//
کدخبر: ۱۲۶۰۰۱ //

هند خواستار عضویت درگروه تامین کنندگان هسته ای شد

هند در طول مذاکرات 2+2 با آمریکا خواهان افزایش تلاش های آمریکا برای کمک به عضویت دهلی نو در گروه تامین کنندگان هسته ای ( ان اس جی) شده است.

 هند خواستار عضویت درگروه تامین کنندگان هسته ای شد
به گزارش فرتاک نیوز،

 روزنامه 'هندوستان تایمز' روز یکشنبه با اعلام این خبر نوشت: هند در جریان گفت و گوهای موسوم به 2+2 از آمریکا خواست به روند عضویت هند در این گروه کمک کند.

جیمز متیس وزیر دفاع و مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه با نیرمالا سیتارامان و سوشما سواراج همتایان هندی خود تحت مذاکرات موسوم به 2+2 در دهلی نو دیدار کردند. این مذاکرات در راستای گسترش روابط امنیتی و سیاسی برای اولین بار میان دو کشور برگزار شد.

هند از مدتی قبل تلاش های خود برای ورود به گروه ان اس جی را بار دیگر آغاز کرده است. این گروه دارای 48 عضو است و در زمینه تجارت تکنولوژی انرژی هسته ای فعالیت می کند.

برای عضو شدن کشوری در گروه ان اس جی تمام اعضای آن باید موافقت خود را اعلام کنند. برخلاف سایر اعضای این گروه، هند تاکنون پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای ( ان پی تی) را امضا نکرده است. هند اعلام کرده است که دارای یک سابقه بسیار روشن و غیر قابل انکار در خصوص سلاح های هسته ای است و این امر سبب شده است تا دهلی نو یک معافیت از گروه ان اس جی برای عملی کردن قرارداد غیر نظامی هسته ای با آمریکا و ورود به تجارت هسته ای به دست آورد.

سوشما سواراج وزیر امور خارجه هند گفت: در دیدار با مقامات آمریکایی ما توافق کردیم تا همکاری دو کشور برای عضویت هرچه زودتر هند در گروه تامین کنندگان هسته ای را افزایش دهیم.

گروه ان اس جی تنها گروه کنترلی بین المللی است که هند هنوز موفق به عضویت آن نشده است.

هند در ژانویه سال جاری (دی ماه گذشته) به عضویت گروه استرالیا درآمد. همچنین هند در سال های 2017 و 2016 به عضویت گروه کنترل سلاح های نظامی واسنار و رژیم کنترل تکنولوژی موشکی درآمد.

موفقیت در عضویت گروه ان اس جی یک تحول بسیار مثبت برای دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند پیش از انتخابات عمومی این کشور در سال 2019 خواهد بود.

هند و آمریکا پس از مذاکرات دوجانبه خود در بیانیه ای مشترک اعلام کردند: آمریکا از عضویت هند در گروه های استرالیا، گروه کنترل سلاح های نظامی واسنار و رژیم کنترل تکنولوژی موشکی استقبال کرد و همچنین بر تعهد کامل خود جهت عضویت سریع هند در گروه تامین کنندگان هسته ای تاکید کرد.

ویجی گوخال، مشاور وزیر امور خارجه هند در طول سفر خود به روسیه در ماه اوت (مرداد) سال جاری خواهان حمایت مسکو برای عضویت هند در گروه تامین کنندگان هسته ای شده بود. هند همچنین با چین در خصوص این مساله مذاکره کرده است.

کارشناسان معتقدند که بهبود روابط هند و چین می تواند موضع چین علیه عضویت هند در گروه ان اس جی را تغییر دهد.

تلاش های هند برای عضویت در گروه تامین کنندگان هسته ای تاکنون با مخالفت های چین روبرو شده است.

پکن هند را با کشور پاکستان هم گروه دانسته و اعلام کرده در صورت عضویت کشور های غیر عضو پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای، اعتبار سایر قدرت های هسته ای تحت شعاع قرار می گیرد.

گروه تامین کنندگان هسته ای با هدف کنترل صادرات مواد هسته ای و منع گسترش سلاح های هسته ای تشکیل شده است.

عضویت در این گروه به هند کمک می کند تا به طور قابل توجهی بخش هسته ای خود را گسترش دهد. اعضای گروه تامین کنندگان هسته ای اجازه واردات و صادرات تکنولوژی هسته ای را دارند.

مقامات هندی اعلام کرده اند مذاکرات جدید هند و چین در خصوص گروه ان اس جی مثبت بوده است.

لالیت مانسینگ معاون اسبق وزیر امور خارجه هند اعلام کرده است که مخالفت های پیشین چین با عضویت هند در گروه ان اس جی به دلیل تنش در روابط دو کشور بوده است. اما پس از دیدار نارندرا مودی نخست وزیر هند با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین در شهر ووهان چین در تاریخ 27 و 28 ماه آوریل، یک تغییر مثبت در روابط دو کشور به وجود آمده است. بنابراین اگر چین مخالفت های خود را متوقف کند، هند به عضویت گروه ان اس جی درخواهد آمد.

کشور های عضو گروه تامین کنندگان هسته ای شامل آرژانتین، استرالیا، اتریش بلاروس، بلژیک، برزیل، بلغارستان، کانادا، چین، کرواسی، قبرس، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند فرانسه، آلمان، یونان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، ژاپن، قزاقستان، جمهوری کره، لتونی، لیتوانی، لوگزامبورگ، مالت، مکزیک، هلند نیوزلند، نروژ، لهستان، پرتغال، رومانی، روسیه، صربستان، اسلواکی، اسلوونی، آفریقای جنوبی، اسپانیا، سوئد، سوئیس، ترکیه، اوکراین، بریتانیا ، و ایالات متحده می شوند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۲۶۰۰۱ //
ارسال نظر