//
کدخبر: ۴۰۳۵۵۰ //

تغذیه در ایام امتحانات | شب و صبح امتحان چی بخوریم؟

یک بسته پیشنهادی تغذیه برای دانش‌آموزان و دانشجویانی که این روزها امتحانات پایان‌ترم را می‌گذرانند شاید قبلا یک‌جا نشستن و یک‌کله درس خواندن بود که معنی درس‌خواندن و موفقیت در امتحان را داشت، اما الان می‌دانیم عوامل دیگری مانند تغذیه، ایجاد فضای آرام و کنترل استرس نقش مهمی در طول دوره امتحانات دارند.

تغذیه در ایام امتحانات | شب و صبح امتحان چی بخوریم؟
به گزارش فرتاک نیوز،

در این مطلب قراراست به موضوع تغذیه در ایام امتحانات و بخورنخورهای شب و روز امتحان بپردازیم که شاید اگر درست و به‌جا استفاده نشود می‌تواند نتیجه عکس هم داشته‌باشد.

اگر می‌خواهید شب قبل از امتحان را بدون استرس و راحت بگذرانید بهتر است 6 ساعت قبل از خواب مصرف چای، قوه و نوشیدنی‌های گازدار را قطع‌کنید. دور شیرینی‌ها را خط بکشید، یک لیوان شیرگرم بخورید و با خیال راحت بخوابید. خواب خوب و مناسب تاثیر زیادی در کاهش اضطراب، افزایش تمرکز و بهبود یادگیری دارد. انتخاب کربوهیدرات‌های ساده مانند سیب‌زمینی آب‌پز در شب‌های امتحان انتخاب هوشمندانه‌ای است و همین‌طور داشتن چندین وعده‌غذایی در طول روز اصلا توصیه نمی‌شود.

برای صبح روز امتحان هم باید کربوهیدرات کمتری مصرف شود (وعده صبحانه حذف نشود). برای مثال قراردادن تخم‌مرغ آب‌پز، پنیر کم‌چرب، کره بادام‌زمینی (به شرط نداشتن حساسیت) یا عسل به همراه کنجد یک ترکیب خوب برای صبحانه روز امتحان است. همچنین خوردن یک فنجان کوچک چای یا قهوه در صبح روز امتحان می‌تواند تمرکزتان را بالاببرد. سعی‌کنید استفاده از قندهای ساده مانند قند، شکر، شکلات، مربا و نوشابه را کم و به جای آن از خرما استفاده کنید که فیبر زیادی دارد و می‌تواند قندخون موردنیازتان را تامین‌کند. موز و کمی کشمش توصیه متخصصان تغذیه به افراد پراسترسی است که نمی‌توانند صبحانه کامل بخورند.

بیشتر خوردن، تمرکز نمی‌آورد

«هرچی بیشتر بخوری بیشتر یادمی‌گیری»؛ این باور غلط بعضی از خانواده‌ها در ایام امتحانات فرزندشان است که هرساعت با یک بشقاب میوه، آجیل یا هر خوردنی دیگری به سراغ او می‌روند تا به اصطلاح فرزندشان را تقویت‌کنند، اما لازم است بدانید برای خوب درس‌خواندن در فصل امتحانات نیازی به دریافت کالری بیشتر نیست. حتی برعکس، مصرف غذاهای سنگین و پرچرب می‌تواند اختلالات گوارشی و سوءهاضمه ایجادکند، فرد را به دردسر بیندازد و تمرکز او را کمتر کند.

تقسیم وعده‌های غذایی به سه وعده اصلی و یک تا سه میان‌وعده کوچک یک راهکار خوب برای تامین کالری روزانه در ایام امتحانات است. با این روش بدن فرد، آرام‌آرام موادغذایی موردنیاز خود را دریافت می‌کند. ماست، میوه‌جات تازه یا خشک، سبزیجات به همراه وعده‌های اصلی یا در میان وعده‌ها به لحاظ دارابودن درشت‌مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها برای عملکرد مغز بسیار مفید است. پیشنهاد متخصصان این است که در هنگام مطالعه، هیچ‌چیز را تا مرز سیری کامل نخورید.

خوراکی‌هایی که نتیجه عکس هم دارند

خیلی‌ها دوست‌دارند در ایام امتحانات حافظه طلایی داشته باشند. از قدیم‌وندیم خوراکی‌هایی مانند مویز، کندر، گردو و... به عنوان تقویت‌کننده حافظه شناخته می‌شوند اما زیاده‌روی در مصرف برخی از این خوراکی‌ها بدون توجه به وضعیت مصرف‌کننده اشتباه بزرگی است. به گفته متخصصان تغذیه، خیلی از اختلال حافظه‌ها از طبع سرد و تر ایجاد نمی‌شود که با گرمی‎جات مانند کندر درمان‌شود.

کودکانی که طبع سردتری دارند، اضافه‌وزن و رنگ و روی سفیدی دارند و به خاطر این طبع سرد دچار اختلال حافظه می‌شوند. در این جا یک متخصص و پزشک باید داروهایی را برای رفع رطوبت و طبع سرد او تجویز کند. البته کودکان در بیشتر موارد به دارو نیاز پیدا نمی‌کنند چون با یک رژیم غذایی می‌توان این مشکل را رفع کرد، به همین دلیل پدرومادر نباید خودسرانه، کندر را که از قدیم به عنوان تقویت کننده جادویی حافظه شناخته می‌شود، در رژیم غذایی فرزندشان قراردهند چرا که منشأ بعضی از این اختلالات حافظه، طبع گرم بدن است و استفاده از کندر می‌تواند بیش فعالی را بیشتر و شدیدتر کند و نتیجه عکس آن‌چه را در ذهن دارید، به بار بیاورد.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۰۳۵۵۰ //
ارسال نظر