//
کدخبر: ۳۷۶۳۰۹ //

وام‌های جدید بانک ها/ از کجا تسهیلات خرد دریافت کنیم؟

وام یکی از ابزاری است که توسط بانک مرکزی در اختیار مردم قرار می‌دهند تا بتوانند شرایط زندگی خود را بهبود ببخشند. اما بعضا بی اطلاعی عمومی از نحوه و جزئیات وام ها، آنها را از دریافت این تسهیلات محروم می‌کند

وام‌های جدید بانک ها/ از کجا تسهیلات خرد دریافت کنیم؟
به گزارش فرتاک نیوز،

در  چند سال اخیر با نوسانات اقتصادی که در کشور ظهور و بروز پیدا کرده است،وام یکی از ابزاری است که توسط بانک مرکزی در اختیار مردم قرار می‌دهند تا بتوانند شرایط زندگی خود را بهبود ببخشند. اما بعضا بی اطلاعی عمومی از نحوه و جزئیات وام ها، آنها را از دریافت این تسهیلات محروم می‌کند. در ادامه به جزئیات و شرایط دریافت جدیدترین وام ها بانک ها می‌پردازیم.

وام ازدواج فرزندان بازنشستگان

یکی از وام های مورد توجه زوج های جوان، وام ازدواج است. اما اخیرا بانک‌ها، شرایطی ایجاد کرده اند که فرزندان بازنشستگان می‌توانند به غیر از وام ازدواج، به واسطه بازنشستگی قیم خودم وام بگیرند. میزان وام ازدواج بازنشستگان ۲۵ میلیون تومان تعیین شده و به ۱۵۰۰ نفر از متقاضیان پرداخت می‌شود. این وام با نرخ سود ۱۰ درصد ارائه می‌شود و اقساط بازپرداخت آن در ۶۰ ماهه خواهد بود.باید در نظر داشت که کسانی مشمول دریافت وام ازدواج خواهند بود که حداقل ۱۰ میلیون ریال خالص حقوق آنها باشد و برای دریافت این وام باید عقد زوجین در سال جاری انجام شده باشد. لازم به ذکر است که این تسهیلات صرفا به اولین ازدواج فرزند یا نوه تحت تکفل بازنشسته (یا وظیفه‌بگیر یا فرزند همسر وظیفه‌بگیر) تعلق خواهد گرفت؛ مشروط بر آن که ازدواج اول زوجین نیز باشد.

نکته قاب توجه این است که برای هر شماره دفتر کل تنها یک وام اختصاص خواهد یافت. به عبارت ساده تر در صورتی که درخواست وام ازدواج برای یک شخص از سوی دو بازنشسته طرح شود (مثلاً پدر و مادری که هر دو بازنشسته صندوق بازنشستگی کشوری باشند و هر دو درخواست وام برای ازدواج فرزندشان را مطرح کنند)، فقط یک وام ازدواج به آنها اختصاص می‌یابد. اگر بازنشسته یا وظیفه‌بگیری در دوره‌های پیش موفق به دریافت وام ازدواج برای یکی از فرزندانش شده باشد، در این دوره امکان دریافت وام نخواهد داشت. باید در نظر داشت که پس از ثبت نام متقاضیان برای دریافت وام ازدواج، صندوق بازنشستگی درخواست‌ها را بنا بر اولویت (همچون میزان حقوق بازنشسته، میزان مانده حقوق و تعداد تسهیلاتی که قبلا دریافت شده و … ) طبقه‌بندی کرده و  پس از آن وام ازدواج به حساب حقوقی واجدان شرایط واریز می‌شود.

