۲۰۱۶؛ سال خوشیُمن برای صنعت مس
بعد از بحران فراگیر جهانی محصولات معدنی، آمارها نشان میدهد که یکی - دو سال گذشته شیب شاخصهای مختلف بازار محصولات معدنی طوری بود که فعالان این عرصه بتوانند بعد از مدتی نفسی تازه کنند.
رشد توامان تولید و قیمت در صنعت مس و نمودارهای رو به بهبود این صنعت، عاملی بود تا بتوان سال گذشته میلادی را برای صنعت مس بعد از مدتها، خوب توصیف کرد.
بعد از بحران فراگیر جهانی محصولات معدنی، آمارها نشان میدهد که یکی - دو سال گذشته شیب شاخصهای مختلف بازار محصولات معدنی طوری بود که فعالان این عرصه بتوانند بعد از مدتی نفسی تازه کنند، گرچه شاید همه چیز به حالت ایدهال خود به قبل از کاهش تقاضای عمده چین در بازار محصولات معدنی بر نگشته است.
بر اساس مطالعات انجام شده و نمودارهای قیمت جهانی محصول استراتژیک مس، این فلز بعد از جهش قیمت حدود ۱۰۰۰ دلاری که از حدود سه ماه پیش داشت، اکنون به قیمت ۵۵۱۵ دلار در هر تن رسیده است که در هفته اخیر با ۳۵ دلار رشد همراه بوده و در ماه گذشته گرچه قیمت آن به صورت بیشینه اواسط ماه تا ۵۹۱۰ دلار هم رسید اما نمودارها نشان میدهند که قیمت مس نسبت به ابتدای ماه قبل با ۲۵۵ دلار افت همراه بوده است.
رشد ۶ درصدی تولید جهانی مس
در این میان جدیدترین گزارش موسسه مطالعات بین المللی مس حاکی از رشد شش درصدی تولید معادن مس جهان است که بر اساس این مطالعات انجام شده تولید جهانی معادن مس در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۱۶ شاهد رشد شش درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده است که عمدتا به دلیل افزایش ۴۴ درصدی به مقدار ۵۳۰هزار تنی تولید معادن پرو در دو سال اخیر اعلام شده است.
در این گزارش آمده است که در ۹ ماهه نخست سال ۲۰۱۶، در مقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۵ تولید معادن مس در آمریکا هفت درصد، آسیا ۹ درصد و اقیانوسیه هفت درصد افزایش یافت و در عین حال تولید مس در آفریقا با چهار درصد کاهش و در اروپا بدون تغییر اعلام شد.
در ادامه آمده است که تولید کنسانتره مس نیز طی این مدت با ۷.۵ درصد افزایش نسبت به سال گذشته به ثبت رسید. همچنین میانگین بهرهبرداری از معادن مس جهان طی مدت مذکور از ۸۵ درصد در سال ۲۰۱۵ به ۸۶ درصد در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است.
میزان تولید مس کاتد مس نیز با سه درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ میلیون و ۴۴۶ هزار تن به ثبت رسید که طی این مدت تولید مس ۲.۵ درصد و تولید قراضه مس۵.۵ درصد افزایش یافت.
گرچه در آمار ارائه شده میانگین نرخ استفاده ازظرفیت تولید مس کاتد جهان در ۹ ماه نخست سال ۲۰۱۵ بدون تغییر باقی مانده است، اما مصرف جهانی مس کاتد در این مدت با سه درصد افزایش نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۱۷ میلیون و ۵۳۰هزار تن افزایش یافت.