//
کدخبر: ۳۰۴۶۰ //

تشکیک در سلامت انتخابات بدعتی خطرناک/ شورای نگهبان تنها مرجع قانونی برای تایید صحت انتخابات

پس از پایان انتخابات در یک نظام مردم سالار عرف این است که همگان به نتایج انتخابات احترام بگذارند و رقابت های انتخاباتی به رفاقت ها برای پیشرفت و توسعه کشور تبدیل شود چرا که تشکیک در سلامت انتخابات به سود هیچ کس نیست.

 تشکیک در سلامت انتخابات بدعتی خطرناک/ شورای نگهبان تنها مرجع قانونی برای تایید صحت انتخابات
به گزارش فرتاک نیوز،

در حالی که تمامی مراجع رسمی و قانونی کشور بر موفق و سالم برگزار شدن انتخابات تاکید دارند اما برخی تشکیک در سلامت انتخابات را دامن می زنند که این بدعتی خطرناک برای آینده سیاسی جمهوری اسلامی ایران است.

مرجع رسیدگی به تخلفات و شکایات انتخاباتی شورای نگهبان است که تنها مرجع قانونی برای تایید صحت انتخابات تلقی می شود؛ شایسته بود نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری به جای کشاندن شکایت ها به افکار عمومی و زیر سوال بردن جشن حماسی مردم در 29 اردیبهشت 1396، این شکایت ها را تنها از مسیر قانونی دنبال می کردند.

ماجرای بیانیه ها و اظهارنظرها در جهت تشکیک در سلامت انتخابات از زمانی آغاز شد که حجت الاسلام سید ابراهیم رییسی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در نامه ای به دبیر شورای نگهبان وقوع تخلفات گسترده در انتخابات 29 اردیبهشت را مطرح کرد.

این درحالی بود که رقیب وی نیز شکایتی به شورای نگهبان داشت اما آن را رسانه ای نکرد تا جشن حماسه مردم خدشه دار نشود.

پس از این ماجرا شاهد آن بودیم که پنج شنبه گذشته آیت الله محمدعلی موحدی کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در سخنانی در نشست جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (جمنا) تاکید کرد: آقای رئیسی در انتخابات 16 میلیون رای حلال بدست آورد؛ ما روز گذشته با آقای جنتی نشست داشتیم و در آنجا مطرح شد که مردم از شورای نگهبان انتظار دارند و می‌خواهند ببینند شورا چه قضاوتی می‌کند، شورای نگهبان وظیفه دارد همه آنچه اتفاق افتاده، برنامه‌های غلط، آرایی که ابطال شد و مناطقی که صندوق به آنها نرفته بود را خودش با دلیل بشناسد و به مردم اعلام کند.

وی در عین حال خاطرنشان کرد: این تخلفات در نتیجه انتخابات موثر نیست اما این اثر را دارد و شاید رای آقای رئیسی را از 16 میلیون به 19 میلیون و رای آقای روحانی را از 23 به 21 میلیون برساند. از این رو کسانی که تخلف کرده‌اند باید بدانند که یک چشم بینا بالای سر آنها است و آنها اجازه تکرار چنین اقداماتی را به خود ندهند.

البته وی چند روز بعد با صدور بیانیه ای توضیحاتی درباره این گفته خود بیان و تاکید کرد: «اینجانب در جلسه ای جمله ای گفتم که در فضای مجازی منعکس شد و هرکس تفسیری داشت که بعضاَ ناروا بود، لازم می دانم مقصودم را بیان نمایم، در جلسه ای بحث درباره یکی از نامزدها و آراء او بود و نظر بنده را می خواستند. بنده گفتم این 16 میلیونی که اعلام شده براساس اطلاعات واصله و این که احدی در صحت این آراء تشکیک نکرده آراء واقعی اوست وبنده این رأی بالای مردمی و حلال را به ایشان تبریک می گویم.»

وی در ادامه این بیانیه تصریح کرد: «دراینجا لازم می دانم کلمه حلال را معنا کنم، اگر در سبد رأی یک کاندیدا آراء واقعی او ریخته شود ، این آراء پاک و حلال است و اگر آراء دیگری به اشتباه یا عمد در سبدش ریخته شود این آراء پلید و حرام است.تخلف در انتخابات یک امر طبیعی است و مرجع تشخیص، طبق قانون شورای محترم نگهبان است.»

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در این بیانیه یادآور شد: «همه منتظریم نظر شورای نگهبان را بدانیم ، چه بسا پس از تحقیقات کامل بعضی آرا کاسته و بعضی افزون گردد.البته هرچه باشد در نتیجه انتخابات مؤثر نخواهد بود و جناب آقای روحانی پس از تأیید شورای محترم نگهبان و تنفیذ رهبری برای چهار سال دیگر رئیس جمهوری می باشند.»

مرکز اطلاع رسانی وزارت کشور نیز پس از سخنان روز پنج شنبه گذشته آیت الله موحدی کرمانی با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: «روز پنج شنبه 4/3/1396 مطالبی به نقل از آیت الله موحدی کرمانی در رسانه ها منتشر شد که با توجه به مراتب تقوی و سوابق ارزنده سیاسی و اجتماعی ایشان بسیار مایه تعجب و غیر قابل باور بود، از آنجایی که این اظهارات می تواند محل بحث، ابهام و باعث ایجاد نگرانی و بدبینی شود لذا نکاتی را به استحضار ملت آگاه و هوشیار می رسانیم.

