واردات ۴۰ هزار واکسن آنفلوآنزا برا پرخطرها/ کمبود ۲۱ قلم دارویی در اصفهان
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه بیماری آنفلوآنزا مشکل ماه پیش بوده است، گفت: 40 هزار واکسن آنفلوآنزا دیروز وارد شده که برای گروههای پرخطر است
ابوالفضل اصلانی پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه در حال حاضر در توزیع دارو ۹۷ درصد عددی مورد نیاز کشور را خودمان تولید میکنیم، اظهار کرد: ۱۲۰ شرکت داروسازی شیمیایی و ۱۳۰ شرکت داروسازی گیاهی در کشور داریم که ۲۵ شرکت در استان اصفهان فعال هستند، ۷ شرکت هم در حال آماده کردن شرایط آغاز به کار هستند، ۱۰ درصد شرکتهای داروسازی کشور در اصفهان هستند.
اصفهان ظرفیت تولید داروی خاورمیانه را دارد
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر اینکه اصفهان ظرفیت تولید داروی خاورمیانه را دارد، افزود: ۳ درصد عددی داروی مورد نیاز کشور از خارج وارد میشود که این ۳ درصد هزینه ۱.۳ میلیارد دلاری به کشور تحمیل میکند، در صورتی که برای ۹۷ درصد تولید داخل حدود ۶۸ درصد مواد اولیه دارویی و مواد جانبی در کشور تولید میشود، این در حالی است که قبل از انقلاب حتی یک ماده اولیه دارویی هم تولید نمیکردیم.
وی با بیان اینکه حدود ۳۲ درصد در زمینه مواد اولیه وابسته هستیم که روز به روز در حال کمتر شدن است، گفت: مواد بستهبندی ثانویه در حال حاضر صد در صد در کشور تولید میشود.
اصلانی با اشاره به اینکه حدود ۵۵۰ تا ۶۵۰ میلیون دلار در طول سال برای تولید ۹۷ درصد داروی تولید داخل هزینه میشود، مطرح کرد: حدود ۷۵ قلم تا شهریور ۹۷ کمبود دارو داشتیم که اداره تأمین و توزیع ایجاد کردیم که با شرکتهای پخش، تهران، داروخانهها (۸۷۰ داروخانه در اصفهان) و بیمارستانها مرتبط هستند، از آن به بعد وضعیت ما ارتقا پیدا کرد و در ۱۵ ماه گذشته کمترین کمبود دارویی را در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان داشتیم، از آن زمان داروهای تاریخ هم به صفر میل کرده است.
امروز ۲۱ قلم کمبود دارویی داریم
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه با اشاره به اینکه لیست کمبود داروها به صورت روزانه تهیه میشود، بیان کرد: برای همین امروز حدوداً دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۲۱ قلم کمبودهای دارویی دارد که عمدتاً اقلام وارداتی و برند هستند، البته متوسط کمبود کشوری همین امروز تقریباً ۲ برابر کمبود در اصفهان است، در ۲ تا ۳ ماهه اخیر تعداد ۱۵ تا ۲۰ قلم کمبود داشتیم که البته کمبودها ثابت هم نبوده است؛ در کل در حوزه دارو ۱۴ هزار و ۵۰۰ قلم دارو داریم که کمبود به این تعداد در بین آنها ناچیز است.
وی ادامه داد: تجهیزات پزشکی مصرفی از سال گذشته از معاونت درمان جدا شد و در معاونت غذا و دارو است، در حوزه تجهیزات پزشکی ۱۰ قلم کمبود داریم که عمدتاً از طریق هیأت امنای کمبود ارزی تهیه میشود، بیشترین کمبود هم باطریهای قلبی است، وضعیت در حوزه تجهیزات پزشکی برعکس دارو خوب نیست و وابستگی زیاد است.
فعالیت ۸۰ کارخانه تجهیزات پزشکی در اصفهان
اصلانی با اشاره به اینکه ۸۰ کارخانه تجهیزات پزشکی در استان اصفهان داریم و دوسوم منسوجات پزشکی کشور هم در استان اصفهان تولید میشود، گفت: ۱۳ شرکت دانشبنیان هم در استان اصفهان داریم که در مرحله ابتدایی ورود به بازار بودند، تأکید ما این بود که این شرکتها کمبودهای وارداتی را تأمین کنند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: ما در تجهیزات پزشکی پتانسیل خوبی داریم، در حوزه دارو و تجهیزات تحریمها برای ما به فرصت تبدیل شده و وضعیت امروز به مراتب بهتر از وضعیت در سال گذشته است.
وی با تأکید بر اینکه اگر تلاش کنیم ظرف 3 سال میتوانیم 3 درصد داروهای وارداتی را خودمان تولید کنیم، تصریح کرد: ما توانمان در حوزه دارو بسیار زیاد است و با وجود تحریمها به 53 کشور دنیا دارو صادر میکنیم، در شرایط بحران نمیتوان به صادرات نگاه کرد و اولویت تأمین داروی کشور است.
