جهانگیری: باید ظرفیت اشتغالزایی را افزایش دهیم
معاون اول رییسجمهور با تأکید بر این که در سال 96 تمرکز اصلی دولت بر موضوع تولید و سرمایهگذاری در جهت اشتغالزایی است، گفت: با توجه به بیکاری موجود در کشور، هدف اصلی ما در سال جاری ایجاد اشتغال است و در دو جلسه نخست هیأت وزیران در سال 96 نیز بخش عمدهای از زمان جلسه به این موضوع اختصاص یافت.
به گزارش فرتاک نیوز، اسحاق جهانگیری عصر امروز (چهارشنبه) در جریان سفر به شهرستان رباط کریم، در حاشیه بازدید از چند مرکز تولیدی و کشاورزی اظهار داشت: ظرفیت اقتصاد کشور برای اشتغالزایی ظرفیتی محدود است و ما باید تلاش کنیم تا ظرفیت اشتغالزایی اقتصاد را بالا ببریم تا بتوانیم پاسخگوی نیاز فارغالتحصیلان جویای کار در کشور باشیم.
معاون اول رییسجمهور با اشاره به بازدیدهای خود از چند مرکز تولیدات کشاورزی خاطرنشان کرد: بخشی از اقتصاد مقاومتی با بخش کشاورزی مرتبط است و بر موضوعاتی همچون امنیت غذایی کشور و استفاده از ظرفیت های کشاورزی برای افزایش تولید در اقتصاد مقاومتی تاکید شده است.
وی افزود: ظرفیتهای سنتی بخش کشاورزی در کشور فعال است و تاکنون گزارشهای خوبی در این زمینه ارائه شده است و امیدوارم در سال ۹۶ شاهد توفیقات بیشتر در این زمینه باشیم.
جهانگیری با بیان این که نیازمند اقدامات اساسی در بخش کشاورزی هستیم، افزود: کشت بافت و بیوتکنولوژی گیاهان از جمله این اقدامات است که از این طریق می توانیم به نهالهای مقاومتر و نیز صرفهجویی در مصرف آب و بازدهی بیشتر دست پیدا کنیم که در این زمینه برنامههایی در حوزه دانشبنیان و استفاده از سلول های بنیادین در بخش گیاهی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون اول رییسجمهور همچنین با اشاره به بازدید خود از مرکز کشت گل محمدی تصریح کرد: یکی از کشت های پراهمیت در ایران گل محمدی است که میتوان ده ها محصول مختلف از گل محمدی تولید کرد.
وی ادامه داد: در این مرکز از طریق همکاری با معاونت علمی و فناوری رییس جمهور اقدامات خوبی برای استفاده های مختلف از گل محمدی انجام شده است و باید تلاش کنیم در مناطق مختلف کشور این گونه اقدامات نظیر توسعه کشت گیاهان دارویی که با ارزش افزوده بالا همراه است، در دستور کار قرار گیرد.
جهانگیری همچنین به بازدید خود از مرکز تولید ماهیان زینتی اشاره و خاطرنشان کرد: وزارت جهاد کشاورزی در سال ۹۵ طرح های مهمی را در دستور کار خود قرار داد که توسعه گیاهان دارویی، توسعه کشت گلخانه ای و پرورش ماهی در قفس از جمله این اقدامات بود و در سال گذشته ۱۶ هزار تن ماهی در قفس تولید شد که برای سال ۹۶ برنامه ریزی های لازم برای توسعه پرورش ماهی در قفس تا ۵۰ هزار تن انجام شده است.
معاون اول رییس جمهور همچنین با اشاره به برخی محدودیت های پیش روی بخش خصوصی برای توسعه کشت گلخانه ای گفت: برخی محدودیت ها از جمله صدور مجوزهای لازم به مانعی برای بخش خصوصی تبدیل شده و فعالان در این بخش از این موضوع گلایه مند هستند که باید وزارت جهاد کشاورزی با تمرکز بر این موضوع زمینه توسعه کشت گلخانه ای را برای بخش خصوصی فراهم کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در نظام تصمیمگیری دولتی از جایگاه ویژهای برخوردار است، اظهار داشت: طرحها و برنامههای اقتصاد مقاومتی در غالب سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در نظر گرفته شده که در بخش کوتاه مدت ۱۲۰ طرح تا پایان دولت یازدهم در اولویت قرار گرفت که شاهد توفیقات خوبی در اجرای این طرح ها بودیم و بعنوان نمونه یکی از این طرح ها پالایشگاه ستاره خلیج فارس است که با بهره برداری از آن به خودکفایی در تولید بنزین خواهیم رسید.
جهانگیری همچنین با تأکید بر تمرکز ویژه دولت بر موضوع اشتغالزایی در سال جاری گفت: امیدوارم که به سرعت به تصمیمات مناسب در این زمینه دست پیدا کنیم و شاهد توسعه اشتغالزایی در کشور باشیم.
معاون اول رییس جمهور در ادامه با اشاره به بازدید خود از مرکز کشت و تولید زعفران، افزود: زعفران علاوه بر مصرف عمومی، در بخش دارویی نیز مفید و پر بازده بوده و از ارزش افزوده بالایی در دنیا برخوردار است.
وی ادامه داد: باید زنجیرههای مختلف تولید زعفران در کشور در دستور کار قرار گیرد و بتوانیم به محصولات مختلف زعفران با ارزش افزوده بالا دست پیدا کنیم.