1- تمامی مراحل انتخابات ریاست جمهوری به ویژه در شعب اخذ رای از ابتدای آغاز فرایند رای گیری تا پایان شمارش و اعلام نتایج با حضور ناظران شورای محترم نگهبان انجام گرفته است.

2- تاکید می شود در هر شعبه حداقل سه ناظر شورای نگهبان حضور داشتند و تمامی صورتجلسات تنظیمی در تمامی شعب بدون استثناء به امضای ناظران محترم رسیده است، لذا وارد نمودن هرگونه ابهام در حماسه بزرگ مردم سالاری دینی ، خدشه به آرای مردم و توهین و بی اعتبار نمودن دست اندرکاران برگزاری انتخابات و به ویژه ناظران محترم شورای نگهبان تلقی می گردد.

3- مشخص نیست استفاده از واژه 'آرای حلال' بر چه مبنایی و با چه هدفی صورت گرفته است ؟ ملت مسلمان و هموطنان سایر ادیان بر پایه استفاده از حق مصرح قانونی در تعیین سرنوشت خود به ویژه در لبیک به کلام گوهربار رهبر معظم انقلاب برای دفاع از هویت انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی و تحقق مشارکت حداکثری به پای صندوق های رای آمدند و بار دیگر حماسه سترگ آفریدند، تقسیم بندی این مردم عزیز و بزرگوار به عناوینی مانند انقلابی و غیر انقلابی یا آرای حلال و.... ظلم بزرگی است که باعث ایجاد تفرقه و آسیب جدی به وحدت ملی و امنیت ملی می شود.

4- این که از جناب آیت الله جنتی خواسته اند آرای آقای رئیسی از 16 میلیون به 19 میلیون و آرای آقای روحانی از 23 میلیون به 21 میلیون تغییر یابد با هیچ منطق شرعی، قانونی و مردمسالاری مطبق نیست و ادعایی غیر باور است چرا که:

- اولا ساحت مقدس اعضای محترم شورای نگهبان پاک و مبری از اینگونه مطالب است و آن عزیزان امانت دار حق الناس بوده و در پیشگاه خداوند خود را مسئول می دانند و اگر نعوذبالله اینگونه باشد نه از تاک نشان خواهد ماند و نه از تاکنشان.

- ثانیا با طرح چنین مباحثی افکار عمومی داخل و خارج از کشور در مورد ما چه قضاوتی خواهند نمود؟ و واقعا چه پاسخی برای این مطالب وجود دارد؟ آیا معاندان و دشمنان قسم خورد این کشور و ملت و انقلاب با استناد به این جملات و عناوین علیه ما استفاده پلید نخواهند کرد؟ و آیا این موضوع القا نخواهد شد که در گذشته نیز چنین بوده است؟ فاین تذهبون ... به کجا می روید؟؟

5- ما به شورای نگهبان اعتماد کامل داریم و می دانیم در ساحت این نهاد انقلابی چنین خطای فاحشی رخ نخواهد داد.مردم ما همگی برای تحقق فرمایش رهبر معظم انقلاب که همانا مشارکت حداکثری بود به پای صندوق رای آمدند و بر همین مبنا ادای تکلیف کرده و آرای همگی بدون هیچ تبعیضی صحیح و نافذ است و همچنین یقین داریم ملت تاریخ ساز ایران در کنار هم به عزت و پیشرفت کشور می اندیشند و پس از پایان رقابت همچون نامزدهای محترم همگی مسیر و مرام رفاقت را پیشه می کنند.

خداوند منان را شاکریم که می توانیم بگوییم که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها در 29 اردیبهشت، مجریان و ناظران را مصداق این آیه شریفه قرار داد که 'إِنَّ اللَّهَ یَأمُرُکُم أَن تُؤَدُّوا الأَماناتِ إِلیٰ أَهلِها'»

اما ماجرا به همین جا پایان نیافت بلکه در خطبه های نماز جمعه هفته گذشته شاهد زیر سوال بردن انتخابات در تریبون های نمازجمعه بودیم به طوری که آیت الله سید احمد خاتمی در سخنانی در نماز عبادی - سیاسی جمعه تهران گفت: در این انتخابات تخلفاتی داشتیم که اساس انتخابات را زیر سوال نمی برد، اما تخلف است که شورای نگهبان و دستگاه قضایی باید برخورد عادلانه داشته باشند، گزارش های تخلف این بار زیاد است. ترکیب انتخابات تغییر نخواهد کرد اما وقتی یک مسوول می گوید چهار میلیون نفر، مسوول دیگر می گوید سه میلیون نفر و مسوول دیگری می گوید یک میلیون نفر سال 12 شب به بعد نتوانستند رای دهند باید این را تحلیل کنید که چرا چنین اتفاقی افتاد؟ چون در برخی شعبه ها تعرفه ها نیامده است.

آیت الله خاتمی افزود: این موضوع باید بررسی شود، شورای نگهبان این حق الناس را مراعات کند که چرا تضییع شده و مقصرین این امر باید محاکمه و به مردم معرفی شوند.

وی ادامه داد: آقایان نگویند این ناشی از ازدحام جمعیت است، ازدحام بوده، اما چرا در جاهایی تعرفه نرفته است؟ امیدواریم شورای نگهبان این چراها را عادلانه بررسی کند و ما و همه باید تسلیم این حکم باشیم.

