//
کدخبر: ۴۷۹۳ //

۶۰۰ مجتمع کشاورزی نیمه‌تمام در کشور تعیین تکلیف شد

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی گفت: حدود ۶۰۰ مجتمع کشاورزی نیمه‌تمام در کشور وجود داشت که با پالایش آنها تعدادی از این مجتمع‌ها به دلیل اینکه ظرفیت بهره‌برداری نداشتند ساخت آنها متوقف و برای تعدادی که بهره‌بردار نداشتند فراخوان واگذاری اعلام شده است.

۶۰۰ مجتمع کشاورزی نیمه‌تمام در کشور تعیین تکلیف شد

به گزارش فرتاک نیوز،سید نظام‌الدین سجادی عصر امروز در جلسه «ستاد راهبردی شرکت شهرک‌های کشاورزی استان فارس» با بیان اینکه استان فارس 35 مجتمع کشاورزی نیمه‌تمام دارد اظهار داشت:  حدود 600 مجتمع کشاورزی نیمه‌تمام در کشور وجود داشت که با پالایش آنها تعدادی از این مجتمع‌ها به دلیل اینکه ظرفیت بهره‌برداری نداشتند ادامه ساخت آنها توجیه اقتصادی نداشت و برای تعدادی که بهره‌بردار نداشتند نیز فراخوان واگذاری اعلام شده است.

وی با بیان اینکه با شرایط موجود منابع آب ساخت دامداری و گلخانه به صورت منفرد جایز نیست بلکه باید این واحدهای تولیدی به صورت شهرک ساخته شوند افزود: وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر ساخت شهرک‌های کشاورزی به دنبال استفاده از زمین‌های کشاورزان بزرگ مالک است به این صورت که بخشی از اراضی این کشاورزان تبیل به گلخانه می‌شود.

سجادی با بیان اینکه در زمینه استفاده از اراضی بزرگ مالک تا کنون حدود 60 هکتار پروانه ساخت گلخانه صادر شده است خاطرنشان کرد: علاوه بر این خرده مالکین باید در قالب خوشه‌های تولیدی فعالیت کنند که نمونه آن استفاده از 100 هکتار زمین کشاورزی در «داریون» استان فارس در قالب خوشه‌های تولیدی است.

وی با بیان اینکه یکی از مشکلات بخش کشاورزی مسئله تامین آب است عنوان کرد: در سال‌های گذشته به دلیل عدم استفاده بهینه از منابع آب سفره‌های آب زیرزمینی از بین رفت و اگر همین روش برداشت آب ادامه پیدا کند در آینده نزدیک در برخی مناطق کشور با بحران تامین آب شرب روبه‌رو خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های کشاورزی با بیان اینکه برای حل مشکل آب باید به فکر تولید منابع آب و استفاده بهینه ز منابع آب موجود باشیم خاطرنشان کرد: طرح تغییر الگوی کشت، تغییر زمان کشت بعضی محصولات مثل چغندر، استفاده از ارقام کم‌آب‌بر، استفاده از روش‌های آبیاری نوین و تغییر روش کشت از محیط روباز به محیط کنترل شده و گلخانه‌ای از جمله اقدامات وزارت برای حفظ منابع موجود آب است.

وی با بیان اینکه یکی از اصلی‌ترین مشکلات کشاورزان ما مسائل بعد از تولید و نبود بازار، مشکلات فرآوری و نگهداری محصول است گفت: برای حل این مشکلات شرکت شهرک‌های کشاورزی راه‌اندازی شد تا این مشکلات را از جلوی راه کشاورزان بردارد.

 

منبع: تسنیم
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۴۷۹۳ //
ارسال نظر