آخرین جزئیات درباره پرداخت وام ازدواج / چند نفر در صف هستند؟
مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد که از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا تاریخ ۷ اسفند ۱۴۰۲، مجموعاً ۷۴۲ هزار تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به ارزش ۱۵۱.۸ هزار میلیارد تومان توسط شبکه بانکی پرداخت شده است. این مقدار نسبت به سال قبل، یعنی سال گذشته، با یک رشد ۲۸ درصدی همراه بوده است.
مهدی صحابی اظهار داشت که عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات به مراتب بیشتر از تکالیف تعیین شده بوده است. بر اساس سهمیه تکلیفی که برای این تسهیلات در نظر گرفته شده بود و به مبلغ ۱.۳۸۶ هزار میلیارد ریال تا تاریخ ۷ اسفند ۱۴۰۲ است، عملکرد شبکه بانکی در این زمینه بیش از ۱۰۹ درصد بوده است. این نشان میدهد که شبکه بانکی به خوبی در اعطای تسهیلات مورد نیاز در سال جاری همکاری کرده است.
وی با اشاره به تأکیدات رئیسجمهوری مبنی بر صفر شدن و کاهش صف تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، تأکید کرد: براین اساس این بانک تمهیداتی اندیشید تا به رغم پیوستگی و سیال بودن جریان ورود و خروج متقاضیان این تسهیلات، علاوه بر تعهدات و سهمیههای ابلاغی به بانکهای عامل بابت اعطای تسهیلات ازدواج در سال جاری برای کاهش تعداد متقاضیان در صف تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، بانکهای عامل نسبت به پرداخت تسهیلات ازدواج به ۱۲۵ هزار نفر از متقاضیان در صف ازدواج و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه فرزند به تعداد ۱۱۰ هزار نفر از متفاضیان در صف تسهیلات مورد اشاره تا پایان سال جاری اقدام کنند.
وی افزود: همچنین تفاهم شد بانک قرضالحسنه مهر و قرض الحسنه رسالت نیز نسبت به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج و فرزندآوری به متقاضیان اقدام نمایند. براین اساس، با عنایت به تفاهمات به عمل آمده تعداد متقاضیان در صف تسهیلات یادشده در تاریخ ۷ اسفند ۱۴۰۲ از تعداد ۲۷۰ هزار نفر (در تاریخ ۲۴ دی ماه ۱۴۰۲) به تعداد ۱۸۳ هزار نفر کاهش یافته است.
مدیر اداره اعتبارات با بیان اینکه از زمان راهاندازی سامانه تسهیلات قرضالحسنه ازدواج تاکنون همواره صف متقاضیان تسهیلات ازدواج وجود داشته است، تصریح کرد: به طور میانگین در سنوات اخیر در پایان هر سال با صف بیش از ۱۵۰هزار نفری از متقاضیان همراه بوده است، که با توجه به رشد سقف فردی این تسهیلات و عدم تناسب ان با رشد سپردهها و منابع قرضالحسنه در چند سال گذشته، این صف افزایش یافته است .
وی خاطرنشان کرد: در راستای تسهیل در شرایط ضمانت و اخذ وثایق در پرداخت تسهیلات قرضالحسنه در سال جاری موضوع به کرات به شبکه بانکی ابلاغ و تأکید شده و در صورت بروز هرگونه تخلف در این زمینه موضوع از سوی این بانک مورد نظارت و بررسی ویژه قرار گرفته است. ضمن آنکه حسب تأکیدات رئیسجمهوری در جلسه مورخ ۳ اسفند ۱۴۰۲ شورای عالی جوانان، مجدداً مکاتباتی با شبکه بانکی در این خصوص صورت پذیرفته و تأکیدات لازم انجام شده است.
صحابی در پایان عنوان کرد: براین اساس، عملکرد شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات یادشده به صورت مداوم در حال رصد و پایش است و پیگیری به حداقل رساندن متقاضیان در صف تسهیلات مذکور به جدیت در دستور کار بانک مرکزی و بانکهای عامل قرار دارد و به گونه ای که انتظار میرود تا پایان سال جاری شاهد کاهش هر چه بیشتر تعداد متقاضیان در صف تسهیلات قرضالحسنه ازدواج باشیم.
وام ازدواج چیست؟
وام ازدواج یا تسهیلات قرض الحسنه ازدواج یک نوع وام است که به جوانان و جوانان متاهل ارائه میشود تا به آنها کمک کند هزینههای مرتبط با ازدواج و تشکیل خانواده را تأمین کنند. این نوع وام معمولاً با شرایط ویژهای ارائه میشود و به عنوان یک تسهیلات مالی به جوانان کمک میکند تا بتوانند هزینههایی مانند مهریه، هزینههای مراسم عروسی، خرید لوازم خانگی و مبلمان و سایر هزینههای مورد نیاز برای زندگی مشترک را پرداخت کنند.
شرایط و نحوه ارائه وام ازدواج ممکن است بسته به سیاستها و قوانین هر کشور و حتی هر بانک متفاوت باشد. بعضی از بانکها و نهادهای مالی ممکن است شرایطی را در نظر بگیرند مانند تعیین سن حداقلی، شرکت در دوره آموزشی پیش از ازدواج، ضمانتهای مالی یا سایر معیارها برای اعطای وام ازدواج.