ستاد انتخابات کشور بلافاصله پس از این اظهارات در نامه ای به حجت الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نوشت: «احتراما به استحضار می رساند از تریبون خطبه های نماز جمعه امروز مورخ 5 / 3 / 1396 که قاعدتا باید منادی وحدت و عدالت باشد، برخلاف ادعای خطیب محترم که بر وحدت و انسجام ملی تاکید داشتند مطالبی نادرست و بعضا کذب در راستای تفرقه و انشقاق در تجلی مردمسالاری دینی نسبت به عملکرد مجریان و ناظران انتخابات حماسی 29 اردیبهشت مطرح شد که علاوه بر اجحاف و ظلم در حق تمامی برگزار کنندگان انتخابات، مغایر با فرمایشات مقام معظم رهبری که از زحمات طاقت فرسای همه دست اندرکاران اجرا و نظارت تشکر کردند نیز می باشد لذا خواهشمند است بر اساس اصل دینی رعایت عدالت و تقوی و انصاف و پاسداشت حق الناس هفته آینده فرصتی برای پاسخگویی به شبهات و مطالب ناصواب به وزارت کشور اختصاص یابد تا به ارائه توضیحات دقیق و منطبق بر واقعیات اقدام نماید. در ضمن پیگیری قانونی مطالب خلاف واقع را بخشی از رعایت حقوق مردم می دانیم.»

ستاد انتخابات کشور همچنین با انتشار اطلاعیه ای درباره اظهارات روز گذشته خطیب جمعه تهران اعلام کرد: طرح ادعای خلاف واقع می تواند از مصادیق تشویش اذهان عمومی باشد و حماسه سترگ انتخابات را زیر سوال ببرد.

در متن این اطلاعیه ستاد انتخابات کشور آمده است: «در خطبه های نماز جمعه پنجم خرداد ماه در تهران متاسفانه مطالب نادرست و بعضا خلاف واقع مطرح شد که به نوعی شیرینی حماسه بزرگ 29 اردیبهشت ماه را در کام ملت به تلخی گرائید. مکان مقدسی که بفرموده حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری باید تریبون صداقت، تعهد، عدالت و وحدت آفرین باشد.

در حالی که خطیب محترم جمعه بر رعایت تقوی و وحدت و انسجام ملی تاکید نموده و آن را از مبانی نظام جمهوری اسلامی برشمردند اما در بخش های دیگری از سخنان خود بدون بررسی و حتی سوالی از وزارت کشور و مجریان و بدون ارائه مستندات و شواهد متقن، اتهاماتی را متوجه دست اندرکاران برگزاری انتخابات اعم از اجرا و نظارت کردند که بیان اینگونه مطالب می تواند از مصادیق ایجاد شبهه در افکار و تشویش اذهان عمومی باشد.

تریبون وحدت آفرین نمازجمعه در کمال ناباوری و حیرت باعث ایجاد شکاف یا تفرقه در جامعه گردیده و با طرح ادعای خلاف واقع بروز تخلفات بسیار زیاد درانتخابات ریاست جمهوری از جمله کمبود تعرفه در بعضی شعب و عدم ارسال تعرفه سعی در زیر سوال بردن این حماسه سترگ را داشتند .

در حالی که بنا به گزارشات مندرج در صوتجلسات تنظیمی ( از سوی مجریان و ناظران) در همه شعب رای گیری از ابتدای آغاز اخذ رای به اندازه کافی تعرفه وجود داشته است و آنچه به عنوان تاخیر در آغاز رای گیری نیز یاد شده ممکن است به دلیل ضرورت حضور تمامی عوامل پیش از آغاز اخذ رای که باید همگی با هم حضور داشته باشند ( عوامل صندوق، نماینده فرماندار، ناظرین شورای محترم نگهبان، محافظین صندوق، بازررسی و نماینده نامزدهای محترم) در اندک شعبی تاخیر حداقلی ایجاد شده باشد که این موضوع در تمامی انتخابات های گذشته امری طبیعی بوده و موجب هیچ خللی در اخذ رای نشده است.

از حیث تامین تعرفه نیز موکدا اعلام می دارد قبل از روز اخذ رای برای تمامی مکان ها به اندازه یا بعضا بیش از آمار واجدین شرایط رای دهنده در آن مکان تعرفه ارسال و فرمانداران و بخشداران نیز به موقع برای کلیه شعب حوزه خود بر همان اساس تعرفه پیش بینی کرده اند و در حین اخذ رای نیز هرکجا با کمبود تعرفه مواجه می شدند از طریق فرمانداری یا بخشداری در اسرع وقت تامین شده است.

با وصف مذکور آیا اخلاق سیاسی و تقوای خطیب محترم جمعه حکم نمی کند که لااقل از مجریان سوالی می کردند و اگر مطالب قانع کننده نبود به آن می پرداختند؟!! و اصولا چرا اینگونه رفتار می شود ؟؟ و به صراحت در حال القای این شبهه هستند که انتخابات دارای ابهام جدی است. مجددا از اینکه بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری با تمهید مقدمات و در تعامل مستمر و مطلوب با شورای محترم نگهبان، هیات های محترم اجرایی در سراسر کشور، عوامل اجرایی صندوق ، ناظرین محترم، بازرسین، نماینده فرماندار و محافظین صندوق توانستیم با حضور حماسی مردم بزرگوار انتخاباتی در شان نظام جمهوری اسلامی و ملت سرافراز ایران برگزار نمائیم، خداوند منان را شاکریم.»

