//
کدخبر: ۳۹۷۱۴۰ //

استفاده از نمودار شمعی برای مبتدیان

وارد شدن به عرصه‌های اقتصادی نیازمند تحلیل است تا با خروجی موفقی همراه باشد. در عرصه اقتصادی، بازار ارز دیجیتال یکی از حساس‌ترین بسترها برای کسب درآمد و به همان اندازه هم نیازمند آنالیز نمودارهای مربوطه است.

استفاده از نمودار شمعی برای مبتدیان
به گزارش فرتاک نیوز،

یکی از این نمودارها، نمودار شمعی است که ما در این مقاله قصد داریم به صورت کامل در مورد آن صحبت کنیم.

نمودار شمعی چگونه نموداری است؟

این نمودار حرکات قیمت یک دارایی از جمله حرکت قیمتی یک ارز دیجیتال را در بازه زمانی مشخص به شکل گرافیکی ترسیم می‌کند.

نمودار مذکور همانطور که از نامش مشخص است، حاصل تعدادی شمع است که هر کدام از آنها، حرکت قیمتی یک دارایی را در یک بازه زمانی مشخص نشان می‌دهد. این را باید بدانید که بازه زمانی در این نمودار می‌تواند یک ثانیه، یک هفته و حتی یک سال باشد و بر اساس این بازه‌های زمانی هم تنظیم شود.

تاریخچه استفاده از نمودار شمعی

در قرن 17 میلادی برای نخستین بار این نمودارها مورد استفاده قرار گرفتند و اولین بار هم یک تاجر ژاپنی به نام هوما Homma از این نمودار به عنوان نوعی ابزار ترسیمی استفاده کرد. ایده اصلی این تاجر پایه و اساس نمودارهای شمعی امروزی قرار گرفته است و تحلیل‌گران برجسته اقتصادی چون چارلز داو، یافته‌های هوما را مورد استفاده قرار داده‌اند.

این نمودارها برای تحلیل انواع داده‌ها قابلیت استفاده دارد ولی بیشترین مورد استفاده آنها برای سهولت در آنالیز بازارهای مالی است. اگر از این نمودارها به نحوه صحیح استفاده شود، معامله‌گران می‌توانند ارزیابی و حتی پیش‌بینی مناسبی از حرکات قیمتی یک دارایی داشته باشند.

پس فایده نمودارهای شمعی آن است که به سرمایه‌گذاران امکان بروز و عملی کردن ایده‌ها و استراتژی‌های مناسب را می‌دهد.

Picture2

روش کار نمودار شمعی چگونه است؟

نمودار شمعی از بخش‌هایی به شرح زیر تشکیل شده است:

- باز شدن شمع: نخستین قیمتی معاملاتی در یک بازه زمانی 

- بالاترین سطح: بیشترین قیمتی در یک بازه زمانی 

- پایین‌ترین سطح: کمترین قیمتی در یک بازه زمانی 

- بسته‌شدن شمع: آخرین قیمتی یک بازه زمانی

به صورت کلی به این بخش‌های مختلف نام‌برده‌شده OHLC گفته می‌شود. ارتباط میان 4 بخش گفته‌شده تعیین‌کننده رنگ و شکل شمع‌ها در نمودار است. بدنه شمع هم فاصله بین باز و بسته شدن است. سایه یا فیتیله شمع هم حاصل فاصله بین بالاترین و پایین‌ترین قیمت با بدنه است. دامنه شمع هم حاصل فاصله بین پایین‌ترین و بالاترین قیمت هر شمع است.

آموزش روش خواندن نمودار شمعی

اغلب معامله‌گران و کسانی که تمایل به داشتن سبد ارز دیجیتال برای سرمایه گذاری طولانی مدت دارند بر این اعتقاد هستند که خوانش نمودارهای شمعی کار به نسبت راحت‌تری در مقایسه با خواندن و تحلیل نمودارهای خطی و نواری است که استفاده از آنها هم بسیار مرسوم است.

سهولت خواندن نمودارهای شمعی از آن رو است که با یک نگاه هم می‌توان چگونگی عملکرد قیمت یک دارایی را متوجه شد.

به صورت ساده می‌توان گفت که نمودار شمعی نبرد بین روند نزولی و صعودی قیمت یک دارایی در یک بازه زمانی خاص است. هر چه بدنه شمع بلند باشد، حجم خرید یا حجم فروش در آن بازه زمانی بالاتر بوده است. 

امکان دارد که تنظیمات و رنگ در ابزارهای گوناگون متفاوت باشد. 

در کل چنانچه رنگ بدنه سبز رنگ باشد، قیمت دارایی در زمان بسته‌شدن شمع بیشتر از زمانی است که شمع در حالت باز بوده است.

برعکس حالت فوق، چنانچه رنگ بدنه قرمز رنگ باشد، قیمت دارایی در بازه زمانی و در زمان بسته‌شدن پایین‌تر از بازه زمانی است که شمع در حالت باز بوده است.

