جهان برای بحران مالی بعدی آماده نیست
«دومینیک استراوس کان» رئیس سابق صندوق بین المللی پول هشدار داد که جهان اکنون در مقایسه با یک دهه پیش، برای مدیریت یک بحران مالی بزرگ از آمادگی برخوردار نیست.
به نقل از خبرگزاری فرانسه، وی که مدیریت صندوق بین المللی پول را در اوج بحران مالی سال 2008 (1387) برعهده داشت، همچنین گفت که افزایش پوپولیسم در سراسر جهان، نتیجه مستقیم این بحران است.
وی افزود که در حال حاضر پیشرفت هایی به ویژه در بخش نسبت کفایت سرمایه بانک ها به دست آمده است، اما این پیشرفت ها کافی نیست. تصور کنید که دویچه بانک به طور ناگهانی دچار مشکل می شود؛ هشت درصد از سرمایه در اختیار این بانک، برای حل این مشکل، کافی نیست.
استراوس کان گفت: پس از سال های 2012 و 2013، مذاکره در مورد لزوم سر و سامان دادن به اقتصاد را متوقف کردیم و راه رفته را بازگشتیم. به همین دلیل در مورد سطح آمادگی مان برای مواجهه با بحران، خوش بین نیستم. ما رویکرد بدون تفکری را در مورد جهانی سازی در پیش گرفته ایم که نتایج مثبتی در بر ندارد.
وی در مورد هماهنگی بین المللی افزود: هماهنگی تا حد زیادی از بین رفته است و هیچ طرفی این نقش را ایفا نمی کند؛ نه صندوق بین المللی پول، نه اتحادیه اروپا و نه سیاست های رئیس جمهوری آمریکا کمکی به این مساله نمی کند. در نتیجه، ساز و کار حاصل از عملکرد گروه 20 که بسیار مفید بود زیرا شامل کشورهای نوظهور می شد، متلاشی شده است. کشورهای مختلف، 10 سال پیش موافقت کردند این نقش را به صندوق بین المللی پول واگذار کنند، اما مطمئن نیستم که این صندوق در حال حاضر قادر به ایفای آن باشد.
رئیس سابق صندوق بین المللی پول انتخاب «دونالد ترامپ» را پیامد این بحران دانست و گفت: شرایط سیاسی حال حاضر بی ارتباط به بحرانی که با آن سر و کار داریم نیست، چه در آمریکا با وجود ترامپ و چه در اروپا.
استراوس کان در سال 2011 (1390) و پس از متهم شدن به آزار جنسی در نیویورک، از سمت خود کناره گیری کرد، ولی بعدها از این اتهام تبرئه شد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.