پس از این نامه آیت الله خاتمی نیز بیانیه ای خطاب به ستاد انتخابات کشور منتشر کرد.

وی خطاب به ستاد انتخابات کشور نوشت: «بعد از نماز جمعه بیانیه‌ای از شما دیدم که لازم دانستم نکاتی را تقدیم دارم:

1- سخنان بنده را مغایر با فرمایشات مقام معظم رهبری که از زحمات طاقت‌فرسای همه دست اندرکاران، اجرا و نظارت تشکر کرده‌اند نامیدید. اگر خطبه بنده را گوش کرده باشید بنده هم در بند 2 بحث انتخابات به اسم از این عزیزان تشکر کرده‌ام. الان هم از زحمات آنان تشکر می‌کنم.

2- اینجانب هیچ نسبتی را به کسی نداده‌ام، دوباره متن حرف‌هایم را ببینید. من گفته‌ام گزارش از تخلفات رسیده شورای نگهبان رسیدگی کند. مقصران را به دستگاه قضایی معرفی و آنان را به مردم معرفی کند. پس من فقط جرم را گفته‌ام، معرفی مجرم را به مقام مسئول واگذاشتم. پس قضیه به‌اصطلاح طلبگی است یعنی اگر....

3- در این خطبه چند بار تأکید کردم که این تخلفات در سرنوشت انتخابات تأثیرگذار نیست. یعنی منتخب مردم همان است که مردم برگزیده‌اند. پس اصل انتخابات و منتخب مورد تأیید قرار گرفته است. اگر رسانه‌های بیگانه سوء استفاده کرده‌اند از شیطنت آنهاست.

4- آنچه در رابطه با تخلف به صورت گزارش شده است، گفتم همان است که دبیر محترم شورای نگهبان در جلسه هیأت رئیسه خبرگان گفته است، عین گفته ایشان این است: «اما تخلفات بسیاری هم شد که بخشی از آن متوجه مسئولان بود که تخلفات بسیاری کردند»

5- برادران عزیز مولی علی(ع) فرمود «انتظار از شما تحمل نقد به صورت اگرچه حداقل هست» صبر می‌کردید. شورای نگهبان ابراز نظر می‌کرد بعد این بیانیه را صادر می‌کردید. به شما اطمینان می‌دهم اگر به خلاف آنچه گفته‌ام نظر دادند من شرعاً خود را موظف به اعتراف به خطا می‌دانم و اعلام می‌کنم.

6- دغدغه وحدت و دوری از تفرقه و انشقاق را ابراز کرده‌اید، دقیقاً دغدغه درستی است، اما متهم کردن این بنده ناچیز به تفرقه‌افکنی و کذب، صحیح نیست. بنده در همین خطبه هم وحدت‌آفرین خطبه خواندم. ارجاع مردم به مرجع قانونی (شورای نگهبان) تفرقه‌آمیز است؟ به نظر شما امام جمعه‌ای را که مقام معظم رهبری او را نصب کرده است، متهم به کذب کردن در راستای اجرای منویات معظم‌له است؟

7- فرموده‌اید «در حق تمامی برگزار کنندگان انتخابات اجحاف و ظلم نموده‌ام» این هم اتهامی دیگر. من از آنان تشکر کرده‌ام، چگونه می‌گویید اجحاف و ظلم نموده‌ام؟ من بیش از سه دهه است وزیر محترم کشور را به پاکی و صداقت می‌شناسم، آن‌وقت من به این وزیر خدمتگزار ظلم می‌کنم؟

8- در پایان خودم و شما خدمتگزاران را توصیه می‌کنم ظرفیت خود را در تحمل نقد بالا ببرید و ببریم که این لازمه خدمت در مسندی کلیدی است. به صراحت می‌گویم اجرای پروژه بزرگ انتخابات کاری سخت و طاقت‌فرسا بود که شما آن را تحقق بخشیدید و از این بابت هم تشکر می‌کنم هم خسته نباشید می‌گویم، ولی اجازه دهید خطیب جمعه حرف مردم را (لااقل‌ بخشی) از آنها را بزند و آنها را مدیریت کند تا تسلیم نهادهای قانونی مثل شورای نگهبان باشند. باز تأکید می‌کنم همه ما باید تسلیم قانون باشیم که رعایت آن هم تکلیف شرعی و هم تکلیف قانونی است. این مکتوب جهت تصحیح سوءتفاهم نوشتم هرگز در صدد تخریب شما نبوده و نیستم.»

شورای سیاست گذاری ائمه جمعه نیز در نامه ای به ستاد انتخابات کشور بیان کرد: «با احترام ، درروز جمعه 5 خردادماه 96 ، نامه ای خطاب به رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه ، در فضای مجازی و رسانه ها با امضاء ستاد انتخابات کشور منتشر گردید. این هم از روش های جدیدی است که مسئولان آن وزارتخانه در پیش گرفته اند ، پیش از آنکه نامه ای بطور رسمی در اختیار مخاطب آن قرارگیرد، در فضای مجازی منتشر می کنند.