اصفهان پیشرو در صنایع غذایی
اصلانی در ادامه در رابطه با حوزه غذایی مطرح کرد: در حوزه صنایع غذایی ۸۲۰ کارخانه و کارگاه زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان داریم که ۶۰ هزار نفر اشتغال برای استان ایجاد کرده است، در حوزه توزیع محصولات حدود ۴ برابر این مقدار اشتغال ایجاد شده است، حدوداً ۱۷۹ شرکت هم داریم که طی سالهای گذشته تعطیل شدهاند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه با اشاره به بازگشت ۱۰ شرکت تعطیل شده به چرخه اقتصاد عنوان کرد: شیر پگاه اصفهان سال گذشته ۱۲۰ میلیارد تومان صادرات به روسیه داشت، استان اصفهان یکی از استانهای پیشرو در صنایع غذایی است و در تقسیمبندی منطقه ۷ کشوری در رتبه اول قرار داریم، همچنین ۱۰ درصد اقتصاد کل استان در صنایع غذایی است.
کمبود دارو را به ۱۹۰ اطلاع دهید
وی به پاسخگویی سامانه ۱۹۰ برای کمبودهای دارویی خبر داد و بیان کرد: مردم میتوانند با این سامانه تماس گرفته و مطلع شوند که کدام دارو در کدام داروخانه وجود دارد، در طول ۲۴ ساعت حدود ۳۰۰ تماس با این سامانه داریم، تا یکشنبه هفته پیش ۹۰ درصد تلفنها در رابطه با قلم انسلین نوومیکس بود.
اصلانی با بیان اینکه ۸۷۰ داروخانه و ۳۷ بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هستند، عنوان کرد: واردات مواد اولیه از چین، هند و بعضی کشورهای اروپایی است که به ما دارو میدهند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از تولید آموکسی سیلین در تبریز و ساری خبر داد و عنوان کرد: بیش از نیاز یک ماهه دارو را در داروخانهها داریم، برای صادرات دارو باید برندمان را در سازمان غذا و داروی آن کشور ثبت کنیم، برای واردات هم همین است و کشورهای خارجی باید برندشان را در سازمان غذا و دارو ثبت کنند.
واردات ۴۰ هزار واکسن آنفلوآنزا برای گروههای پرخطر
وی در ادامه با اشاره به اینکه بیماری آنفلوآنزا مشکل ماه پیش بوده است، گفت: ۴۰ هزار واکسن آنفلوآنزا دیروز وارد شده که برای گروههای پرخطر است، بهترین زمان تزریق واکسن شهریور ماه و مهر ماه است اما برای افراد پرخطر و حساس تزریق در زمانهای دیگر هم بهتر از نزدنش است.
اصلانی ادامه داد: دارویی با نام تجاری تامیفلو نیز در درمان آنفلوآنزا مؤثر است که در داروخانه امام سجاد، داروخانه داخلی بیمارستانهای امین، الزهرا و امام حسین وجود دارد و در شهرستانها هم در یک داروخانه مرکزی این دارو وجود دارد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در ادامه در رابطه با منع مصرف دگزامتازون در درمان بیماری آنفلوآنزا توضیح داد: دگزامتازون جزو کورتنها است که سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهد به همین دلیل در آنفلوآنزا منع مصرف دارد، دگزامتازون دارویی است که به موقع باید مصرف شود و برای بیماریهای ویروسی کورتن ممنوع است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: قیمت داروی وارداتی به طور متوسط ۱۱ برابر داروی تولید داخل است، اگر داروی ما کیفیت نداشت نمیتوانستیم به ۵۳ کشور صادر کنیم.
ایجاد قرارگاه تأمین و توزیع دارو
اصلانی در ادامه به این نکته تأکید کرد که در حال حاضر داروی قاچاق امکان ورود به بازار را ندارد و قاچاق به سمت صفر رفته است و بیان کرد: در مکملهای دارویی یک یا ۲ درصد شاهد پدیده قاچاق هستیم، در اقلام آرایشی بهداشتی با مصرف ۲.۸ میلیارد دلار در کشور دومین کشور پر مصرف بعد از عربستان در خاورمیانه هستیم که ۱.۶ میلیارد دلار از واردات مواد آرایشی بهداشتی قاچاق است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در رابطه با توزیع دارو مطرح کرد: در این زمینه قرارگاه تأمین و توزیع دارو را داریم که جلسات آن هم هفتگی برگزار میشود، همچنین ستاد توزیع داروی منطقه و دانشگاه را هم داریم که ماهی یک بار جلسه دارد.
اجازه ندادیم ناصر خسرو در اصفهان ایجاد شود
وی با اشاره به اینکه بر اساس جمعیت و بیمار دارو در سهمیه هر استان لحاظ میشود، عنوان کرد: در اصفهان اجازه ندادیم ناصر خسرو ایجاد شود، گفت: قلم انسلین نوومیکس را به اندازه نیاز ۳ الی ۶ ماهه را در کشور داریم، شرکتهای داروسازی هم برای ۳ سال مواد اولیه دارند؛ مشکلی در تأمین داروی بیماران خونی در اصفهان نداریم و مرگ بر اثر کمبود دارو در این بیماری شایعهای بیش نیست.
اصلانی در رابطه با مطالبات مالی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان هم اذعان کرد: بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه دارو و تجهیزات و بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان مجموع طلب دانشگاه علوم پزشکی فقط از یکی از بیمهها است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.