//
کدخبر: ۹۸۲۳۰ //

پایان خوش خانه به دوشان مناطق زلزله زده کرمانشاه

طبق توافق وزارت راه و شهرسازی و استانداری کرمانشاه قرار است به مستاجران واحدهای تخریبی مناطق زلزله زده استان، زمین و وام ارزان قیمت ساخت مسکن داده شود؛ حرکتی که می تواند تسلی بخش رنج های این قشر خانه به دوش و آسیب پذیر باشد.

 پایان خوش خانه به دوشان مناطق زلزله زده کرمانشاه
به گزارش فرتاک نیوز،

تعداد زیادی از ساکنان منازل تخریب شده زلزله غرب کرمانشاه مستاجر هستند که علاوه بر بی خانمانی و غم از دست دادن عزیزانشان و نیز از بین رفتن وسایل زندگی شان درد بزرگی را همچنان در دل دارند.

آنان همچنان در آرزوی صاحب خانه شدن هستند و خبر خوب تصمیم دولت برای واگذاری زمین رایگان به این افراد و نیز پرداخت وام ساخت به آنها می تواند تسلی بخش دل های خسته و رنجور این مصیبت دیدگان باشد.

برای روشن شدن ابعاد این طرح خبرنگار ایرنا گفت و گوهایی را با چند تن از مسئولان انجام داده است که در ادامه می خوانید:

** هشت هزار مستاجر واحدهای تخریبی زمین لرزه

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه اعلام کرد؛ هشت هزار متقاضی به عنوان مستاجر در مناطق زلزله زده وجود دارند که این تعداد پالایش می شوند و فقط آنهایی واجد شرایط خواهند بود که هیچ زمینی به نام خودشان یا همسرشان نداشته باشند.

مهرداد سالاری افزود: پالایش متقاضیان 2 مرحله دارد؛ یکی اینکه بنیاد مسکن باید تایید کند فرد، مستاجر واحد تخریبی بوده است و مورد بعد نیز تایید راه و شهرسازی مبنی بر مالک زمین نبودن متقاضیان و همسرانشان است.

سالاری در ادامه روند کار را این گونه تشریح کرد که به آن دسته از مستاجرانی که خودشان زمین داشته باشند بعد از دریافت پروانه ساخت مبلغ 40 میلیون تومان وام چهار درصد پرداخت می شود.

او افزود: به افرادی نیز که زمین نداشته باشند اداره کل راه و شهرسازی یک قطعه زمین در قالب مجتمع به رایگان واگذار می کند ضمن اینکه به این افراد نیز وام 40 میلیون تومانی ساخت داده می شود.

سالاری تاکید می کند که به این افراد پلاک زمین واگذار نمی شود و قطعات زمین فقط در قالب مجتمع خواهد بود.

هرچند به گفته او، چون قصرشیرین زمین دارد ممکن است که به سه یا چهار نفر یک قطعه واگذار شود اما در سرپل ذهاب به دلیل کمبود زمین بلوک های آپارتمانی طراحی خواهد شد.

سالاری ابراز امیدواری کرد که ظرف یک ماه پالایش ها انجام شود و در سه تا چهار ماه نیز عملیات اجرایی آغاز شود.

او تاکید کرد که سرعت این کار به همراهی و همکاری مردم بستگی دارد زیرا این خود مردم هستند که باید هر چه سریعتر نسبت به تشکیل پرونده اقدام کنند.

معاون عمرانی استانداری کرمانشاه در پاسخ به این پرسش که آیا این امکان وجود دارد در قالب این طرح تمام مستاجران در مناطق زلزله زده صاحب مسکن شوند؛ گفت: ما علاقه مند به این کار هستیم اما دولت این قدر امکانات ندارد.

او همچنین در خصوص متراژ مدنظر برای هر واحد مسکونی در این طرح پاسخ داد که به طور قطع با توجه به هزینه های بالای ساخت، واحدها کوچک خواهند بود، ضمن اینکه کوچک بودن واحدها باعث می شود که ما مطمئن شویم کامل ساخته خواهند شد.