دراین نامه به تذکرات و سخنان خطیب محترم جمعه تهران، آیت الله خاتمی اعتراض شده است. اینک باید ببنیم جناب ایشان در خطبه ها چه گفته اند که مورد خشم شما و برخی رسانه های همسوی شما درفضای مجازی شده است؟ فرازهای تذکرات ایشان را فهرست می کنیم:

1- تشکر از حضور شکوهمند مردم در انتخابات

2- انتخابات جلوه ای از مردم سالاری دینی است .

3- تاکید برتقویت اصل انتخابات.

4- توصیه به اینکه فصل رقابت ها تمام شده و باید به رفاقت ها اندیشید.

5- باید هم حرمت رئیس جمهوری منتخب و هم حرمت رقبا حفظ شود.

6- بعد از تنفیذ حکم رئیس جمهوری ، ایشان رئیس جمهوری ملت ایران است و مشروعیت دارد و همه باید به او کمک کنند .

7- به رقبای خود نیش نزنید و اگر این رویه ادامه پیدا کند آن وحدت و اجماع ملی بوجود نخواهد آمد.

8- تلاش صدا وسیما برای انعکاس نظرات کاندیداها قابل تقدیر است .

ایشان به برخی از نارسایی ها و ضعف ها در انتخابات هم اشاره داشتند :

1- در مناظرات تلویزیونی ضعف ها و نقص هایی وجود داشت که باید در آینده آنها را اصلاح کرد .

2- اتهاماتی زده می شد که پسندیده نظام اسلامی نبود.

3- فضای مناظرات بگونه ای بود که گویا آقایان «اپوزیسیون» نظام هستند .

تخلفات و نارسایی هایی هم در حوزه های اخذ رای وجود داشته است :

1- وقتی یک مسئول محترم می گوید: 4 میلیون ، مسئول دیگر می گوید 2 میلیون نفر و نیز مسئول دیگر هم می گوید یک میلیون نفر ساعت 12 شب پشت در حوزه های اخذ رای ماندند و نتوانستند رای بدهند ، جای سوال نیست ؟

2- چرا نتوانستند شرکت کنند؟ چون تعرفه ها دیر به شعب اخذ رای ارسال شده است ،دربرخی شعب هم تعرفه ارسال نشده است ، آن هم زمانی که می گویند 200 میلیون تعرفه چاپ شده است .

3- این موضوع باید بررسی شود . شورای نگهبان این حق الناس را مراعات کند و مقصران را به مردم معرفی نماید.

4- اگرچه تخلفات به اصل انتخابات لطمه نمی زند ولی شورای نگهبان و دستگاه قضایی باید منصفانه به آنها رسیدگی کنند.

شما به کجای این مطالب ایراد دارید ؟ شاید به این بخش از سخنان خطیب جمعه که گفته است تخلفاتی انجام شده است ؟ اسناد ومدارکی از این گونه تخلفات یاد شده وجود دارد مانند فیلم ها ، گزارشات ناظرین ، گزارشات مردمی ، حتی گزارشات برخی از اعضای صندوق ها و ... آیا شما این مستندات و نیز اظهارات دبیر محترم شورای نگهبان را انکار می کنید؟ چرا تذکرات دلسوزانه ائمه جمعه را بر نمی تابید ؟ وقتی امام جمعه محترم به مردم می گوید: متولی و مسئول رسیدگی شورای نگهبان و دستگاه قضایی است و آنها به هر نتیجه ای که رسیدند مورد قبول خواهد بود ، با چنین بیانی به مردمی که خود ناظر بر این تخلفات بودند و معترضند می گوید همگان باید به روش ها و رویه های قانونی ملتزم باشیم ، آیا این گونه بیان، کمک به دستگاه اجرایی انتخابات نیست ؟

ای کاش به همین مقدار که از تذکرات دلسوزانه امام جمعه محترم برآشفتید و به سرعت دست به قلم شدید ، نسبت به حرکت های هنجارشکنی که از جانب برخی طرفداران کاندیدای خاص این روزها صورت گرفته است و دل خانواده های شهدا، علما و متدینین را شکست و در ملاء عام رقصیدند ، برخی حجاب ها را برداشتند ، شعارهای ضد ارزش های نظام دادند و طبق گزارشاتی ، محرمات الهی را مرتکب شدند و... حداقل بعنوان کسانی که سر سفره شهدا نشسته اید اظهار انزجار می کردید .»

پس از این بیانیه و سخنان، رئیس ستاد انتخابات کشور در گفت و گویی با خبرنگار سیاسی ایرنا به بیان توضیحاتی درباره شبهات مطرح شده پیرامون انتخابات پرداخت.

علی اصغر احمدی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار سیاسی ایرنا با تشکر از حضور حماسی مردم عزیز ایران در انتخابات روز 29 اردیبهشت ماه افزود: قدر مسلم این حضور باعث تقویت امنیت و وحدت ملی و تضمین کننده امنیت تمامیت ارضی و ارزش های والای انقلاب اسلامی خواهد بود.

وی ادامه داد: در هر انتخاباتی از جمله انتخابات 29 اردیبهشت ماه نقطه نظراتی مطرح می شود، به زعم ما مجریان هم در تمهید مقدمات و هم در اجرای انتخابات آنچه را در وسع داشتیم به منصه ظهور گذاشتیم.

