پیوستن دو فروند ایرباس ۳۳۰ قاره پیمابه ناوگان هوایی کشور
وزیر راه و شهرسازی گفت: به زودی دو فروند ایرباس ۳۳۰ قارهپیما و چند فروند هواپیمای ATR وارد کشور میشود.
عباس آخوندی در برنامه فرمول یک شبکه اول سیما در باره ورود نخستین هواپیمای ایرباس خریداری شده به ایران هم گفت: ورود هواپیمای ایرباس آغاز یک تحول بسیار مهم در صنعت هوانوردی و مقدمه ورود ایران به عرصه های جهانی است. وی ادامه داد: در حوزه سیاسی به برکت مبارزات مردم و دلاوری های شهدا موقعیت های خوبی داریم اما در حوزه اقتصادی گرفتاری های زیادی داشتیم.
آخوندی افزود: خرید هواپیما نشانگر آغاز دوران جدید برای رسیدن به جایگاه مناسب در منطقه و جهان است.
آخوندی با اشاره به اینکه سهم ایران از این بازار بسیار ناچیز است، افزود: به دلیل تحریم ها علیه ایران، اقتصاد حمل و نقل هواپیمایی را به دست خارجی ها دادیم و مردم ایران در سال های گذشته 4 تا 5 میلیارد دلار پول بلیت برای سفر به خارج از کشور پرداخت کردند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: برای خرید این هواپیما از یک روش ساده اجاره به شرط تملیک استفاده کردیم و شرکت هواپیما را به یک رقم اولیه خریداری می کند و بلافاصله بعد از خرید به صورت تضمینی، به صورت اجاره به شرط تملیک، در اختیار موسسات مالی جهانی برای پرداخت بقیه قیمت هواپیما قرار می دهد و به پشتوانه همین هواپیما تسهیلات می گیرد.
آخوندی ادامه داد: مبلغ تسهیلات از بازار و محل پروازها ی داخلی و خارجی پرداخت می شود.
وی تاکید کرد: هزینه ای که برای پروازهای خارجی به هواپیمایی های بین المللی می دادیم در اختیار خود ایران قرار می گیرد که این امر باعث نوسازی ناوگان می شود.
وزیر راه و شهرسازی گفت: شیوه خرید اجاره به شرط تملیک در دنیا رایج است و اکثر کشورهای دنیا هواپیما را به صورت لیزینگ خریداری می کنند.
آخوندی ادامه داد: خرید هواپیما به روش لیزینگ در ایران برای اولین بار صورت گرفته است. آخوندی افزود : قرارداد ما رسمی است، لیزینگ باید شفاف باشد و شرکت فروشنده و منابع تامین کننده باید دست اول باشند و خریدار هم شفاف باشد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ما توانستیم بعد از برجام قراردادها را شفاف کنیم، گفت: در ایران منابع مالی برای خرید هواپیما نداشتیم. وی افزود: مطمئن هستم جهان به ما اعتماد می کند، 40 سال است که بوئینگ خریداری نکردیم و تنها در سال 74 دو فروند ایرباس جدید وارد ایران شد.
آخوندی گفت: نکته مهم در قرارداد این است که ما در این زمینه از بودجه دولت، صفر دلار استفاده کردیم و همه منابع از خود شرکت ایران ایر است.
وی با اشاره به اینکه این خرید یک کار رسمی و در سطح جهان است، گفت: قیمت اسمی این قرارداد 35 میلیارد دلار و آغاز یک اتفاق بسیار بزرگ در تاریخ ایران و آغاز بازگشت به اقتصاد جهانی است.