سالاری در پایان بیان داشت که برای ساخت این واحدها گروه های ساخت تشکیل می دهیم و وام ساخت به این گروه ها واگذار خواهد شد ضمن اینکه مسئولیت خرید زمین و ساخت واحدها بر عهده اداره کل راه و شهرسازی خواهد بود.

** واگذاری زمین در مناطق مختلف یکسان نیست

مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمانشاه بیان داشت: بعد از تفاهم نامه ای که سازمان ملی زمین و مسکن ، راه و شهرسازی و استانداری کرمانشاه داشتند، مقرر شد تا به مستاجران واحدهای تخریبی در مناطق زلزله زده زمین واگذار شود و هم اکنون نیز در حال پالایش استعلاماتی هستیم که بنیاد مسکن تاکنون به ما داده است و در نهایت افراد واجد شرایط معرفی خواهند شد.

مسعود شریفی در خصوص ویژگی های زمین واگذار شده گفت: بعد از اینکه تعداد افراد مشخص شد در این خصوص تصمیم گیری خواهیم کرد که تراکم ساختمان ها به چه میزان باشد.

وی اظهار داشت: استعداد شهرستان های مختلف برای واگذاری زمین متفاوت است و ممکن است در برخی از شهرها دست ما برای واگذاری زمین بازتر باشد.

** سه هزار و 700 واحد تخریبی در سرپل ذهاب

محبت جمالی نیا فرماندار سرپل ذهاب به آمار حدود سه هزار و 700 واحد تخریبی در این شهر اشاره کرد که ساکنان این واحدها مستاجر بوده اند.

او گفت با نصب پلاکارد و بنرهایی در سطح شهر اطلاع رسانی شده است تا افراد آسیب دیده ثبت نام کنند و ثبت نام این افراد براساس حروف الفبا در بنیاد مسکن در حال انجام است.

وی ادامه داد که واگذاری زمین فقط به مستاجران واحدهای تخریبی نوع یک که فاقد زمین هستند انجام خواهد شد اما مستاجران واحدهای تخریبی نوع 1، 2 و 3 که دارای زمین هستند نیز می توانند بدون گرفتن مزایای خاصی فقط از وام 40 میلیون تومانی ساخت با کارمزد چهار درصد استفاده کنند.

جمالی نیا توضیح داد که منظور از مزایا کمک های بلاعوض معیشتی و نیز دریافت کانکس یا پنج میلیون تومان به جای کانکس در شهر و یا سه میلیون تومان در روستا است.

فرماندار سرپل ذهاب در خصوص تکلیف مستاجران واحدهای روستایی نیز گفت: این افراد نیز به شرط تایید دهیاری و شورای روستا در صورتی که در محدوده طرح هادی روستا زمین داشته باشند وام ساخت می گیرند.

وی در خصوص جایابی زمین این طرح در شهر سرپل ذهاب نیز توضیح داد: جایابی انجام شده و در حوزه الحاقی به شهر قرار دارد و ساخت آن نیز به صورت مجتمع آپارتمانی در تراکم پایین انجام خواهد شد.

** آمار سرپل ذهاب و قصرشیرین مشخص شده است

رضا خواجه ای رییس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق زلزله زده استان کرمانشاه نیز بیان داشت: لیست کلیه مستاجران واحدهای تخریبی شهری و روستایی مناطق سرپل ذهاب و قصرشیرین در قالب لوح فشرده تهیه شده و به راه و شهرسازی تحویل داده شده است.

وی اظهار داشت: در سرپل ذهاب برای سه هزار و 700 نفر و در قصرشیرین نیز برای 570 نفر پرونده تشکیل شده است.

او در خصوص سایر مناطق زلزله زده نیز گفت: آمار شهرستان های ثلاث و باباجانی و گیلانغرب هنوز آماده نشده است که به محض آماده شدن لوح فشرده آن نیز به ادراه کل راه و شهرسازی ارسال خواهد شد.

خواجه ای اعلام کرد که مستاجران واحدهای تعمیری نیز برای تشکیل پرونده به فرمانداری ها مراجعه کنند.

زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.

این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دیده اند.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۹۸۲۳۰ //
ارسال نظر