خواص عسل کنار (عسل سدر) و فواید درمانی آن
خواص عسل کنار شامل تقویت قوای بدن، رفع ضعف، افزایش حافظه، تقویت نیروی جنسی، تقویت دستگاه گوارش و رفع گرفتگی عضلات و ... میشود. عسل کنار یا عسل سدر، یکی از بهترین انواع عسل طبیعی برای مصرف روزانه است و مصرف آن به همه گروههای سنی به ویژه ورزشکاران، دانشآموزان و افراد با مزاج گرم توصیه میشود.
خواص عسل کنار (عسل سدر) و فواید آن در درمان بیماریهای مختلف ما را مجاب کرد تا در این مقاله درباره خواص این عسل و کاربردهای درمانی آن نکاتی را بیان کنیم. این عسل از شهد شکوفههای درخت سدر که در فارسی با نام درخت کنار معروف است، توسط زنبور عسل تهیه میشود و دارای مزه و عطری دلنشین است.
خواص عسل کنار (طبیعت و خواص درمانی)
عسل کنار بسیار خوش طعم است و ارزش غذایی بالایی دارد. این عسل به درمان بیماریهایی متعددی کمک میکند. عسل کنار طبع سردی دارد. و مصرف آن برای افراد دارای مزاج گرم توصیه میشود. برخی از مهمترین خاصیتهای عسل کنار عبارتند از:
۱. درمان زخمهای دستگاه گوارش بهویژه روده و معده
مصرف عسل کنار به تقویت دستگاه گوارش کمک میکند و عملکرد معده و روده را بهبود میبخشد و به درمان زخم معده کمک میکند.
۲. کاهش کلسترول
از خواص عسل کنار کاهش کلسترول و چربی خون است. این عسل برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مفید است.
۳. درمان سرماخوردگی
همانند دیگر انواع عسل، عسل کنار نیز به درمان آنفلوآنزا و سرماخوردگی کمک میکند، همچنین میتواند کمبود ویتامین ث در بدن را جبران و اشتهای فرد بیمار را تحریک کند و روند بهبودی را سرعت دهد.
۴. افزایش قوای جنسی
یکی از خواص عسل کنار که به آن معروف شده است، تقویت نیروی جنسی است. مصرف این عسل همچنین به افزایش قوای جسمانی، رفع ضعف، تقویت بدن و سیستم ایمنی کمک میکند.
۵. باز کننده گرفتگی عضلات
استفاده از عسل کنار به نرم شدن و رفع گرفتگی عضلات کمک میکند و دارای خواص ضد التهاب است و مصرف آن به ورزشکاران توصیه میشود.
۶. تقویت حافظه
مصرف عسل طبیعی کنار به طور مرتب و روزانه، به تقویت حافظه کمک کرده و مصرف آن برای کودکان و دانش آموزان مفید است.
۷. کاهش دمای بدن
کاهش گرفتگی و کاهش دمای بدن از خواص عسل کنار است. با توجه به اینکه این عسل طبع خنکی دارد، بهترین عسل برای افراد دارای مزاج صفراوی است.
۸. درمان کم خونی
خوردن عسل کنار دارویی طبیعی برای پیشگیری و درمان کم خونی است.
۹. بهبود زخمهای سطحی
همانند خواص عسل آویشن، استعمال موضعی عسل کنار نیز به بهبود زخمهای سطحی و محل سوختگی کمک میکند و از خاصیت آنتی بیوتیکی و ضدعفونی کننده برخوردار است.
معرفی درخت کنار
سدر (نام عربی) و کُنار (نام فارسی) درختی از تیره عنابیان است. به برگ این درخت "سدر" و به میوه آن "کُنار" میگویند و هر دو دارای خاصیت دارویی هستند و ارتفاع آن در برخی مناطق به ۱۰ متر میرسد. ساقههای این درخت خاردار و به رنگ سفید است و برگها به شکل بیضی و کمی نوکتیز هستند و به صورت متناوب روی شاخهها قرار میگیرند. درخت کنار در فصل گلدهی، دارای گلهای مجتمع و پوشیده از کرک است.
در کشور ما این درخت در مناطق غربی و جنوبی مانند استانهای کردستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان میروید. درخت کنار سالی دوبار به گل میرود. گلدهی پاییزی این درخت بیشتر است و دارای شهد بسیار لطیفی است که باعث جذب زنبورهای عسل از فواصل دور به سمت گلهای آن میشود. از اوایل شهریور تا اواسط آبان، بیشترین فصل جمع آوری و برداشت عسل کنار است.
مشخصات عسل کنار و طریقه مصرف
عسل کنار دارای رطوبت کم و طبع خنک است. میزان قند فروکتوز این عسل نسبت به دیگر انواع عسل بیشتر و رنگ عقیقی متمایل به قرمز دارد. بهترین طریقه مصرف عسل کنار، مخلوط کردن دو تا سه قاشق از آن با چای کمرنگ یا آب ولرم است. برای اثربخشی بیشتر بهتر است چند قطره آب لیموی ترش و تازه به آن اضافه شود. عسل کنار جزو عسلهای تک گل است و به دلیل اینکه هنگام گلدهیِ این درخت، هیچ گونه گیاهی گلدهی ندارد، لذا این عسل از خلوص بالایی برخوردار است.