توزیع روغن با کارت ملی یک شیطنت بوده و صحت ندارد
در حالی که مشاهدات میدانی حاکی از فروش روغن جامد با کارت ملی در برخی فروشگاهها است، دبیر ستاد تنظیم بازار این موضوع را رد میکند.
عباس قبادی در پایان جلسه امروز ستاد تنظیم بازار کشور در جمع خبرنگاران در خصوص کمبود روغن و خبر عرضه آن با کارت ملی گفت: توزیع روغن با کارت ملی یک شیطنت بوده و چنین چیزی را تکذیب میکنم.
وی افزود: میانگین مصرف ماهانه روغن در کشور حدود ۱۵۰ هزار تن است که در ماه گذشته بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن تولید روغن داشتیم، اما به جهت فضای روانی که در کشور ایجاد شد و برخی به اخباری در خصوص احتمال تغییر نرخ ارز دامن زدند که موجب هجوم مردم به فروشگاهها و افزایش تقاضا و شکل گیری احتکار خانگی شد و وقفههایی در تولید و توزیع بوجود آمد.
به گزارش فرتاک نیوز،به گفته دبیر ستاد تنظیم بازار مصرف اکثر خانوارها روغن مایع است و روغن جامد بیشتر مصرف صنعتی و صنفی دارد، اما افزایش تقاضای روغن مایع موجب شد بخشی از ظرفیت تولید روغن جامد نیز به این بخش تخصیص یابد که موجب کسری در تولید روغن جامد هم شد.
وی افزود: با تخصیص سهمیه به صنایعی که از روغن جامد استفاده میکنند و عرضه به میزان کافی آن، بزودی بازار روغن هم به تعادل میرسد. قیمت روغن در سال آینده به هیچ وجه افزایش نخواهد یافت و عرضه این محصول به میزان مورد نیاز همچنان تداوم خواهد داشت.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که اخیرا مشاهدات میدانی ایسنا نشان میدهد در برخی ازمحله های شهر تهران در بعضی از فروشگاه های زنجیرهای خرید روغن جامد با ارائه کارت ملی میسر است؛ یعنی به هر کارت ملی تنها یک روغن جامد فروخته میشود.
از اواخر شهریور امسال عرضه روغن جامد در بازار کم شد و کمتر از یک ماه بعد نیز این مشکل برای روغن مایع ایجاد شد. مشکلات ایجاد شده در حدی بود که براساس گزارش های رسیده از تهران و برخی شهرستانها یا به طور کل روغن در فروشگاه ها و مغازه ها نبود، یا با قیمت های بالاتر به بهانه کمیاب شدن فروخته می شد، یا خرید روغن منوط به خرید اقلام دیگر بود یا اینکه پس از ایستادن در صف به هر نفر تنها یک روغن فروخته می شد.
اگر چه چندی بعد وضعیت عرضه روغن مایع در فروشگاه های زنجیره ای و بعد از آن در خرده فروشی ها بهتر شد و بازار به ثبات نسبی رسید اما گزارش ها نشان می دهد که هنوز برخی استان ها در تامین روغن مایع مصرفی خانوار با مشکلاتی مواجه هستند و کمبود عرضه روغن جامد نیز همچنان خودنمایی می کند و شهروندان را با چالش های بسیاری مواجه کرده است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.