رویدادها و تحولات سوریه در یک نگاه/ دوازدهم اسفند
پرچم سوریه بر بلندای تدمر و مناطق علصه در شرق حلب؛ بازداشت دو تروریست سوری در آلمان؛ واگذاری مناطق تماس تروریست های مورد حمایت ترکیه و کردها به ارتش سوریه؛ افشای باج دهی شرکت سوئیسی-فرانسوی به عناصر داعش؛ 30 اسفند زمان احتمالی مذاکرات سوری در ژنو؛ و حمله ترکیه به مواضع شبه نظامیان تحت حمایت آمریکا در سوریه؛ از خبرهای مهم روز پنجشنبه این کشور است.

** ارتش و نیروهای مسلح سوریه در ادامه پیشروی های خود در شرق استان حلب پس از درگیری شدید با گروه تروریستی داعش و با پشتیبانی هوایی جنگنده های سوری، بر منطقه علصه مسلط شدند.
** مسئولان آلمانی دو تبعه سوری مظنون به عضویت در گروه تروریستی جبهه النصره (شاخه القاعده در سوریه - جبهه فتح الشام کنونی) را دستگیر کردند که یکی از آنان متهم به کشتار دهها غیر نظامی است.
** وزارت خارجه روسیه امروز با صدور بیانیه ای اعلام کرد که شواهدی برای متهم کردن دولت و ارتش سوریه به استفاده از سلاح شیمیایی در درگیری های این کشور وجود ندارد.
** منابع روسی امروز به نقل از یک مقام آگاه در مذاکرات سوری، از برنامه برگزاری دور چهارم مذاکرات سوری- سوری آستانه در روزهای 14 و 15 ماه مارس جاری (24 و 25 اسفند ماه) خبر داد.
** شورای نظامی منبج در استان حلب، امروز از توافقی با طرف روسی به منظور واگذاری خطوط تماس با تروریست های ارتش آزاد به ارتش سوریه خبر داد.
این شورا با طرف روسی به توافق رسیده است که روستاهای واقع در خطوط تماس با تروریست های مورد حمایت ترکیه در عملیات سپر فرات در اطراف شهر الباب را به ارتش سوریه واگذار کند.
** شرکت بزرگ تولید کننده مصالح ساختمانی لافارژهولسیم ( LafargeHolcim) اعتراف کرد که به منظور تامین امنیت کارخانه سیمان خود در سوریه بین سال های 2013 - 2014، به گروه های تروریستی متوسل شده و به آن ها مبلغ هنگفتی پول داده است.
** ارتش سوریه با ورود به مناطق غربی شهر تدمر و هواپیماهای سوری با هدف قرار دادن تروریست های در حال عقب نشینی و فرار در مسیر السخنه در شرق تدمر، این شهر تاریخی را از اشغال داعش آزاد کردند.
** گروه موسوم به ناظر حقوق بشر سوریه نیز امروز عقب نشینی تروریست های داعش از بیشتر بخش های شهر باستانی تدمر (پالمیرا) را تایید کرد.
** وزارت دفاع روسیه امروز با صدور بیانیه ای، اظهارات ژنرال استیون تاونسنت فرمانده نیروهای ائتلاف آمریکایی علیه داعش در سوریه و عراق مبنی بر بمباران اشتباه مراکز معارضان مسلح تحت کنترل واشنگتن را تکذیب کرد.
** گنادی گاتیلوف معاون وزارت امور خارجه روسیه، رایزنی با هیات تشکل معارضان موسوم به کمیته عالی مذاکرات را سازنده خواند و زمان احتمالی از سرگیری نشست سوری ژنو را 20 مارس برابر با 30 اسفند اعلام کرد.
** منابع آگاه در هیات مذاکره کننده دولت سوریه، دیدار با فرستاده سازمان ملل را مثبت ارزیابی کرد.
** ارتش ترکیه و مخالفان سوری مورد حمایت این کشور روز گذشته به روستاهای کنترل شبه نظامیان تحت حمایت آمریکا در نزدیکی منبج در شمال سوریه حمله کردند.
براساس گزارش های منتشره، ترکیه که با همکاری گروه های شورشی سوری با هدف ایجاد منطقه حایل در شمال سوریه عملیات نظامی آغاز کرده، تاکنون درباره این حمله نظری نداده است.
** جهاد المقدسی رییس مخالفان سوری مستقر در قاهره و نماینده این گروه در چهارمین دور مذاکرات صلح ژنو تاکید کرد که مساله انتقال قدرت در سوریه نباید پیش شرط گفت وگوها باشد، بلکه باید به عنوان نتیجه یک روند در نظر گرفته شود.