وقوع زمین لرزه در اطراف تبریز؟ممکن است!
به گفته زارع، احتمال تلاقی گسل میانه با گسل تبریز و وقوع زمین لرزه وجود دارد.
مهدی زارع استاد پژوهشگاه زلزله شناسی در گفتوگو با خبرنگار گفت: دو گسل میانه و تبریز شبیه عدد 7 به یکدیگر نزدیک بوده و نقطه تلاقی دارند.
وی افزود: در صورت لرزه یکی از گسل ها، امکان لرزش گسل دیگر وجود دارد بنابراین پس از وقوع زمین لرزه در میانه، احتمال لرزش از گسل تبریز وجود دارد.
عضو وابسته پژوهشگاه علوم اظهار کرد: گسل تبریز در ۱۲۰ کیلومتری تبریز واقع شده است و در این مسیر شهرهای سراب، بستان آباد، میانه و مراغه تحت تاثیر لرزش این گسل قرار خواهند گرفت.
زارع هشدار داد: بزرگی این زمین لرزه در گسل تبریز می تواند تا ۶ ریشتر هم باشد.
استاد پژوهشگاه زلزله شناسی درباره زلزله اخیر میانه گفت: زلزله شمال میانه در راستای یکی از گسلهای بزقوش - گرمرود رخ داد.
وی درباره این گسل افزود: این گسل در راستای شمال شرق-جنوب غرب، جهت حرکت از شمال شرق به جنوب غرب و شیب گسل به سوی غرب بوده است.
زارع اظهار کرد: این سامانه گسلی در انتهای خود به گسلهای سامانه گسلی شمال تبریز میرسد. البته گسل شمال تبریز در تلاقی با گسل این زمین لرزه تلاقی ندارد، اما قطعا گسلهایی که در ادامه جنوب غرب گسل شمال تبریز قرار دارند، در انتهای خود با گسل زمین لرزه میانه تلاقی میکند.
این استاد زلزله شناسی افزود: لرزه اصلی به بزرگی ۵.۹ رخ داد و ژرفای آن بر اساس حل سازوکار زمین لرزه حدود ۱۸ کیلومتر بوده است. از بامداد جمعه تا ظهر دوشنبه ۲۰-۸-۹۸، ۲۱ پس لرزه با بزرگای ۳.۵ تا ۵ بر روی این این گسل رخ داده اند.
عضو وابسته پژوهشگاه علوم گفت: تعداد پس لرزههای با بزرگای ۲ تا ۳.۵ حدود ۲۰۰ پس لرزه بوده است. توزیع پس لرزهها و محدودههای تخریب شده نشان میدهد که گسل به سوی جنوب و جنوب غرب بوده و همین موضوع موجب شده تا احتمال رخدادهای ثانویه بعدی را در گسلهای سامانه گسلی شمال تبریز بتوان در نظر گرفت.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.