پدر رومینا، معلول و دست پخت جامعه ماست!
کارشناس ارشد پژوهشگری علوم اجتماعی در خراسانجنوبی از برخی تعصبات بی حد در برخی خانوادهها گلایه کرد و گفت: پدر رومینا، معلول و دست پخت جامعه ماست، بنابراین تک تک دست اندرکاران جامعه که میتوانستند جلوی این فاجعه را بگیرند، باید پاسخگو باشند.
فرامرز سنگری آبیز، در گفتوگو با خبرنگار اظهار کرد: خشونت دلایل مختلفی داشته و این آسیب اجتماعی علت تک بعدی ندارد. از طرفی اختلاف بین والدین و فرزندان از قدیم الایام وجود داشته، اما بروز آن بستگی به سطح فرهنگ خانوادهها دارد.
این جامعهشناس با اشاره به ماجرای قتل رومینا با بیان اینکه فرهنگ خانواده است که شدت و ضعف اختلاف بین والدین و فرزندان را مشخص میکند، تصریح کرد: در خانوادههای دارای سطح فرهنگ بالا این اختلاف کمتر بوده و عقلانی با آن بر خورد میشود. در بسیاری از مواردی که این اختلافات به فاجعه اجتماعی تبدیل شده، خانواده از سطح سواد و فرهنگ پایینی برخوردار بودند و احساسی عمل کردهاند.
وی افزود: این اختلافاتی که در بین نسلها و والدین و فرزندان ایجاد میشود، خاص خانوادهها نیست و همه افراد جامعه در آن مقصر هستند، ما در حقیقت به اشتباه تنها پدر رومینا را مقصر میدانیم. پدر رومینا، معلول و دست پخت جامعه ماست، بنابراین تک تک دست اندرکاران جامعه که میتوانستند جلوی این فاجعه را بگیرند، باید پاسخگو باشند.
سنگری آبیز با بیان اینکه در بسیاری از موارد، ما تنها به معلول مینگریم، در حالی که تمام افراد مسئولند، افزود: در شرایط فعلی جامعه، کرونا، فشارهای اقتصادی و شبکههای اجتماعی باعث شده تا فشاری بر خانوادهها تحمیل شود و در نتیجه پدر تحت این شرایط قرار گرفته و دست به خشونت میزند.
ضرورت تصویب قانونی برای حمایت از زنان و منع خشونت
سنگری آبیز با تاکید بر ضرورت تصویب قانونی برای حمایت از زنان و منع خشونت علیه آنان، افزود: متاسفانه در جامعه امروزی، والدین حس تملک بر فرزندان خود دارند و این حس تملک بسیار ناخوشایند است.
این جامعه شناس اظهار کرد: در این حادثه، پدر رومینا ریسک حساب شدهای میکند و به جای قتل پسر تهدیدکننده، دخترش را به قتل میرساند چراکه میداند قانون مجازات قصاص در این مورد برایش درنظر نمیگیرد، در حقیقت این فرد از خلاء قانون استفاده کرده است.
این کارشناس ارشد پژوهشگری علوم اجتماعی با بیان اینکه بر برخی خانوادهها در جامعه ما یک غیرت نابجا حاکم است، افزود: این غیرت توام با تعصب جاهلی است که باعث میشود ما به سرنوشت کار خود فکر نکنیم.
سنگری آبیز با بیان این باید راه گریزگاههای قانونی را ببندیم، افزود: باید در قانون قید حاکم بودن و مالکیت را در مورد ولی بردارند.
مدیریت خشم و احساسات را در خانواده بلد باشیم
این کارشناس ارشد پژوهشگری علوم اجتماعی با بیان اینکه باید آموزش مدیریت خشم در جامعه وجود داشته باشد، افزود: باید یاد بگیریم احساسات خود را چگونه بروز دهیم، اما متاسفانه در این حوزه آموزش وجود ندارد. به نظر میرسد فرهنگ و خانواده در کشور متولی مشخصی ندارد، نتوانستهایم به افراد آموزش دهیم که دوستت دارمها را بروز دهند، مادر خانواده هیچگاه به پدر خانواده نمیگوید دوستت دارم، اما دعواها و جدلها در مقابل چشم کودکان و فرزندان همواره وجود دارد.
وی بیان کرد: باید به افراد یاد دهیم خشم و عواطف و احساسات خود را مدیریت کنند، اما هنوز حتی حقوق کودکان و والدین آموزش داده نمیشود که این حقوق باید در مدارس آموزش داده شود.
این کارشناس ارشد پژوهشگری علوم اجتماعی بیان کرد: از سویی دیگر نتوانستهایم قانونی که از فرزندان در برابر خشونت خانگی دفاع میکند را به تصویب برسانیم. در جامعهای زندگی میکنیم که هنوز کارکردهای اورژانس اجتماعی تبیین نشده و حضور افراد در اورژانس اجتماعی به عنوان یک نقیصه قلمداد شده است.
وی با بیان اینکه از طرف دیگر هنوز به تغییرات اجتماعی که در جامعه در حال گذر است توجه نداریم، افزود: باید بپذیریم دختران ما اکنون بلوغ زودرس دارند، اما به جای پذیرش، آن را کتمان میکنیم.
سنگری آبیز با بیان اینکه این اتفاق تلخ باید علتیابی شده و سپس علل برطرف شود، خاطرنشان کرد: نباید احساسی با این موضوع برخورد کنیم تا این گونه برخوردها و رفتارها برای جامعه عادی نشود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.