تدوین برنامه جامع شبکه سازی فروش، صادرات صنایع دستی را دو برابر میکند
یک مشاور کارآفرینی معتقد است: تدوین برنامه جامع شبکه سازی فروش می تواند میزان صادرات صنایع دستی را به سقف دو برابر برساند.
![تدوین برنامه جامع شبکه سازی فروش، صادرات صنایع دستی را دو برابر میکند](https://cdn.fartaknews.com/thumbnail/HwGgFkhFl74h/p_IUuvJQB-2mJilBKQWxvj1X0IDqLxtDyUgzRGJxjc1cGZ3vM-iFJE_oBnIHmGAlbIrI-F_GqBAJdFXUUYjjlsD0dLV3xuLqQHS3XWZxFj5ABC56oWB6IpupJXh0WHKZ/13951214000926_PhotoA.jpg)
به گزارش فرتاک نیوز، امیر راکبی کارشناس فروش و مشاور کارآفرینی اظهار داشت: درحال حاضر صنعت هنرهای سنتی کشور به شکل بازارچه ای و یا نمایشگاهی به فروش می رسد درحالی که اگر فعالان این حوزه با شیوه های مدرن شبکه سازی، صنایع دستی را عرضه کنند میزان صادرات آن به سقف دو برابر خواهد رسید.
وی تصریح کرد: تنها راه افزایش درآمد صنعتگران، گسترش محدوده فروش است به طوری که شبکه گستردهای از بازاریابان در داخل و حتی خارج از کشور به معرفی و عرضه صنایع دستی ایران فعالیت کنند درحالی که هم اکنون بسیاری از هنرمندان منتظر برپایی بازارچه و یا نمایشگاه هستند تا هنرهای خود را عرضه کنند.
وی ادامه داد: فعالان صنایع دستی برای کسب درآمد بیشتر، باید خود را از گذشتهها خلاص کرد و با واقع بینی بپذیرند که درصورت ادامه روند فروش به شکل سنتی، رقبای خارجی جای آنها را خواهند گرفت.
وی با اشاره به اینکه تدوین برنامه جامع شبکه سازی فروش باید از سوی نهادهای غیر دولتی انجام شود، افزود: انجمنها و اتحادیههای مرتبط با حوزه صنایع دستی باید با بررسی بازارهای هدف و استفاده از ابزارهای قانونی و بستههای حمایتی دولت، به سرعت برنامه مدونی در خصوص شبکه سازی فروش محصولات تدوین و اجرایی کنند.
راکبی گفت: بهترین هنرمند و فاخرترین اثر ممکن است به دلیل ضعف در عرضه، نتواند به فروش برسد چراکه کیفیت تنها دلیل خرید نیست و چگونگی ارائه محصول نیز پارمتری با اهمیت است که باید به آن توجه شود.
وی با بیان اینکه رقبای خارجی با وجود کیفیت پایین محصولات خود به شکل گستردهای محصولات خود را می فروشند، افزود: این کشورها با تشکیل شبکه ای حرفهای از بازاریابان و فروشندگان در طول سال مشغول معرفی و عرضه کالاهای بیکیفیت خود هستند در حالی که هنرمندان داخلی علاوه بر تولید، وظیفه فروش را هم انجام میدهند و این همان زاویه پنهان مقفول ماندن فروش صنایع دستی است.
راکبی تاکید کرد: شبکه سازی فروش باید در قالب یک برنامه جامع و در سطح کلان کشوری تدوین شود تا با تکیه بر آن گروهی از بازاریابان و صادرکنندگان با شیوه های مدرن ارائه محصول، آموزش ببینند نه اینکه خود را دلخوش به شرکت در چند نمایشگاه خارجی کنند.
این کارشناس فروش خاطر نشان کرد: با احصایی که در رشتههای اصلی و زیر رشتهها انجام شده، مشخص شد که هم اکنون بیش از 350 رشته صنایع دستی در کشور زنده است و این بدان معناست که بازاریابی و نگاه تخصصی به حوزه فروش میتوان علاوه بر اشتغالزایی ، سرمایه کلانی را نیز وارد کشور کرد.