//
کدخبر: ۲۲۹۱۶۳ //
رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش های مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه:

مقاومت میکروبی قاتلی خودساخته / بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک نخورید

مصرف خودسرانه و بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک ها موجب مقاومت به داروهای ضد میکروبی می شود که این موضوع مخاطرات بسیاری دارد.


مقاومت میکروبی قاتلی خودساخته / بدون تجویز پزشک آنتی بیوتیک نخورید
به گزارش فرتاک نیوز،

دکتر وریا رحیمی رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش های مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار داشت: مصرف غیر منطقی آنتی میکروبیالها می تواند با ایجاد عوارض ناخواسته دارویی و یا بروز تداخلات دارویی موجب افزایش هزینه درمان و یا خسارتهای جبران ناپذیر جسمی در فرد مصرف کننده گردد.

وی افزود: استفاده بی رویه، ناقص، نادرست و نابجا از داروهای آنتی میکروبی باعث بروز پدیده مقاومت میکروبی می شود.

دکتر رحیمی گفت: مقاومت میکروبی  ایجاد توانایی مقاومت در باکتریها وسایر میکروارگانیسمها در برابر اثر داروهای ضد میکروبی با استفاده از مکانیسم های متفاوت است.

 رحیمی تصریح کرد: پناه بردن به مصرف آنتی بیوتیک ها در بیماریهایی که نیاز به مصرف این داروها ندارد مانند اکثر سرما خوردگی ها ، تب و یا اسهال های غیر باکتریایی ،عدم دقت در انتخاب و تجویز آنتی بیوتیک های موثر ،مصرف نابجا و بیش از حد از مواد آنتی باکتریال و گندزدا،تماس نابجا و غیر ضروری با بیماران مبتلا به بیماریهای عفونی و درخواست غیر منطقی از پزشک معالج برای تجویز آنتی بیوتیک از جمله مهمترین علل بروز مقاومت میکروبی است.

رئیس اداره تحقیق، توسعه و آموزش های مردمی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خاطر نشان کرد: استفاده از داروهای آنتی میکروبیال در درمان و یا پرورش دامها، طیور و آبزیان نیز یکی دیگر از علل ایجاد مقاومت میکروبی است.

این مسئول ادامه داد: درمان حیوانات مولد غذا با آنتی بیوتیک هایی که در درمان انسان به کار می روند، ممکن است به علت احتمال انتقال مقاومت از حیوان به انسان سلامت عمومی جامعه را به خطر انداخته و ضمن کاستن از تأثیر آنتی بیوتیک ها، باعث افزایش تقاضای داروهای جایگزین با صرف هزینه بیشتر شود.

رحیمی افزود: رعایت بهداشت شخصی و عمومی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای واگیر و عفونی و انتشار آن مانند شستن صحیح و کامل دستها ، پرهیز از تماس غیر ضروری با افراد و یا محیط های آلوده ، رعایت موارد بهداشتی در مواقع بیماری برای جلوگیری از انتقال بیماری و اجتناب از درخواست بی رویه دارو از پزشک و داروساز از جمله راههای جلوگیری از این عارضه است.

دکتر رحیمی افزود: عدم توصیه داروی مصرفی خود به دیگران حتی در مواردی که علائم بیماری مشابهت داشته باشد ، عدم اعتماد به تبلیغات دارویی در رسانه هایی مانند اینترنت، ماهواره و یا مجلات غیر پزشکی، رعایت دقیق دستور مصرف داروهای تجویزی توسط پزشک و داروساز و تکمیل دوره درمان و مصرف تمامی داروی آنتی میکروبیال تجویز شده توسط پزشک بر اساس فواصل زمانی از دیگر راههای جلوگیری از مقاومت میکروبی است .

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۲۹۱۶۳ //
ارسال نظر