رییس ستاد انتخابات کشور درباره برخی اظهارنظرها و آمار منتشر شده مبنی بر اینکه تعداد صندوق های اخذ رای کافی نبوده است، گفت: در سال 1392، 58 هزار و 750 شعبه اخذ رای داشتیم که این تعداد در سال 1396 به 62 هزار و 381 شعبه افزایش پیدا کرد یعنی سه هزار و 631 صندوق اضافه شد.

احمدی افزود: معمولا در روستاها جای افزایش صندوق نیست چون چارچوب روستاها روشن است، عموما و عمدتا این افزایش شعب در شهرهای بزرگ بود.

وی خاطرنشان کرد: در سال1392 که از ساعت هشت صبح انتخابات آغاز شد و بعد از ساعت 24 نیز رای کسانی که در شعبه بودند گرفته شد 36 میلیون و 825 هزار و 513 رای اخذ شد اما در انتخابات 29 اردیبهشت ماه 1396 که تا ساعت 24 رای اخذ شد و پس از آن غیرقانونی بود و رای ها اخذ نشد، 41 میلیون و 346 هزار و 545 رای اخذ کردیم که این نشان می دهد هم شعب اضافه کردیم و هم رای بیشتری گرفته شده است.

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره برخی اظهارنظرها مبنی بر کم بودن تعرفه ها گفت: برای تمام شهرستان ها به تعداد واجدین شرایط رای دهنده و بعضا بیشتر از آن ، تعرفه ارسال کردیم و فرمانداران و بخشداران با همین نسبت بین شعب ، تعرفه توزیع کردند، هیچ شعبه ای بدون ملزومات انتخابات از جمله تعرفه نبوده است.

احمدی درباره برخی اشکال ها گرفته شده مبنی بر تاخیر در شروع اخذ رای در برخی شعب افزود: این موضوع را رد نمی کنیم؛ به دلیل اینکه اعضای شعبه عموما از مردم عزیز انتخاب می شوند و حداقل سه ناظران شورای نگهبان،نماینده فرماندار، نماینده بازرس و محافظان صندوق در شعب حضور دارند ممکن است در برخی شعب تاخیری در شروع وجود داشته باشد اما به هیچ وجه خارج از عرف انتخابات گذشته نبوده است.

وی ادامه داد: مثلا اگر نماینده فرماندار یا یکی از ناظران دیر بیایند، آن شعبه نمی تواند کار خود را شروع کند اما به هیچ وجه خللی در اجرای انتخابات نبوده است.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: براساس آماری که محاسبه کردیم در کل کشور به طور متوسط در هر 80 ثانیه یک رای گرفته شده است و چون در روستاها تا ساعت 18 یا 20 رای گیری تمام می شود و در شهرها ادامه پیدا می کند، در یک محاسبه تقریبا به ازای هر 45 ثانیه یک رای اخذ شده است.

احمدی همچنین به سیستم تشخیص هویتی الکترونیکی که در تمامی شعب اخذ رای وجود داشت اشاره کرد و افزود: این سیستم برای جلوگیری از آرای تکراری بود یعنی افراد با شناسنامه های مردگان و داشتن چند شناسنامه المثنی نمی توانستند رای دهند، اگر فردی دارای دو شناسنامه المثنی به نام خودش بود با وجود این سیستم وقتی وارد شعبه اخذ رای دوم می شد بلافاصه به او می گفتند این شماره ملی رای داده است.

وی ادامه داد: این اقدام از باب افزایش امنیت و جلوگیری از رای تکراری بود و کار بسیار خوبی بوده است.

رئیس ستاد انتخابات کشور اظهارکرد: وقتی در هر شعبه ای نماینده فرماندار، ناظران شورای نگهبان و نیروی پلیس باشند و خود مردم هم هستند و این دستگاه تشخیص هویت نیز باشد به طور طبیعی زمینه تخلف را میل به صفر می کند یعنی به حداقل می رساند.

احمدی افزود: ممکن است بعضی از مطالبی که دوستان به نام تخلف به آن اشاره می کنند که من از آن اطلاع ندارم چون گزارش را ندیدم، مربوط به گزارش های ناشی از مسایل غیر از اخذ رای باشد.

وی ادامه داد: البته بعضی گزارش ها را هیات نظارت شورای نگهبان برای ما ارسال کرده است که تک تک این گزارش ها بررسی شده و ممکن است آن چیزی که در گزارش ها بوده ناشی از مسایل غیر از اخذ رای باشد که قطعا همینطور است.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: در پای صورتجلسه نهایی هر شعبه علاوه بر عوامل صندوق و نماینده فرماندار، ناظر شورای نگهبان نیز امضا می کند یعنی در 62 هزار و 381 شعبه امضای ناظر شورای نگهبان پای آرای قرائت شده است.

احمدی افزود: این زیبنده نیست که با این وضع و با این ساختار اجرایی انتخابات و حضور ناظران از تریبون ها اینگونه استفاده شود و بگویند تخلفات یا جرمی واقع شده است.

