معدن کاران بیمه کتابداری بودند؟! / احتمال تحقیق و تفحص از وزارت کار
نماینده آزاد شهر با بیان اینکه تا نهایی شدن نتایج تحقیق تفحص از حادثه معدن یورت و مشخص شدن خاطیان و اهمالگران کوتاه نخواهم آمد، از احتمال استیضاح وزیر کار، تعاون و امور اجتماعی در این ارتباط خبر داد.
«علیرضا ابراهیمی» با بیان اینکه از دست دادن 43 نفر از معدنکاران عزیز مصیبت عظمایی برای استان گلستان و حوزه انتخابیه اینجانب بود، تاکید کرد: ما پس از واقعه تلخ معدن تمام آنچه که از رنج و مشکلات کارگران زحمتکش معدن ملاحظه کردیم، به صدا وسیما و خبرنگاران انعکاس دادیم تا در جهت رفع آن دستگاه های ذیربط تسریع بخشند.
وی در پاسخ به این سوال که تاکنون برای پیگیری حادثه دلخراش معدن زمستان یورت مجلس چه اقداماتی صورت داده است، افزود: روز گذشته نماینده وزارت صنعت و معدن در کمیسیون صنایع مجلس حضور داشت که بنده مشکلات را به ایشان اطلاع رسانی کردم و آنها هم قول مساعدت به ما دادند.
نماینده مردم رامیان و آزاد شهر از رایزنی های امروز خود در مجلس با اعضای کمیسیون صنایع و معادن خبر داد و گفت: اسناد و مدارک مربوط با کارگران معدن از وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی جهت بررسی خواسته شده و ما با مطالعه این اسناد پیگیر موضوع خواهیم بود.
ابراهیمی در خصوص اینکه طبق اظهارات بازماندگان حادثه انفجار معدن، علاوه بر حقوق های معوقه، بیمه آنها تحت عنوان آرایشگری و کتابداری رد می شده است گفت: بله متاسفانه همین طور است. این موضوعات در حال تحقیق و تفحص بوده و تا مشخص شدن خاطیان و مقصران این حادثه بنده کوتاه نمی آیم.
وی ادامه داد: دستگاه قضایی کشور هم منتظر اعلام نتایج نهایی تحقیق از حادثه معدن زمستان یورت آزاد شهر است و قطعا دستگاه های اهمال گر در وظایف نظیر وزارت کار و سازمان تامین اجتماعی را تحت پیگرد قانونی قرار خواهیم داد. در صورت لزوم استیضاح وزیر کار هم دور از انتظار نخواهد بود.
ابراهیمی در پاسخ به این سوال که کمیته تحقیق و تفحص تا کنون به لحاظ ایمنی و منشا انفجار معدن به چه نتایجی دست یافته، خاطر نشان کرد: متاسفانه معدن فاقد ابزار و وسایل ایمنی لازم همچون دستگاه هوا ساز- گاز سنج و خود نجات(نوعی کپسول اکسیژن) بوده و اگر این ادوات در تونل 1800 متری از سطح زمین مستقر بود، دیگر نشت گاز نمیتوانست منشا انفجار و خطر بشمار آید.
وی با نگاهی فنی به موضوع کار در معدن پرداخت و اضافه کرد: طبق استانداردها باید هر 200 متر یک دستگاه تهویه هوا در معدن نصب می شد که خب ما چنین چیزی را مشاهده نکردیم. بعلاوه اینکه دستگاه های خود سنج موجود قدیمی بوده و برای مدت زمان 40 دقیقه نجات مصدومان بکار می آمده، در حالی که استاندارد موجود از زمان 2 تا 3 ساعته برای خود نجاتها حکایت دارد.
این نماینده مجلس در انتها ابراز امیدواری کرد: تمام تلاش خود را در جهت رفع مشکلات بازماندگان و خانواده این کارگران انجام خواهیم داد. ما انتظار داریم دستگاه های مربوطه در جهت رفع مشکلات و مصایب معدنکاران اقدامی جدی کنند تا شاهد امنیتی پایدار برای کل کارگران زحمتکش در کشور باشیم.