چرا تقویم سازمان ملل، روز دختر دارد؟
سازمان ملل متحد 11 اکتبر را روز بینالمللی دختر نامگذاری کرده است. هدف از این اقدام روشنگری در زمینه نابرابری جنسیتی است.
سازمان ملل متحد 11 اکتبر را روز بینالمللی دختر نامگذاری کرده است. هدف از این اقدام روشنگری در زمینه نابرابری جنسیتی است.
یازدهم اکتبر در تقویم سازمان ملل متحد روز جهانی دختر است. این سازمان خواستار آن است که کشورهای عضو سازمان ملل متحد اقدامات بیشتری برای آگاهی دختران -جنس مونث زیر 18 سال- در زمینه نابرابریهای جنسیتی انجام دهند و فرصتهای بیشتری در اختیار آنها بگذارند.
بر اساس آمار رسمی این سازمان، دختران در سراسر جهان با تبعیضهای گوناگونی مواجه هستند.
34 میلیون دختربچه در سراسر جهان به آموزش ابتدایی دسترسی ندارند.
بر اساس گزارش یونیسف، دختران پنج تا 14 ساله در روز 550 میلیون ساعت در خانه کار میکنند: رفت و روب، آشپزی یا حتی آوردن آب از چاه یا چشمه. ساعاتی که پسران پنج تا 14 ساله صرف کارهای خانه میکنند، پنجاه درصد کمتر از دختران است.
در سراسر جهان حدود 200 میلیون دختر ختنه شدهاند. هر سال سه میلیون دختر در کشورهای مختلف جهان در معرض خطر ختنه شدن قرار دارند.
یونیسف میگوید که هر سال 12 میلیون دختر خردسال در نقاط مختلف جهان مجبور به ازدواج میشوند و در حال حاضر از هر پنج زن جهان یکی زیر 18 سال ازدواج کرده است.
بسیاری از این زنان مورد بدرفتاری روحی و خشونت جنسی همسران خود قرار میگیرند. دخترانی که زود ازدواج میکنند در سنین پایین -به عنوان مثال در 12 سالگی- باردار میشوند و بسیاری از آنها به دلیل بارداری و زایمان تا پایان عمر از مشکلات سخت جسمی خود رنج میبرند.
سازمان ملل متحد از کشورهای عضو این سازمان خواسته است با امضای سندی موسوم به "سند ۲۰۳۰" تلاش کنند تا سال 2020 میلادی به برابری جنسیتی کامل در کشور خود برسند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.