وام 12 میلیونی

بنا بر اعلام کانون بازنشستگان کارگری تهران، برای دریافت وام ضروری 12 میلیون تومانی، بازنشسته عضو کانون باید حقوق خود را از شعب بانک رفاه شهر تهران دریافت کند چرا که دیگر بانک‌ها به دلیل عدم امکان کسر اقساط توسط بانک عامل نمی‌توانند وام پرداخت کنند. اما برای دریافت این وام باتوجه به قوانین بانک مرکزی سن بازنشسته متقاضی وام باید کمتر از ۷۷ سال تمام باشد و بازنشسته باید فاقد بدهی بانکی، چک برگشتی و اقساط معوقه وام از سایر بانک‌های کشور باشد. علاوه بر اینها  بازنشسته نباید در ۳ سال گذشته از تسهیلات وام بانک رفاه استفاده کرده باشد و فردی که درخواست وام دارد باید سیم کارت به نام خود داشته باشد.

بانک شهر 50میلیون وام می‌دهد

بانک شهر اخیرا اعلام کرده است که وام 50 میلیون تومانی قرض‌الحسنه پرداخت می‌کند. برای دریانفت این وام  فرد باید یک حساب قرض‌الحسنه کوتاه‌مدت با حداقل مبلغ دو میلیون تومان در این بانک افتتاح کند.سپس طی چهار ماه مبلغی را به‌عنوان سپرده نزد بانک بگذارد و در این مدت هیچ سودی به این مبلغ تعلق نمی‌گیرد. اما در نهایت هنگام پرداخت وام، میانگین سپرده مشتری محاسبه شده و بر اساس آن مبلغ وام پرداختی مشخص می‌شود. وامی که سقف آن 50 میلیون تومان است. البته این بانک البته اعلام نکرده که برای دریافت وام 50 میلیون تومانی چه مبلغ سپرده باید نزد بانک سپرد اما تنها نکته‌ای که به آن اشاره شده، این است که این سپرده باید چهار ماه نزد بانک ماند.

باید توجه داشت که این وام در قالب وام قرض‌الحسنه پرداخت می‌شود اما سود آن بسته به مدت سپرده‌گذاری، ایجاد میانگین حساب و مدت زمان بازپرداخت اقساط، بین 10 تا 14 درصد متغیر است. همچنین گفته می‌شود که حداکثر زمان بازپرداخت وام 50 میلیونی بانک شهر 24 ماه است و مشتری باید ظرف دو سال این وام را تسویه کند.

اقساط وام بانک شهر هم دو میلیون و 300 هزار تومان است و وام‌گیرنده در مجموع مبلغ 55 میلیون و 300 هزار تومان به بانک شهر پرداخت می‌کند. همچنین بازپرداخت این وام با ارائه ضامن رسمی توسط وام گیرنده تضمین می‌شود. نکته دیگری که درباره وام بانک شهر مطرح می‌شود این است که پرداخت این وام 50 میلیون تومانی بدون ضامن است و نیازی به ضامن ندارد. این در حالی است که چنین ادعایی درست نیست و پرداخت این وام با ارائه ضامن رسمی انجام می‌شود.

یک وام ویژه برای مستاجران

باتوجه به افزایش هزینه اجاره بهای خانه طی چند سال اخیر امسال نیز مانند سال گذشته به مستاجران تسهیلات پرداخت می‌شود. با این وجود، ممکن است درخواست وام تمام متقاضیان، مورد پذیرش قرار نگرفته و تنها افرادی که واجد شرایط هستند، موفق به دریافت این تسهیلات شوند. اما چه کسانی واجد شرایط خواهند بود؟