گفتنی است که در بعضی از نمودارهای تحلیل بازار برای نمایش شمع‌ها از دو رنگ سفید و سیاه به جای دو رنگ قرمز و سبز استفاده می‌شود. یعنی این که از رنگ سفید به جای رنگ سبز، برای شمع‌های صعودی استفاده می‌شود و از رنگ سیاه به جای رنگ قرمز هم برای شمع‌های نزولی استفاده می‌شود.

نمودارهای شمعی نشان دهنده چه چیزی نیستند؟

این واقعیت را باید دانست که نمودار شمعی همه چیز را نشان نمی‌دهد و صرفا یک دیدگاه کلی در خصوص روند قیمت یک دارایی در یک بازه زمانی خاص را نشان می‌دهد. از جمله نمودارهای شمعی جزئیات در مورد شرایط باز و بسته بودن قیمت را نشان نمی‌دهند.

به عنوان مثال، هر چند بلندی و کوتاهی شمع نشان دهنده بالاترین و پایین‌ترین قیمت‌ معاملات انجام‌گرفته در یک بازه زمانی خاص است، اما این که کدام یک از آنها اول شکل گرفته است، مشخص نیست.

علی‌رغم این موضوع، در اکثر نمودارهای شمعی امکان تغییر بازه زمانی وجود دارد که به‌واسطه این امکان، معامله‌گران اجازه دارند تا در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر، جزئیات بیشتری را مورد بررسی قرار دهند.

گفتنی است که این نوع نمودار می‌تواند دارای نوسانات زیادی باشد، بخصوص که اگر بازه زمانی مورد بررسی یک بازه زمانی کوتاه باشد. به همین ترتیب رنگ و اندازه شمع‌ها هم خیلی سریع تغییر کرده که این نوسانات باعث سختی در تحلیل نمودار شمعی می‌شود.

پس لازم است سرمایه‌گذار علاوه بر آموزش خرید و فروش ارز دیجیتال در مورد نمودارهای شمعی هم آموزش‌های لازم را ببینند.

Picture3

اطلاعاتی در مورد نمودار شمعی Heikin-Ashi

تا به اینجای مقاله در مورد نمودار شمعی ژاپنی صحبت شد است. ولی باید بدانید که شیوه‌های دیگر هم برای ترسیم این نوع نمودار وجود دارد. از جمله Heikin-Ashi یکی از این شیوه‌ها برای ترسیم نمودار شمعی است.

Heikin-Ashi در زبان ژاپنی به معنی میانگین نوار یا average bar است. این شیوه متکی به فرمول اصلاح‌شده است که از داده‌های میانگین قیمت بهره می‌گیرد. 

در حقیقت هدف اصلی از ترسیم این نوع نمودار، هموار کردن فعالیت‌های قیمتی و پایین آوردن میزان نوساناتی است که در نمودارهای معمولی نشان داده می‌شود.

پس می‌توان نتیجه گرفت که Heikin-Ashi باعث ساده‌تر شدن شناسایی روند بازار و همینطور شناسایی الگوهای قیمت و احتمال معکوس شدن روند بازار می‌شود. 

گفتنی است که سرمایه‌گذاران از بررسی شمع‌های Heikin-Ashi همراه با بررسی نمودارهای شمعی برای پیشگیری از دریافت سیگنال‌های غیر واقعی استفاده کرد و بدین ترتیب شانس بیشتری برای دریافت روند بازار شکل می‌گیرد.

شمع‌های سبز Heikin-Ashi بدون داشتن فیتیله پایین به معنی روند صعودی قدرتمند هستند. در مقابل، شمع‌های قرمز آن که فیتیله فوقانی ندارند، اکثرا روند نزولی قدرتمند را نشان می‌دهد.

این را هم باید بدانید نمودار شمعی Heikin-Ashi خالی از ایراد و محدودیت نیست. چون این نمودار از میانگین قیمتی استفاده می‌کند این امکان وجود داد الگوها برای مدت طولانی‌تر جوابگو باشد و در کوتاه‌مدت قابلیت استفاده نداشته باشد. همینطور این نوع نمودار نشان‌دهنده شکاف قیمتی نیست و سایر داده‌های قیمتی مبهم باقی می‌مانند.

سخن آخر

یکی از اساسی‌ترین ابزارها برای هر سرمایه‌گذار استفاده از نمودارهای شمعی است. این نمودارها هم با یک نگاه کلی قابل تحلیل هستند و هم دارای انعطاف لازم برای آنالیز داده‌ها در بازه‌های زمانی مختلف است.

این مقاله را به چگونگی خواندن و تحلیل این نمودارها اختصاص داده‌ایم‌ به نحوی که بتوانید یک نمودار شمعی را به راحتی مورد تحلیل قرار دهید.

آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۹۷۱۴۰ //
ارسال نظر