ورود بانک مرکزی به بازار دلار
بعد از تنش های اخیر در بازار ارز و ثبت رکوردهای بالا برای دلار، امروز صبح بانک مرکزی وارد بازار شده و دلار ۴۰۰۷ تومانی را به صرافی های منتخب برای توزیع بین مردم فروخته است.
اظهارات اخیر رئیس جمهور امریکا درباره برجام موجب ایجاد تنش در بازار ارز شد ولی طبق اعلام رئیس کل بانک مرکزی این اظهارات نمی تواند برای مدت زیادی در بازار داخلی اثرگذار باشد.
طی روزهای گذشته قیمت دلار رکوردهای بالایی را در تابلوی صرافی ها به ثبت رساند و تا 4090 تومان هم بالا رفت ولی از صبح امروز با ورود بانک مرکزی به بازار وضعیت نسبت به روزهای قبل فرق کرده است.
بانک مرکزی امروز به برخی صرافی های منتخب دلار 4007 تومانی توزیع کرده تا این صراف ها نیز ارز مورد نیاز مردم را در اختیارشان قرار دهند ولی طبق گزارش های میدانی برخی از این صرافی ها درب مغازه های خود را بسته و برخی هم که باز بودند دلاری برای فروش ندارند.
گفتنی است، تعدادی از صرافی ها هم که درب مغازه هایشان را بسته اند در داخل مغازه به مراجعه کنندگان که در صف ایستاده اند، دلار 4007 تومانی بانک مرکزی را با قیمت 4050 تا 4100 تومان می فروشند.صف های خرید دلار در حالی بار دیگر در بازار تشکیل شده که صرافی ها می گویند دلاری برای فروش موجود نیست! البته تعداد دیگری از صرافی ها به مردم می گویند ساعت 3 قرار است دلار وارد بازار شود.
دلار آزاد در اکثر صرافی ها در صورت موجود بودن، 4050 تومان فروخته می شود، اما دلار بانکی در میدان فردوسی توسط برخی از دلال ها صبح امروز با قیمت 4025 تا 4030 تومان فروخته می شد.
ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی روز گذشته در واکنش به نوسانات روزهای اخیر بازار ارز گفته بود: ارزهای مختلف در دنیا نوساناتی دارند و چیز عجیبی نیست و حتی قوی ترین ارزها هم دچار نوسان نرخ برابری با ارزهای دیگر می شوند.
وی با بیان اینکه، واقعیت های اقتصادی در هر کشوری شرایطی را اقتضا می کند و چیزی نیست که بشود با دستور آن را در یک شرایط خاص و ثابت نگه داشت، تصریح کرده بود: اصولا این برابری و متعادل بودن بازار ارزی در فضاهایی باثبات و قابل اتکا باقی می ماند که شرایط بر مبنای واقعیت ها باشد و عرضه و تقاضا نرخ را تعیین کند.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی، بانک مرکزی نسبت به نوسان نرخ ارز بی تفاوت نیست و وظیفه دارد که از نوسانات هیجانی بازار ارز جلوگیری کند و اگر بانک مرکزی مداخله کند، ممکن است به شکل موقت بشود بازار را کنترل کرد، اما شرایط باز به همان شرایط قبل برمی گردد و این امر بازار را از پیش بینی پذیر شدن خارج می کند.
وی تاکید کرده بود: اگر بانک مرکزی وظیفه اش را درست انجام دهد، اخبار هیجانی تاثیری در بازار ایجاد نمی کند و باید سعی کنیم که این فضا را ایجاد کنیم. اوج تاثیر حرف های ترامپ در امور بانکی آثار هیجانی است که ممکن است در بازار ارز ایجاد شود ولی این اثرات بلندمدت نخواهد بود و در هیچ اقتصادی اینگونه حرف ها نمی تواند اثرات بلند مدت بگذارد و همه این حرف ها اثرات موقت دارد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.