نکاتی که در مورد قرص های سرماخوردگی بزرگسالان باید بدانید
برای درمان سرماخوردگی در بزرگسالان میتوان از انواع قرص سرماخوردگی مثل آدولت کلد و کلداستاپ استفاده کرد. این داروها هر 6 ساعت یک بار مصرف میشود. از عوارض قرص های سرماخوردگی میتوان به گیجی و خوابآلودگی اشاره کرد.
شاید کمتر کسی را بتوان یافت که سرماخوردگی را تجربه نکرده باشد. این عارضه مخصوصا به هنگام تغییر فصول خود را نشان میدهد و میتواند بسیار طولانی شده و کلافهکننده باشد. اگرچه درمان خودسرانه سرماخوردگی به هیچ عنوان توصیه نمیشود اما برخی افراد به دنبال کاهش این درد راهی داروخانه شده و به مصرف برخی از قرصها روی میآورند. در ادامه به معرفی برخی از انواع قرص سرماخوردگی که در این مواقع میتوانند برای رفع علایم آن کمککننده باشند خواهیم پرداخت.
معرفی برخی از انواع قرص سرماخوردگی
۱. قرص آدولت کلد (adult cold)
قرص آدولت کلد (adult cold) از ترکیب فنیل افرین، کلرفنیرامین و استامینوفن ساخته شده است. این دارو اغلب در درمان علائم سرماخوردگی (به خصوص سرماخوردگیهای ویروسی بزرگسالان) مانند آبریزش بینی، سرفه، گلودرد و تب استفاده میشود. این دارو را میتوان جزء داروهای مسکن، ضدالتهاب و ضدتب به حساب آورد که در درمان علایم سرماخوردگی و آنفلوآنزا، سینوزیت و آلرژی استفاده میشود.
توجه داشته باشید که مصرف این دارو میتواند موجب خوابآلودگی شود بنابراین تا زمانیکه از هوشیاری خود اطمینان حاصل نکردهاید کارهایی که نیازمند دقت و هوشیاری است (مثل رانندگی) را انجام ندهید.
نکته: بیماران مبتلا به پرفشاری خون و بیماریهای قلبی به ویژه بیماریهای عروق قلب و نارسایی قلبی و کسانی که دچار تنگی نفس شدهاند، باید با مشورت پزشک و با احتیاط از قرص سرماخوردگی بزرگسالان استفاده کنند زیرا این قرص دارای منقبضکنندههای عروقی است و با تنگکردن عروق موجب تشدید بیماریهای قلبی میشود.
میزان مصرف این دارو در بزرگسالان دو قرص هر ۴ تا ۶ ساعت است. در کودکان نیز یک قرص هر ۴ ساعت استفاده میشود. توجه داشته باشید که داروهای ضدافسردگی و کاهنده فشار خون با این دارو تداخل دارد بنابراین هنگام استفاده از آدولتکلد، پزشک را از سایر داروهای مصرفی خود مطلع سازید.
عوارض: عوارض قرص آدولت کلد شامل خوابآلودگی، تحریکپذیری، سرگیجه، سردرد، افزایش اشتها، بیقراری، تاکیکاردی (تند شدن غیرطبیعی ضربان قلب) و افزایش فشار خون میباشد.
۲. قرص کلداستاپ (coldstop)
قرص کلداستاپ حاوی 500 میلیگرم استامینوفن، 30 میلیگرم پسودوافدرین و 25 میلیگرم دیفنهیدرامین است که به ترتیب اثرات مسکن، ضد آبریزش بینی و ضدحساسیت دارند و مهمترین عوارض سرماخوردگی را درمان میکنند.
نکته: در صورت ابتلا به بیماریهایی نظیر اعتیاد به الکل، بیماریهای قلبی - عروقی، دیابت، گاستریت (التهاب معده) و یا زخم معده، پرفشاری خون، پرکاری تیروئید و بزرگی پروستات قبل از مصرف این دارو با پزشک مشورت کنید.
میزان مصرف این دارو در بزرگسالان هر ۶ ساعت دو قرص میباشد. مصرف این دارو در کودکان، زنان باردار و شیرده توصیه نمیشود. همچنین این دارو در افراد دارای فشارخون بالا و بیماران قلبی نباید خودسرانه مصرف شود، چراکه فشار خون فرد را میتواند بالا ببرد.
عوارض: عوارض قرص کلداستاپ شامل گیجی، خوابآلودگی، خشکی دهان و بیخوابی میباشد.
قرص کلداکس
قرص کلداکس از داروهای ترکیبی است که بطور موقت برای تسکین علایم ایجاد شده توسط سرماخوردگیهای معمولی، تب، حساسیتها و دیگر مشکلات تنفسی (مثل سینوس و برونشیت) مورد استفاده قرار میگیرند. این دارو در تسکین چشمان اشکآلود، خارش چشم، بینی و گلو، آبریزش بینی و عطسه موثر میباشد. توجه داشته باشید که از قرص کلداکس برای درمان علایم سرماخوردگی در کودکان کمتر از شش سال استفاده نکنید مگر اینکه پزشک آن را تجویز کرده باشد. اگر ناراحتی معده دارید باید از این دارو همراه با غذا استفاده کنید.
توجه: قبل از مصرف این دارو در موارد مشکلات تنفسی، دیابت، کوری تدریجی، مشکلات قلبی، فشار خون بالا، مشکلات کلیوی، اختلالات کبدی، حملات قلبی، ناراحتی معده و شکم، تیروئید بیش فعال، مشکل در ادرار قطعا با پزشک خود مشورت کنید.
عوارض: عوارض قرص کلداکس شامل خوابآلودگی، خشکی دهان، گلو، بینی، یبوست یا اختلال در خواب میباشد.
درمان سرماخوردگی با استفاده از گیاهان دارویی
طب سنتی بیماری سرماخوردگی را سردسته و رئیس همه بیماریها میداند. برای درمان سرماخوردگی راهکارهای زیادی در طب سنتی وجود دارد. مصرف برخی از خوراکیهای قابل دسترس مثل پیاز، نعنا و شلغم میتواند تا حد زیادی به سرعت بهبودی این بیماری کمک کند. علاوه بر این خوردن میوهها مخصوصا میوههایی که سرشار از ویتامین C هستند (پرتقال و لیمو) در درمان سرماخوردگی بسیار موثر است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.