وقوع ۱۰۵ فقره حریق طی سال جاری در استان کرمانشاه/ یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال در استان تولید شده است
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت: از ابتدای سالجاری تا پایان تیرماه، ۱۰۵ فقره حریق در مراتع و جنگلهای استان به وقوع پیوسته است.
نشست خبری مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه، با اصحاب رسانه امروز(۲۳ مرداد)،برگزار شد.
" انشاله کولانی " اشارهای به موضوع حریق جنگلها و مراتع استان طی سال جاری داشت و اظهار کرد: با وجود اینکه سال جاری، سالی پرباران و در پی آن پوشش جنگلی و مراتع خوبی در استان داشتیم، اما با انجام عمل ناآگاهانه و ناجوانمردانه حریق در استان روبرو شدیم که هرچند نسبت به استان های دیگر کمتر بود اما نسبت به سال گذشته شاهد حریق بیشتری بودیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با اشاره به اینکه میزان خسارت حریق به منابع طبیعی استان نسبت به سال گذشته، ۷۰ درصد افزایش داشته است افزود: از ابتدای سالجاری تا پایان تیرماه، ۱۰۵ فقره حریق در سطح ۲۵۷۰ هکتار از سطح اراضی ملی ایجاد شده است که از این میزان ۴۵۰ هکتار جنگل، حدود ۱۰۰۰ هکتار مرتع و مابقی اراضی جنگلی بودهاند و حدود هشت درصد به اراضی جنگلی استان خسارت وارد شده است.
وی از افزایش تعداد دمندهها برای اطفا حریق در استان خبر داد و گفت:پیش از این ۸۹۶ دمنده در استان وجود داشت که با افزوده شدن ۲۰۰ دمنده دیگر تعداد این دمندهها در استان به ۱۰۹۶ مورد رسید.
کولانی در گوشه دیگری از سخنانش به پویش مردمی کاشت یک میلیارد اصله نهال در کشور اشاره کرد و گفت: سهم استان کرمانشاه در کاشت و تولید نهال طی سال گذشته دو میلیون و ۳۰۰ اصله نهال بود که با بهرهگیری از نهالستانهای خصوصی این تعداد به ۳ میلیون اصله نهال رسید.
وی تصریح کرد:ظرفیت تولید نهال در استان طی سالجاری نیز، سه میلیون اصله است که در حال حاضر یک میلیون و ۷۰۰ هزار اصله نهال در نهالستانهای استان تولید شده و تا پایان سال این تعداد به سه میلیون اصله خواهد رسید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان در ادامه اشارهای هم به طرح کاداستر اراضی ملی داشت و گفت: از ۲.۵میلیون هکتار اراضی استانی ۱۶۱۷ هکتار آن منابع ملی است که در حال حاضر طرح حدنگاری و کاداستر اراضی در ۹۹.۵۴ صدم درصد این منابع ملی انجام گرفته است کمتر از ۵٪ درصد باقیمانده نیز مشکلات حقوقی دارد که در صورت تعیین تکلیف انجامخواهد شد.
به گفته کولانی از عرصه ۲.۵ میلیون هکتاری استان یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار آنمنابع طبیعی است که به ازای هر یکهزار هکتار نیازمند یکجنگلبان و به ازای هر ۵۰۰۰ هکتار نیازمند یک محیطبان هستیم که در حال حاضر با یک چهارم نیرو از این عرصه مراقبت میکنند.
وی اضافه کرد: پیگیری و اجرای نصب دوربین بر روی لباسهای نیروهای حفاظت منابع طبیعی بر عهده سازمان جنگلها و مراتع است که بر اساس پیشبینی انجام گرفته طی دو سال آینده در استان اجرایی خواهد شد.
خبرنگار:طیبه دولت آبادی