتاز میباشد. این آنزیم مهم باعث خنثی و بیاثر کردن رادیکالهای آزاد تولیدشده در میتوکندری سلولها میشود.
حبوبات و دریافت آهن بیشتر
حبوبات منبع خوبی از آهن هستند. آهن یک ماده معدنی مهم است که برای تولید هموگلوبین (ناقل اکسیژن از ریهها به سلولهای بدن) مورد نیاز است. کمبود دریافت آهن میتواند منجر به بروز کمخونی شود. سعی کنید حبوبات را به همراه منابع خوب ویتامین C (مانند پرتقال، لیمو ترش و گوجهفرنگی) بخورید تا توانایی بدن برای جذب آهن افزایش یابد.
حبوبات و حفظ وزن با کاهش تمایل و ولع برای غذا خوردن
تحقیقات نشان دادهاند احتمال بروز چاقی در افرادی که حبوبات را به طور منظم در برنامه غذایی روزانه خود میگنجانند، در مقایسه با کسانی که بطور منظم حبوبات مصرف نمیکنند، کمتر میباشد. همچنین این افراد، اغلب سایز دور کمر کمتری دارند. در واقع، فیبر محلول موجود در حبوبات موجب کند شدن فرآیند هضم و ایجاد احساس سیری برای مدت زمان بیشتری میشود.
به علاوه، حبوبات مواد غذایی انرژیبخشی هستند که از ترشح مقادیر اضافی انسولین توسط پانکراس جلوگیری میکنند. ترشح مقدار زیادی انسولین موجب کاهش میزان قندخون و ایجاد ولع خوردن میشود. برعکس، خوردن مواد غذایی مانند حبوبات از ترشح مقدار زیادی انسولین توسط پانکراس جلوگیری میکند که در نتیجه باعث میشود قندخون در سطح مناسبی حفظ شود و به این ترتیب، به کاهش ولع خوردن و ایجاد احساس سیری میانجامد.
حبوبات و پیشگیری از بروز دیابت نوع 2
فیبر محلول موجود در حبوبات به حفظ سطح قندخون کمک میکند و در نتیجه از بروز دیابت نوع 2 پیشگیری مینماید. میزان بالای فیبر حبوبات باعث کاهش جذب قند به جریان خون و در نتیجه آزاد شدن آهسته و پیوسته انرژی در بدن میشود.
حبوبات و دریافت پروتئین بیشتر
حبوبات بعنوان منابع گیاهی خوبی از پروتئین میباشند. مصرف حبوبات به همراه غلاتی از قبیل برنج، پروتئینی قابل مقایسه با پروتئین گوشت و فرآوردههای لبنی را تأمین میکند که مشکلات پروتئینهای حیوانی مانند کالری بالا و اسیدهای چرب اشباع شده را نیز ندارد.
حبوبات و کاهش احتمال بروز بیماریهای قلبی
حبوبات با دارا بودن میزان بالایی فیبر محلول، به کاهش کلسترول تام و LDL کلسترول (کلسترول بد) خون کمک میکنند. فیبرهای محلول به اسیدهای صفراوی (برای هضم چربیها مورد نیاز میباشند) که توسط کبد از کلسترول ساخته میشوند متصل شده و آن را به روده منتقل میکنند تا دفع شوند. در نتیجه کبد باید ذخایر اضافی کلسترول بدن را مصرف نماید تا اسیدهای صفراوی جدید تولید کند.
علاوه بر آن، حبوبات منبع خوبی از فولات و منیزیم میباشند. فولات (از ویتامینهای گروه B)، به کاهش میزان هموسیستئین کمک میکند. مقدار زیاد هموسیستئین میتواند باعث تخریب رگهای خونی و در نتیجه بروز حمله قلبی شود. از طرف دیگر، منیزیم به کنترل فعالیتهای عصبی- عضلانی قلب و ریتم منظم ضربان قلب کمک میکند. همچنین منیزیم از بروز لختههای خونی غیرطبیعی در قلب جلوگیری میکند و احتمال بروز حمله قلبی را کاهش میدهد.
حبوبات و کاهش احتمال بروز سرطان
تحقیقات نشان دادهاند زنانی که حداقل دو بار در هفته حبوبات میخورند، 25 درصد کمتر از کسانی که از حبوبات به میزان کمتر استفاده میکنند، به سرطان سینه مبتلا میشوند. مصرف قندهای ساده باعث تغذیه سلولهای سرطانی میشود و زمانی که این مواد غذایی با حبوبات جایگزین گردند، قدرت بدن برای مقابله با سرطان افزایش مییابد.