آمریکا و کره شمالی توافقنامه دوجانبه امضا کردند
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی درپایان دیداری تاریخی و نشستی دو جانبه و همچنین مذاکرات چند جانبه با حضور مقام های دو کشور، درهتل کاپلا جزیره سنتوزا سنگاپور توافقنامه دوجانبه امضا کردند.
ترامپ و کیم روز سه شنبه پس از یکسال لفاظی های خطرناک و شدید ابتدا در یک نشست دو جانبه با حضور دو نفر مترجمان انها در هتل کاپلا در جزیره سنتوزا سنگاپور در پشت درهای بسته برگزار کردند.
همین سال گذشته بود که رهبران دو کشور یکدیگر را «مرد موشکی» و «پیر یاوهگوی خرفت» خطا کرده بودند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد اینکه نشست خصوصی چگونه برگزار شد گفت : خیلی خیلی خوب. رابطه عالی است.
وی افزود: کیم بهتر از آن که تصور می شد در این نشست حضور یافت.
کیم جونگ اون رهبر کره شمالی نیز گفت در پاسخ به این سوال مشترک گفت که خیلی ها فکر خواهند کرد که ملاقات ما تخیلی است.
وی افزود: رسیدن به اینجا ساده نبود ، دلیل آن قضاوتهای قدیمی بود که بر سر راه ما مانع ایجاد کرده بود ولی ما بر موانع غلبه کردیم و به اینجا رسیدیم.
درمورد جزئیات این توافقنامه اطلاعاتی بیشتری تا لحظه ارسال خبر منتشر نشده است اما برخی ناظران در شبکه های اجتماعی نوشتند دو طرف برای تداوم گفت وگو های دو جانبه با یکدیگر توافق کردند.
رئیس جمهوری آمریکا پس از امضای این توافقنامه به خبرنگاران گفت : ما مدارک مهمی را امضاء کردیم. با افتخار این مدارک را امضاء کردیم. این مدارک نتیجه ملاقات 4 ساعته ماست.
کیم جونگ اون نیز گفت: ما این مدرک مهم تاریخی را امضاء کردیم .من از رئیس جمهور ترامپ تشکر می کنم که باعث شد تا این دیدار اتفاق افتاد.
این توافقنامه با حضور مقام های ارشد آمریکا و کره شمالی و درمقابل خبرنگاران توسط ترامپ و کیم جونگ اون امضا شد.
این نشست درحالی در سنگاپور برگزار شد که هیچ یک از مقام های دو طرف جزئیات، چارچوب و تعریف دقیق و مشخصی از عاری سازی شبه جزیره کره از سلاح اتمی ارائه نکردند.
دیدار رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کره شمالی به دلیل سابقه 65 سال دشمنی دو کشور با یکدیگر، از تب و تاب بالایی برخوردار شده و برخی آن را یکی از مهمترین نشست های قرن حاضر ارزیابی کردند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری، معتقد است که کیم جونگ یون، رهبر کره شمالی، فرصت بی سابقه ای برای تغییر روابط و صلح و رفاه درکشور خود به دست آورده است.
مایک پمئو نیز دراین زمینه گفت که آمریکا به خلع سلاح هسته ای کامل و غیرقابل برگشت در شبه جزیره کره متعهد است .
در سه روزاخیر مقام های مختلف آمریکایی از جمله پمپئو و جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ ،با مقام های ارشد کره شمالی درسنگاپور حضور داشتند، پشت درهای بسته دیدارهای متعددی برگزار کردند تا رهبر کره شمالی را متقاعد به تسلیم شدن در برابر خواست های آمریکا کنند.
دونالد ترامپ و کیم جونگ اون سران آمریکا و کره شمالی روز یکشنبه وارد سنگاپور شدند و پس از دیدارهای جداگانه و تشریفاتی با نخست وزیر سنگاپور به عنوان میزبان رویدادی که ترامپ حساب ویژه روی آن باز کرده و انتظارهای فراوانی از آن برای حصول یک توافق خوب داشته، امروز وارد مذاکره مستقیم شدند.
کارشناسان معتقدند که ترامپ به سبب مشکلات زیادی که در عرصه داخلی با آن روبرو است از جمله ارتباط کارزار انتخاباتی اش با روسیه، رسوایی جنسی و عدم محبوبیت و همچنین در عرصه بین المللی ناشی از اعمال تعرفه های گمرگی و راه انداختن جنگ تجاری، خروج از پیمان های بین الملل بویژه توافق هسته ای با ایران ، توافق آب و هوایی پاریس و ترانس پاسیفیک که با مخالفت گسترده هم پیمانان این کشور روبرو شده و در انزوا قرار گرفته است،سعی می کند تا از این ملاقات به عنوان یک ابزار تبلیغاتی برای خود استفاده کند.
اما این سوال مطرح است ؛ چگونه می توان به کسی که به زیرپا گذاشته توافق های بزرگ جهانی شهره شده است، برای حفظ توافق های جدید اعتماد کرد؟ به فرض این که دیدارامروز ترامپ با کیم، به یک توافق منجر شود، چه تضمینی وجود دارد مستاجر کاخ سفید بار دیگر زیر توافق نزند و بار دیگر مایه شرمساری مردم کشورش و مایه دردسر جامعه بین الملل نشود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.