یکی از شرایط جدید وام ودیعه مسکن مستاجران این است که این تسهیلات تنها به مستاجران پرداخت می‌شود و بازپرداخت تسهیلات اجاره‌خانه توسط مستاجران انجام خواهد گرفت. در حالی که از شرایط وام ودیعه مسکن در سال گذشته این بود که تسهیلات اجاره‌نامه به موجر و مستاجر پرداخت می‌شود. گفتنی است براساس جدیدترین اعلامیه‌‌های منتشرشده، نرخ سود 13 درصدی به جزئیات وام مستاجران اضافه شده است. لازم به ذکر است که مبلغ وام اجاره‌نامه مسکن در سال جاری برای تهران، مراکز استان‌ها و سایر نقاط شهری به ترتیب ۱۰۰، ۷۰ و ۴۰ میلیون تومان است. گفتنی است تنها افراد مشمول می‌توانند برای ثبت نام وام ودیعه مسکن اقدام کنند. به بیانی دیگر، شرایط جدید وام ودیعه مسکن مستاجران باید با آیین‌نامه قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن مطابقت داشته باشد.همچنین یکی از دیگر از شروط دریافت وام این است که متقاضی باید متاهل یا سرپرست خانوار بوده و اجاره‌نامه رسمی داشته باشد. اجاره‌نامه باید تا پایان زمان ثبت‌نام ودیعه مسکن اعتبار داشته باشد. برای پذیرش نهایی وام ودیعه مسکن لازم است دو هفته بعد از زمان معرفی به بانک، اسناد و مدارک لازم به بانک تحویل داده شود و ضامن‌ها معرفی شوند.

وضعیت تاهل متقاضی جزو شرایط وام ودیعه مسکن مستاجران است که از سوی دولت معرفی شده است. شرایط استفاده از وام ودیعه مسکن از آن جهت از سوی دولت اعلام شده که تمامی مستاجران بدون داشتن آن‌ها نمی‌توانند مشمول این تسهیلات باشند. بنابراین با تقسیم مستاجران به دو گروه متاهل و مجرد، افراد متاهل در اولویت شرایط وام مستاجری قرار می‌گیرند. همچنین، براساس الزامات اعلام شده از سوی وزارت راه‌وشهرسازی، متقاضیان گرفتن وام ودیعه مسکن باید متاهل و یا سرپرست خانوار باشند. در نتیجه افراد مجردی که سرپرست خانوار نیستند، نمی‌توانند تسهیلات اجاره نامه را دریافت کنند. البته در این میان دو گروه استثا محسوب می‌شود. یکی زنان مجرد و بالای 35 سالی که با خانواده زندگی نمی‌کنند و دوم مردانی که قبلا سرپرست خانواده بوده‌اند اما هم‌اکنون، به دلیل طلاق یا فوت همسر مجرد هستند.

لازم به ذکر است که باید قولنامه ملک در دفتر اسناد رسمی و توسط سردفتر اسناد رسمی تنظیم شده باشد و در سامانه ایران املاک ثبت شده باشد و کد رهگیری برای آن صادر شده باشد. گفتنی است ثبت قراردادهای اجاره در سایت ثبت و معاملات کشور فقط از طریق صاحبان دفاتر املاکی که مجوز آن را دارند امکانپذیر است. در نتیجه، تمامی افراد یا تمامی مراکز آنلاین نمی‌توانند اقدام به ثبت قراردادهای اجاره در این سایت کنند.

متقاضیان باید در نظر داشته باشند که وام ودیعه جزو وام‌هایی است که برای دریافت آن به معرفی ضامن نیاز است. از آنجای که هر بانک، شرایط ضامن وام ودیعه مسکن را موارد متفاوتی در نظر گرفته است، به طور قطع نمی‌توان به شرایط ضامن اشاره کرد. علاوه بر این، اعلامیه‌ای مبتنی بر شرایط ضامن وام برای ودیعه مسکن در سامانه جامع طرح های حمایتی مسکن اعلام نشده است.  گفتنی است در ابتدا، درصد سود وام ودیعه مسکن در سال جاری، 18 درصد اعلام شد. در تیرماه امسال، خبری بر مبنای کاهش سود 18 درصدی به 13 درصدی تسهیلات ودیعه مسکن منتشر شد.

مهمترین نکته در خصوص این وام آن است که تنها تا پایان آذرماه سال جاری زمان است که برای دریافت وام اقدام شود.

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: اقتصاد۱۰۰
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۷۶۳۰۹ //
ارسال نظر