//
کدخبر: ۱۸۱۹۰۹ //

خوزستان همچنان درگیر مشکلات ابتدایی صادرات است

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان یا اشاره به وضعیت مرزهای استان و موانع صادراتی، گفت: خوزستان همچنان درگیر مشکلات پیش‌پاافتاده و ابتدایی برای رونق صادرات است.

خوزستان همچنان درگیر مشکلات ابتدایی صادرات است
به گزارش فرتاک نیوز،

سید نورالله حسن‌زاده عصر امروز در جلسه با انجمن‌ها و قطعه سازان صنعتی که در محل معاونت هماهنگی امور اقتصادی برگزار شد، با اشاره به اهمیت جایگاه اقتصادی استان خوزستان در سطح کشور و استراتژیک بودن این استان صنعتی، اظهار داشت: مسائلی از قبیل عدم مدیریت واحد و نبود ایکس ری کامیونی از موانع صادراتی خوزستان بوده که این مشکلات پیش‌پاافتاده‌ترین موانع بخش صادرات در هر کشور است.

وی افزود: متأسفانه خوزستان هنوز درگیر چنین مشکلات اولیه است و این مسئله در تولید و صادرات ما اثر منفی بسیار دارد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان بابیان این‌که گزارش شرایط موجود مرزها بارها به مقامات کشوری ارسال‌شده، گفت: آخرین بار در جلسه سفر رئیس‌کل و معاونین گمرک ایران به خوزستان گزارش‌ها ارائه شد و مصوبات آن سفر باید پیگیری شود.

حسن‌زاده با اشاره به بحران به وجود آمده در خوزستان، عنوان کرد: مشکلات پایانه‌های مرزی در این بحران افزایش پیداکرده که در اولین جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان باید گزارش داده شود که تا چه حد مسائلی از قبیل استقرار و نصب دستگاه ایکس ری کامیونی، استقرار گارد گمرک و واردات از مرز شلمچه و اقداماتی ازاین‌دست، اجراشده است.

وی عنوان کرد: باید هر چه سریع‌تر این مشکلات که موانع اصلی صادرات ما محسوب می‌شود، برطرف شود تا بتوانیم رونق تولید را رقم بزنیم.

معاون استاندار در حوزه اقتصادی به تشریح شرایط موجود کشور و استان پرداخت و با تأکید بر این‌که بخش خصوصی مولد باید ترغیب شود تا در ایران و عراق سرمایه‌گذاری کنند، افزود: این ترغیب باید با این شرط که موانع اولیه و ابتدایی برطرف شود، صورت گیرد.

حسن‌زاده به سرمایه‌گذاری انجام‌شده بخش سیمان در استان العماره عراق از سال 89 تاکنون اشاره کرد و بیان داشت: این سرمایه‌گذاری نتیجه‌ بخش بوده و در حال حاضر کارخانه برای تولید سیمان آماده است اما مسئله‌ای دیگر وجود دارد که باید کلینکر (دانه‌های حرارت دیده در تولید سیمان پرتلند) به‌صورت روزانه از استان حمل و به کارخانه در العماره ارسال شود.

وی تصریح کرد: این نگرانی وجود دارد که به دلیل مشکلات موجود در مرزهای کشور و پایانه‌های صادراتی، شاید نتوان در موقع نیاز کارخانه، کلینکر را تأمین کرد و ازآنجایی‌که این اولین کار ما در حوزه تولید سیمان خارج از مرزهای کشور است، لذا این امکان این‌که آسیب جدی به ادامه کار وارد شود وجود دارد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان ادامه داد: به همین دلیل، این موضوع مهم باید در کارگروه صادرات، بررسی و حل شود تا مشکلی بر سر راه تولید و تجارت سیمان وجود نداشته باشد.

حسن‌زاده گفت: برای افزایش تولید و توسعه صادرات، ابتدا باید جای فعلی خودمان را در عرصه تولید بدانیم، توان عملیاتی خود را ارزیابی کنیم و سوم این‌که یادمان باشد پدیده شومی به نام تحریم راداریم. پس باید با شناخت این موارد و اینکه آیا می‌توانیم رقابت کنیم یا نه و تولیدمان چقدر رقابتی است، برنامه‌ریزی کنیم.

وی روش فعال شدن و مؤثر بودن تجارت در شرایط تحریم را استفاده از ظرفیت و پتانسیل عراق برای تجارت جهانی عنوان کرد و افزود: باید به‌گونه‌ای از این ظرفیت استفاده شود تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.

معاون استاندار در حوزه اقتصادی با تأکید بر آگاهی از وضعیت منابع مالی کشور گفت: بازار سرمایه کشور منحصر به بانک‌ها شده اما بانک‌ها هم منابع کافی ندارند و منابع محدودی را می‌توانند اختصاص دهند؛ با این‌ وجود و با شناخت کافی از حوزه تولید باید اولویت‌بندی کنیم و طرح‌های صادرات محور، با ارزش افزوده بالا و دانش‌بنیان را در اولویت ارائه تسهیلات قرار دهیم.

وی بابیان این‌که امسال وظیفه سنگینی به دوش اتاق‌های بازرگانی است، افزود: کارگروه‌های تخصصی اتاق‌ها باید با استفاده از نخبگان، فعالان اقتصادی بخش خصوصی و دولتی فعالیت خود را آغاز و نقش خود را در حوزه تولید، رونق تولید و صادرات ایفا کنند.

حسن‌زاده با اشاره به ماهیت جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، به ذکر نام کارگروه‌های متعددی مانند کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید، کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری و کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی پرداخت و گفت: مسائل جزئی باید در این کارگروه‌ها مطرح و بررسی شود و ضرورت دارد که مسائل کلان در جلسات شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی مطرح تا تصمیمات آن، بخشی از مشکلات کلان فعالان اقتصادی را برطرف سازد.

وی در ادامه با تصریح بر این‌که در زمینه شرکت‌های مدیریت صادرات دچار ضعف هستیم، گفت: با تلاش و پیگیری فعالان بخش خصوصی، خصوصاً اتاق‌های بازرگانی این نقیصه باید مرتفع شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خوزستان با اشاره به ضعف در برندهای استانی گفت: ما در کشور خصوصاً استان خوزستان در این زمینه ضعف اساسی داریم و سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید با همکاری فعالان بخش اقتصادی و بنگاه‌های تولیدی تلاش کنند در این امر مهم گام‌های اساسی بردارند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: تسنیم
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۸۱۹۰۹ //
ارسال نظر