//
کدخبر: ۲۹۱۷۸۱ //

وزیر نفت: گاز با شرایط سختی به‌دست می‌آید و اسراف آن واقعاً بی‌انصافی است

وزیر نفت گفت: اگر میدان گازی پارس جنوبی را توسعه ندهیم و در نگهداشت تولید برنامه‌ریزی نداشته باشیم طی دو سال آینده شاهد کمبود گاز هستیم.

وزیر نفت: گاز با شرایط سختی به‌دست می‌آید و اسراف آن واقعاً بی‌انصافی است

 بیژن زنگنه وزیر نفت امروز در آئین آغاز حفاری نخستین حلقه چاه فاز ۱۱ پارس جنوبی که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، گفت: اگر میدان گازی پارس جنوبی را توسعه ندهیم و در نگهداشت تولید برنامه‌ریزی نداشته باشیم طی دو سال آینده شاهد کمبود گاز هستیم.

به گزارش فرتاک نیوز، وی افزود: برنامه‌ای که در حال حاضر برنامه‌ریزی جدی برای آن شده کارهای اکتشافی در مناطق حاشیه‌ای میدان گازی مشترک پارس جنوبی است که این ظرفیت چندین برابر میدان‌های داخلی کشور است. از شرکت‌های داخلی خواسته‌ایم تا هر چه سریع‌تر توسعه میدان بلال و فرزاد B را آغاز کنند.

به گفته این مقام مسئول در حال حاضر ۹۵ درصد جمعیت کل کشور از نعمت گاز بهره مند هستند.

به گزارش مهر، عملیات حفاری نخستین چاه طرح توسعه فاز ۱۱ میدان گازی پارس جنوبی با دکل دریایی MD-۱ در موقعیت مرزی SPD۱۱B امروز (دوشنبه، ۲۴ آذرماه) با دستور بیژن زنگنه، وزیر نفت به‌طور رسمی آغاز شد. دکل دریایی MD-۱ یک شرکت داخلی نهم آبان‌ماه امسال از میدان نفتی سروش ترخیص و ۱۶ آبان‌ماه در موقعیت فاز ۱۱ پارس جنوبی در آب‌های خلیج فارس مستقر شد، حفاری ۱۲ حلقه چاه توصیفی - توسعه‌ای این فاز در دو مرحله در برنامه است.

در مرحله نخست با حفاری و تکمیل پنج حلقه چاه توصیفی - توسعه‌ای و نصب سکوی SPD۱۱B، تولید اولیه از این طرح به مقدار ۵۰۰ میلیون فوت‌مکعب گاز در روز (معادل ۱۴ میلیون مترمکعب) محقق می‌شود، سپس با انجام عملیات حفاری و تکمیل هفت حلقه چاه توسعه‌ای دیگر، هم‌زمان با تولید اولیه، مجموع برداشت از این سکو به روزانه یک میلیارد فوت‌مکعب (معادل ۲۸ میلیون مترمکعب) گاز غنی افزایش می‌یابد.

وی افزود: در دوران تحریم توسعه صنعت نفت هرگز متوقف نشد و حتی صادرات نفت با وجود شدیدترین تحریم‌های ترامپ ادامه یافت. امیدوارم روزی که گزارش عملکرد این دوران را می‌دهیم مردم از ما راضی باشند.
به گفته این مقام مسئول فشارافزایی یکی از اهداف ما در طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بوده است اما پس از آنکه پیمانکاران خارجی از پروژه کنار رفتند همکاران ما مطالعات فشارافزایی را انجام دادند و هم‌اکنون مطالعات آن پایان یافته است.

وزیر نفت با اشاره به اینکه به‌زودی قرارداد ساخت چند کمپرسور و توربین با شرکت ایرانی اوتی‌سی امضا می‌شود و نشان دادیم کار در صنعت نفت با وجود تحریم ادامه دارد، اظهار داشت: تولید گاز کشور به روزانه هزار میلیون مترمکعب رسیده است، اما مصرف با توجه به فصل سرد سال افزایش یافته است از مردم می‌خواهیم در مصرف گاز صرفه‌جویی کنند.

زنگنه اظهار داشت: دولت به‌تازگی ۲ مصوبه برای بهینه‌سازی مصرف گاز ابلاغ کرده است. پیش‌بینی شده است ۳۳ درصد جمعیت زیر پوشش گاز، گازبهای آنها صفر شود. گاز با شرایط سختی به‌دست می‌آید بنابراین اسراف آن واقعاً بی‌انصافی است.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۹۱۷۸۱ //
ارسال نظر