وی ضمن احترام به همه عزیزانی که حق دارند اظهارنظر و انتقاد کنند، از آنان خواهش کرد که وقتی مردم ما این عظمت را آفریدند و بر اساس کلام گهربار رهبرمعظم انقلاب اسلامی مشارکت حداکثری را رقم زدند چرا باید بر پایه گزارش هایی که قطعا تاثیری در نتیجه انتخابات ندارد هم افکار عمومی و هم بعضی از چشمانی که از بیرون به ما دوخته شده را به سمتی ببرند که نسبت به این کار بزرگ خلل یا خدشه ای وارد شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور درمورد سخنان مطرح شده درباره حرام و حلال بودن رای گفت: این فرمایش یکی از عزیزان است که من او را فرد باتقوایی می دانم، گفته شده بود که آرای یک نامزد حلال بوده است؛ این گفته با فرمایش رهبر معظم انقلاب که می فرمایند حتی اگر کسی را قبول ندارید اما بخاطر کشور و نظام بیایید، در تضاد است و به نوعی توهین به ملت تلقی می شود.

احمدی افزود: فکر می کنید با استفاده از این واژه که بررسی کنید تعداد آرای یکی بالا برود و یکی پایین بیاید، دیگران نسبت به شورای نگهبان چه قضاوتی می کنند؟ ما که به دیانت و امانت داری و رعایت حق الناس این عزیزان اطمینان داریم.

وی ادامه داد: اگر اشکال و گزارشی است حتما به مرجع ذیربط ارسال کنند ولی وقتی این را در افکار عمومی مطرح می کنیم عده ای واقعا شیطنت می کنند و این حرف ها را می گیرند و می گویند نکند در گذشته اینطور آرا را جا به جا کرده اند که قطعا برای کشور و انقلاب ما ضرر دارد.

رئیس ستاد انتخابات کشور درباره اظهارنظر یکی از نامزدها که گفته است برای 10 درصد از نمایندگان او برای حضور در پای صندوق ها کارت صادر نشده بود، گفت: اگر به 90 درصد کارت دادیم چرا به 10 درصد کارت ندهیم؟ من این موضوع را بررسی کردم که دارای دو اشکال عمده بود، قانون می گوید پنج روز قبل باید اسامی نمایندگان نامزدها به فرمانداران داده شود که بعضی از این لیست ها 24 یا 48 ساعت مانده به زمان اخذ رای به فرمانداران اعلام شد یا مدارک این عزیزان ناقص بوده است.

احمدی افزود: بینی و بین الله برای ما فرقی بین 10 درصد با 90 درصد و این نامزد و آن نامزد وجود ندارد.

وی ادامه داد: بعضی از نکات جزئی را مطرح می کنند که چرا اسم این نامزد جلوتر و اسم نامزد دیگر عقب تر بوده است، لیستی که شورای نگهبان در تایید صلاحیت نامزدها داده بود ترتیب و تقدمی داشت که بر اساس حروف الفبا بود و ما نیز بر اساس همان اعلام کردیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور همچنین گفت: گفتند این اسامی نامزدها دیر رفته است، ما باید تا روز پنج شنبه28 اردیبهشت ماه صبر می کردیم و ببینیم کسی انصراف می دهند یا نمی دهند که با دو انصراف مواجه شدیم و اسامی نهایی را پنج شنبه به سراسر کشور آگهی کردیم.

احمدی افزود: یکی از نامزدها گفته بود مشهوریت او را نیز بنویسیم که این کار را روز پنج شنبه کردیم و جمعه صبح و بعدازظهر نیز بر آن تاکید کردیم.

وی ادامه داد: مطرح کردند در 100 شهر به دلیل اینکه یکی از نامزدها رای کمتری داشته است، تعرفه کمتری ارسال کرده اید، لیست را بررسی کردیم که به طور متوسط بالای 110 درصد تعرفه به همان شهرهایی که ادعا می کردند فرستاده بودیم.

رئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: در تمام جلسات با فرمانداران و بخشداران یک کلید واژه داشتم و آن این بود که بر اساس فرمایش رهبر معظم انقلاب و وظیفه قانونی که همان بی طرفی و بی نظری، انتخابات سالم، رعایت مر قانون، انتخابات پرشور و نشاط و مشارکت حداکثری است، گام برداریم.

احمدی افزود: به فرمانداران و بخشداران تاکید کردم که عاقبت خود را فدای دنیای کسی نکنید حتی از یک رای مواظبت کنید تا خللی در آن نباشد که خواهش من این است این را از فرمانداران و بخشداران سوال کنید.

وی ادامه داد: به عنوان معاون سیاسی وزیر کشور و رییس ستاد انتخابات کشور به بدنه اجرایی انتخابات، استانداران، فرمانداران و بخشداران خسته نباشید می گویم و دست همه کسانی که در انتخابات رای دادند را می بوسم، واقعا افتخار ملی ایجاد کردند و آفریدند.

رئیس ستاد انتخابات کشور خاطرنشان کرد: در روز اخذ رای در ستاد انتخابات کشور بودم و هر مطلبی به من به صورت نامه یا شفاهی یا پیامک منتقل شد بلافاصله به استانداران و هیات بازرسی منتقل کردم، بالاخره یک کار ملی انجام شده است؛ اگر یک تخلفی گزارش شده آیا جایگاه آن تریبون ها است؟ هر اشکالی است به مرجع ذیربط انتقال دهید تا بررسی کند.

احمدی افزود: از بزرگانی که تریبون در دست دارند و قلم به دست می گیرند خواهش می کنم حداقل از قبل از ما سوال کنند و اگر پاسخ ما قانع کننده نبود آن وقت مسایل را به نحوی مطرح کنند که خدای نکرده آسیبی به نظام و انقلاب وارد نشود.

