//
کدخبر: ۲۳۰۲۷ //
رئیس سازمان مدیریت بحران:

دولت یازدهم پیگیر حل پدیده ریزگردها با منشاء خارجی است/ ۳۵۰ هزار چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد

معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران، با اشاره به اینکه پدیده ریزگردها فراتر از یک بحران است، گفت: دولت یازدهم پیگیر حل پدیده ریزگردها با منشاء خارجی است.

دولت یازدهم پیگیر حل پدیده ریزگردها با منشاء خارجی است/ 350 هزار چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد
به گزارش فرتاک نیوز،

اسماعیل نجار روز چهارشنبه در اولین همایش ملی بحران دریاچه نمک و پدیده گرد و غبار در حوضه مرکزی ایران افزود: بحث ریزگردها به عنوان یک ابر بحران مطرح است که جان و سلامت مردم را تهدید می کند، به همین دلیل دولت تمام تلاش خود را در مجامع بین المللی به کار می گیرد تا با کشورهای کانون این بحران که در اطراف ایران قرار دارند، مذاکرات موثری را انجام دهد اما حل این مساله در زمان کوتاه امکان پذیر نیست و نتیجه بخش بودن این تلاش ها نیاز به راهبردهای بلند مدت دارد.

وی ادامه داد: مشکل امنیتی که در کشورهای همسایه ایران همچون عراق و سوریه وجود دارد باعث شده مسئولان این کشورها اهتمام چندانی به حل مساله ریزگردها نداشته باشند و گرد و غبار تولید شده در مناطق بیابانی آن ها وارد ایران شود.

وی با بیان اینکه تغییر اقلیم در کشور یک واقعیت است که به دلایل مختلف از جمله افزایش گازهای گلخانه ای و سوراخ شدن لایه اوزن و گرم شدن زمین ایجاد شده است، خاطرنشان کرد: صاحبنظران معتقدند که این شرایط کره زمین را از 1.5 تا 1.7درجه سانتیگراد گرمتر کرده است و این امر مشکلاتی را برای مردم جهان به وجود آورده است.

نجار اظهار کرد: کشور ایران بر کمربند خشک زمین قرار گرفته است که این تاثیرات بیش از دیگر مناطق جهان کشور را در بر می‌گیرد که در این میان یکی از تاثیرات مهم، خشکسالی است به طوری که ایران بیش از 20 سال است که با پدیده خشکسالی دست و پنجه نرم می کند.

وی با بیان اینکه کمبود آب در بخش های مختلف وجود دارد، ادامه داد: همچنین 100 میلیارد متر مکعب آب تجدید شونده همچنان با کمبود آب شرب و صنعت و کشاورزی مواجه است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: برداشت های بی رویه آب از سفره های زیرزمینی یکی از چالش های جدی است در این راستا برداشت غیر مجاز از چاه‌های آب تمام دشت های کشور را ممنوع اعلام شد در حالی که نیاز به امنیت غذایی و اشتغال داریم.

وی گفت: این ممنوع اعلام کردن در سطح گسترده کشور را با مشکلاتی مواجه می سازد و باید در این زمینه راهکاری مناسب اندیشید.

نجار ادامه داد: 350 هزار چاه غیر مجاز در سطح کشور وجود دارد که برداشت های بی رویه از آن کشور را با بحران مواجه ساخته است و در طول این سال ها حتی موفق به مسدود کردن یک چاه غیر مجاز هم نشده ایم.

وی اظهار کرد: چاه های مجاز در جهت برداشت آب مدیریت می شود اما نظارتی بر چاه های غیر مجاز وجود ندارد و ما را با بحران همراه می سازد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور خاطرنشان کرد: این چاه های غیر مجاز؛ قنوات، چشمه ها و منابع آبی را از میان برد و امنیت غذایی کشور را نیز تهدید کرد.

وی عنوان کرد: بسیاری از چاه های غیر مجاز حتی با نظر برخی از دولت های گذشته مجاز شد و همین امر بر بحران آب کشور افزوده است.

نجار بیان کرد: تغییر میزان بارش و خشکسالی تالاب ها نیز از جمله بحران هاست هر چند بارش‌های خوبی در ماه‌های اخیر داشتیم ولی متاسفانه موجب تلفات جانی شد که این مساله نیز یک بحران محسوب می شود.

وی گفت: دریاچه نمک در حال مردن است و امروز در تلاشیم در جهت جلوگیری از بیابان زایی راهکاری برای نجات آن پیدا کنیم چرا که گرد و غبارهای نمکی به دنبال دارد و تهدیدی جدی است.

رئیس سازمان مدیریت بحران با تاکید بر اینکه پدیده ریزگردها اقتصاد، جان و سلامت انسان ها را به مخاطره می اندازد، اظهار کرد: این پدیده در صورت ادامه داشتن، اقتصاد را فلج و مانع از گرده افشانی می شود که خسارات زیادی به محصولات وارد خواهد کرد.

نجار ادامه داد: در بسیاری از کشورها با کمترین میزان بارندگی بهترین نوع کشاورزی را در اختیار دارند چرا که آن را مدیریت می کنند و ما نیز باید فارغ از نگاه های سیاسی در جهت حل مشکلات ریزگردها، با راهکارهای علمی و پژوهشی در این عرصه گام برداریم.

وی بهره گیری از دستاوردهای علمی، در راستای جلوگیری از پدیده ریزگردها را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: باید در 7 میلیون هکتار از اراضی در جهت جلوگیری از پدیده ریزگردها به کاشت نهال پرداخت. کاشت محصولات پر مصرف آب و صادرات آن به کشورهای خارجی یکی از چالش های مهم است در این باره باید در جهت اصلاح الگوی کشت، امنیت غذایی را بالا برده و در مصرف آب نیز مدیریت اتخاذ نمائیم.

 

 

 

منبع: ايسنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۳۰۲۷ //
ارسال نظر