دیه توی گوش دیگران زدن چقدر است؟
در قبال وارد کردن خسارت و نقصان به اعضا بدن افراد مجازاتی به نام دیه به فرد آسیبدیده تعلق میگیرد که در مطلب زیر نرخ دیه گوش را برای اطلاع شما عنوان میکنیم.
نرخ دیه کامل در سال ۱۴۰۱، در ماههای غیر حرام یا عادی، ۶۰۰ میلیون تومان و در چهار ماه قمری ذی القعده، ذیالحجه، محرم و رجب که ماههای حرامند، معادل ۸۰۰ میلیون تومان تعیین شده است. همهساله با توجه به نرخ تورم و شاخص اعلامی بانک مرکزی، نرخ دیه آن سال توسط رییس قوه قضاییه تعیین میشود.
ذکر این نکته ضروری است که در این گزارشها منظور از دیه کامل، دیه کامل مرد در ماههای غیر حرام یا عادی است که برای محاسبه دیه زن باید مبلغ ذکرشده را نصف کنید.
دیه گوش در قانون مجازات اسلامی:
قانون گذار برای هر نوع صدمه عمدی و غیر عمدی که به پرده گوش وارد شود، دیه تعیین نموده است. این آسیبها میتوانند شامل از دست دادن شنوایی یا پارگی پرده گوش باشند.
بر اساس ماده ۶۰۵ قانون مجازات اسلامی، پاره کردن پرده گوش موجب ارش است و اگر در اثر آن حس شنوایی نیز از بین برود یا نقصان پیدا کند، دیه آن نیز باید پرداخت شود. ارش، دیهای است که مقدار آن در قانون مشخص نشده و قاضی، مقدار آن را با توجه به نظر پزشکی قانونی، مشخص میکند.
بر این اساس و با توجه به ماده قانونی مذکور، دیه پارگی پرده گوش بسته به نظر قاضی و با توجه به نظر پزشکی قانونی، تعیین میشود.
اما اگر پارگی پرده گوش منجر به از بین رفتن شنوایی شود؛ باید علاوه بر ماده 605، به ماده 682 قانون مجازات اسلامی نیز رجوع کرد. بر اساس این ماده قانونی، از بین بردن شنوایی هر دو گوش دیه کامل و از بین بردن شنوایی یک گوش نصف دیه کامل دارد هرچند شنوایی دو گوش به یک اندازه نباشد.
بر اساس این دو ماده قانونی دیه پارگی پرده گوش اگر موجب از دست دادن شنوایی نیز بشود، برای ناشنوایی یک گوش، علاوه بر ارش، نصف دیه کامل خواهد بود و برای ناشنوایی دو گوش، علاوه بر ارش، یک دیه کامل می باشد.
بنابراین مرتکب باید برای ناشنوایی یک گوش 300 میلیون تومان و برای ناشنوایی دو گوش 600 میلیون تومان دیه بدهد.
ماده ۶۸۳ قانون مجازات اسلامی نیز مقرر کرده است از بین بردن شنوایی گوش شنوای شخصی که یکی از گوشهای او نمیشنود، موجب نصف دیه کامل است؛ بنابراین مرتکب باید 300 میلیون تومان دیه بدهد
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.