کمیته اطلاع رسانی ستاد انتخابات کشور همچنین در اطلاعیه ای در پاسخ به موارد مندرج در نامه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه تصریح کرد:پیش از رسیدگی و اعلام نظر نهایی شورای محترم نگهبان، خطیب محترم جمعه بر چه اساسی به این حکم قطعی (تخلف و تضییع حق الناس) یا بنا به فرمایش خودشان جرم رسیده اند.

در این اطلاعیه آمده است: «نامه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در پاسخ به نامه محترمانه این ستاد در حالی در رسانه ها منتشر شد که علاوه بر عدم موضوعیت مواردی با وظایف این ستاد متضمن تذکر و یادآوری نکاتی جهت تنویر افکار عمومی می باشد:

1- ابتدای نامه آن ستاد محترم گلایه ای مطرح شد مبنی بر اینکه نامه ستاد انتخابات کشور پیش از آنکه در اختیار مخاطب قرار گیرد در رسانه ها منتشر گردید که در صورت پذیرش این نقد باید بر اساس اصل واعظ غیرمتّعظ، این گلایه را متقابلا به روابط عمومی آن شورای محترم ابراز داشت.

2- در نامه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه به بندهایی از اظهارات خطیب محترم نماز جمعه تهران اشاره شده است که عمدتاً مورد اعتراض و بحث نامه ستاد انتخابات کشور به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه نیست و چه بسا این ستاد از مواضع اصولی و قانونی خطیب محترم قدردانی نیز می کند.

3- اما در بخش هایی از اظهارات خطیب محترم جمعه مواردی با قطعیت مبنی بر تشکیک سلامت انتخابات مطرح شد که متاسفانه از نظر نویسنده نامه شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مغفول مانده است که جا دارد باردیگر به اظهارات خطیب محترم جمعه رجوع کرده و عین عبارات را مورد توجه قرار دهند.

4- متاسفانه خطیب جمعه در بند چهارم موضوع انتخابات خطبه دوم در یک حکم قطعی اعلام کردند که تعرفه ها به برخی از شعب نیامده بود و سپس در فرازی دیگر خبر قطعی از تضییع حق الناس دادند که البته تاکید کردند مرجع رسیدگی به تخلفات شورای نگهبان است. حال سوال اینجاست پیش از رسیدگی و اعلام نظر نهایی شورای محترم نگهبان خطیب محترم جمعه بر چه اساسی به این حکم قطعی و یا بنا به فرمایش خودشان جرم!!! رسیده اند که از تریبون نماز جمعه از آن به عنوان تخلف و تضییع حق الناس اشاره کردند و از شورای نگهبان خواستار معرفی مجرم شده اند.

5- خطیب محترم جمعه در بخش دیگری از بیانات خود به اختلاف نظر در تخمین میزان احتمالی شهروندانی که موفق به مشارکت در انتخابات نشدند اشاره داشتند و آن را نیز به عنوان یک تخلف محسوب کردند، در حالیکه اولا آمار ارائه شده به صورت تخمینی مطرح شده است و در حدس و گمان هیچگونه قطعیتی قابل احصاء نیست و ثانیا جا داشت ایشان تحقیق و بررسی بیشتری درباره علت عدم امکان رای گیری پس از ساعت دوازده نیمه شب از شهروندان داشتند تا حقیقت علت عدم تمدید ساعت رای گیری برخلاف دوره های گذشته برای ایشان آشکار می گردید.

6- اما در انتهای نامه شورای محترم سیاستگذاری ائمه جمعه به مواردی اشاره شده است که اساساً از وظایف و تکالیف و حوزه مسئولیت ستاد انتخابات کشور به شمار نمی رود و معلوم نیست گنجاندن آن موارد در نامه چه موضوعیت و ارتباطی با طرح مطالبی دارد که زمینه وحدت شکنی و خدشه به اجماع ملی از تریبون نماز جمعه را ایجاد می کند.

7-از تمامی مراجع ذیربط انتظار می رود بر اساس اصل عدالت و تقوی و انصاف، تمامی تخلفات در سه مرحله پیش و حین و پس از انتخابات به طور جامع و در همه مراحل وهمه ستادها و نامزدهای انتخاباتی و به ویژه نقش حامیان آشکار و پنهان آنها نیز مورد امعان نظر واقع شود.»

با همه توضیحات ستاد انتخابات کشور درباره شبهات مطرح شده همچنان شاهد آن هستیم که عده ای از اعضای ستاد انتخاباتی برخی نامزدها به دنبال تشکیک در سلامت انتخابات هستند به گونه ای که سید ابراهیم رییسی نامزد انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در سخنانی در مشهد باردیگر وجود تخلفات گسترده در انتخابات را عنوان کرد.

حال باید امروز منتظر بررسی نهایی شورای نگهبان بود ، براساس قانون امروز آخرین مهلت قانونی برای اعلام صحت انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری است.

باید دید شورای نگهبان دربرابر این همه اتهام و تشکیک در سلامت انتخابات چه نظری می دهد، پیش از این دبیر این شورا اعلام کرد تخلفات آنچنان نیست که بر نتیجه انتخابات تاثیرگذار باشد.

 

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۳۰۴۶۰ //
ارسال نظر