//
کدخبر: ۱۱۷۸۶۸ //
رئیس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور:

۹۰ درصد نانوایی‌ها به شیوه سنتی اداره می‌شوند

رئیس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور: 90 درصد نانوایی ها به شیوه سنتی اداره می‌شوند که 85 درصد آنها آرد یارانه ای با گندم 665 تومانی و 815 تومانی دریافت می‌کنند که 15 درصد آنها آزادپز هستند و گندم 900 تومانی در اختیارشان قرار می‌گیرد.

90 درصد نانوایی‌ها به شیوه سنتی اداره می‌شوند
به گزارش فرتاک نیوز،

قاسم زراعتکار، رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور با بیان اینکه از سال 1393 قیمت نان افزایش نیافته است، گفت: 90 درصد نانوایی ها به شیوه سنتی اداره می شوند که 85 درصد آنها آرد یارانه ای با گندم 665 تومانی و 815 تومانی دریافت می کنند که 15 درصد آنها آزادپز هستند و گندم 900 تومانی در اختیارشان قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه نانوایی های صنعتی نیز آرد 900 تومانی می گیرند، تصریح کرد: هفت درصد هم نان فانتزی و صنعتی تولید می کنند، نان صنعتی هم بسیار کمیاب است و کیلویی شش الی هفت هزار تومان توسط قنادی ها تولید و به بهانه نان صنعتی فروخته می شود. بعضی ها هم توسط دستگاه های دوار ،چهارگوشه نان لواش را درآورده و با یک برچسب روی آن به اسم نان صنعتی می فروشند. حال که ما می خواهیم این نان را 2500 تومان بفروشیم، می شویم مجرم و آنها که هفت هزار تومان می فروشند می شوند مظلوم.

فعالیت 380 کارخانه آردسازی در کل کشور

رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور  زارعت کار اذعان کرد: همچنین از فعالیت 380 کارخانه آردسازی در کل کشور خبر داد و تصریح کرد: حدود 10 الی 15 درصد این کارخانه ها تقریبا غیرفعال هستند، اکثر این کارخانه ها مجهز به تکنولوژی نوین می باشند.

 وی با بیان اینکه قیمت هر کیلو نان سنگک، لواش، بربری و تافتون بیش از سه هزار تومان نیست، بیان کرد: قیمت این نان ها از سال 93 افزایش نیافته است لذا با قیمت 850 تومان آراد یارانه ای همان سال فروخته می شوند.

85 درصد مردم از نانوایی های کشور رضایت دارند

رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور با بیان اینکه طبق نظرسنجی پژوهشکده غلات 85 درصد مردم از نانوایی های کشور رضایت دارند، اظهار کرد: زنجیره گندم، آرد و نان به مراحل کاشت و برداشت آن بستگی دارد که بعد از مرحله برداشت نیز به کارخانجات رسیده و سپس در اختیار نانوایی ها قرار می گیرد لذا این زنجیره باید به یکدیگر متصل باشد تا کیفیت نان هم افزایش یابد.

وی با بیان اینکه گندم های ما تولید داخل هستند، افزود: 35 درصد گندم کیفی درجه یک، 35 درصد درجه 2 و 30 درصد هم گندم درجه یک داریم.

زراعتکار خاطرنشان کرد: استان های مصرف کننده از جمله استان تهران گندم مصرفی خود را برداشته و مابقی به استان های دیگر سرریز می شود و چون اختلاط صحیح صورت نمی گیرد موجب ایجاد مشکلاتی در نانوایی ها و کیفیت نان شده است.

رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور با اشاره به اعتراض شاطرهای سنگکی به تعاونی نانوایی ها به دلیل استفاده از گلوتن در آرد گفت:  گلوتن آرد باید 27 درصد باشد ولی اکنون از گلوتن 19 تا 23 درصد استفاده می کنند که این امر باعث از بین رفتن پوست دست شاطرهای نانوایی می شود.

گلوتن اساس ساختار مغز نان را تشکیل می دهد

وی با بیان اینکه گلوتن اساس ساختار مغز نان را تشکیل می دهد، بیان کرد: چرا که گلوتن یک توده بهم چسبیده قابل ارتجاع است که می تواند حباب های گاز را در خود نگه دارد لذا با توجه به اینکه اختلاط صحیح صورت نمی گیرد با افزودن گلوتن صنعتی و مواد افزودنی این ماده موجب از بین رفتن پوست شاطرهای نان سنگک می شود.

وی با بیان اینکه دولت باید آرد با کیفیت در اختیار نانوایی ها قرار دهد، افزود:  البته همه مسایل را هم نباید به گردن دولت انداخت، شرکت غله میزان مصرفی آرد را به هر منطقه ای اختصاص می دهد.

زراعتکار با ابراز خرسندی از اینکه کشاورزان به خودکفایی گندم رسیدند، افزود: اما مسئله اینجاست که ما در تولید گندم باکیفیت موفق نبودیم لذا دولت نباید گندم درجه یک و درجه 2 را به یک قیمت خریداری کند بنابراین باید ایجاد رقابت کند. در حال حاضر هیچ رقابتی بین نانوایی ها، کشاورزان و سایر عوامل وجود ندارد. وقتی نانوا حق انتخاب آرد خود را ندارد و هر آردی با هر کیفیتی را در اختیارش می گذارند باید هم عاقبت کیفیت نان اینگونه باشد.

رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور با بیان اینکه فقط در نان سنگک و نان بربری از کنجد استفاده می شود، افزود: استفاده از کنجد به درخواست مشتری ها صورت می گیرد چه در نانوایی های آزادپز و چه در نانوایی های یارانه ای، در گذشته هر کیلو کنجد هشت هزار تومان بود ولی اکنون باید کیلویی 17 هزار تومان خریداری شود شما حساب کنید اگر برای هر دو روی نان سنگک 50 گرم کنجد استفاده شود چقدر می شود؟

چانه‌های نان ها از حد استاندارد خارج  است

زراعتکار با بیان اینکه وزن خمیر بربری 520 گرم، لواش 140 گرم، تافتون 220 گرم و سنگک 570 گرم است، اظهار کرد: این وزن ها استاندارد نیستند، وزن استاندارد بربری 2 تا یک کیلو و نان تافتون 3 تا یک کیلو است، بنابراین خشک شدن سریع آنها را می پذیریم وقتی  چانه ها از حد استاندارد خارج شود همین وضع هم به وجود می آید ضمن اینکه ما آمادگی ارایه نان کیلویی به مردم را داریم ولی باید به یک سری از خواسته های ما هم پاسخ داده شود.

وی با بیان اینکه ما نانوایی آزادپز نداریم، بیان کرد: نانوایی هایی هم که به اسم آزادپز فعالیت می کند آنها هم نیمه یارانه ای هستند، ما گندم 665 تومانی می گیریم و آنها گندم 900 تومانی دریافت می کنند که 235 تومان اختلاف قیمت دارند منتهی آنها حق انتخاب آرد از هر جای کشور را دارند ولی ما نانوایی های یارانه ای حق انتخاب نداریم و مجبور به استفاده از هر نوع آرد هستیم.

رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور با انتقاد از پایین بودن قیمت نان تصریح کرد: هر دانه نان لواش 210 تومان فروخته می شود یعنی اگر کارگران از صبح تا شب سه هزار نان لواش بفروشند در ماه می شود 20 میلیون تومان که 11 میلیون تومان ان را باید بابت هزینه آب و برق و مابقی هم دستمزد کارگران و هزینه زندگی خود بپردازند حالا شما قضاوت کنید چقدر برای نانوا به صرفه است ،آنهم با این تورم و شرایط نامناسب اقتصادی.در کل کشور 9 الی 10 درصد نان سنگک، 37 درصد نان لواش، 27 الی 28 درصد نان بربری و مابقی هم نان تافتون پخت می شود.

80 درصد کیفیت نان بستگی به مواد اولیه (آرد)دارد

زراعتکار با بیان اینکه دولت یارانه را به ملت می دهد نه به نانوایی ها، گفت: اگر دولت بگوید نان مجانی به مردم بدهید ما آمادگی اجرایی کردن این دستور را داریم ما فقط عامل هستیم ولی تنها انتظار ما از دولت این است که هزینه کارگران ما را تامین کند، چون درآمد آنها کفاف زندگی کارگران را نمی کند.

رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور با اشاره به شیوه پخت ناصحیح نان در پایین کیفیت آن گفت: به عقیده بنده 80 درصد کیفیت نان بستگی به مواد اولیه (آرد) و 20 درصد هم مربوط به عدم افزایش نرخ نان و شرایط نامناسب اقتصادی و سایر مسایل دارد لذا یکی از راه های افزایش کیفیت نان ارایه نان کیلویی به مردم است که در این صورت هم مردم و هم نانوایی ها از کار خود رضایت خواهند داشت.

عدم افزایش قیمت نان یکی از دلایل بروز تخلفات و کم فروشی در نانوایی ها

زراعتکار عدم افزایش قیمت نان را یکی از دلایل بروز تخلفات و کم فروشی در نانوایی ها عنوان کرد و افزود: بسیاری از کارگران ما به دلیل هزینه های بالا از کار خارج شده و در پیک موتوری و سایر مشاغل مشغول به فعالیت شدند که این مشکل بسیار مهمی برای نانوایی ها است.

وی با بیان اینکه با ایجاد رقابت در گندم، کارخانجات و نانوایی ها بسیاری از مشکلات حل می شود، افزود: باید نرخ نان هم مانند سایر کسبه هرساله افزایش یابد تا هزینه های کارگران هم تامین شود.

رییس اتحادیه نانوایی های سنتی کشور با بیان اینکه یکسان سازی استانداردها در رقابت سالم به وجود می آید، بیان کرد: در صورتی که نانوایی ها بتوانند حق انتخاب مواد اولیه خود را داشته باشند، صددرصد وضعیت از شرایط فعلی بهتر می شود. یکسان سازی استانداردها در سال 90 اجرایی شد و مردم هم رضایت بیشتری داشتند.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۱۷۸۶۸ //
ارسال نظر