ادعای هند درباره ساقط کردن «اف ۱۶» پاکستان، صحت ندارد
طبق گزارش یک رسانه آمریکایی، «شمارش فیزیکی» جنگندههای «اف 16» پاکستان توسط پرسنل پنتاگون نشان میدهد که ادعای هند درباره ساقط کردن یک فروند «اف 16» پاکستانی صحت ندارد.
نشریه «فارین پالیسی» در یادداشتی نوشته است: «آیا هند یک جنگنده پاکستانی را ساقط کرد؟ شمارش آمریکا نشان میدهد که چنین چیزی حادث نشده است».
این رسانه خبری-تحلیلی آمریکایی مینویسد: «به نظر میرسد که ادعای هند درباره اینکه یکی از خلبانان این کشور یک فروند جت جنگنده اف ۱۶ پاکستان را در یک درگیری هوایی بین این دو قدرت اتمی در ماه فوریه ساقط کرده، ادعای نادرستی باشد».
دو مقام مطلع ارشد دفاعی آمریکا به «فارین پالیسی» گفتند که پرسنل ارتش این کشور اخیرا تعداد جنگندههای اف ۱۶ پاکستان را شمارش کردند و متوجه شدند که از تعداد جنگندههای اف ۱۶ این کشور حتی یک جنگنده هم کم نشده است.
این رسانه آمریکایی مینویسد: «اطلاعات این منابع مطلع با روایت مقامهای نیروی هوایی هند مغایرت دارد، در این روایت آمده که «آبهیناندان وارتامان» خلبان نیروی هوایی هند قبل از آنکه هواپیمایش با موشک پاکستانی ساقط شود، توانسته بود یک اف ۱۶ پاکستان را هدف قرار دهد و ساقط کند».
فارین پالیسی معتقد است: «ممکن است که وارتامان حین پرواز با میگ ۲۱ خود و در اوج درگیری روی یک اف ۱۶ پاکستان قفل کرده بود و واقعا به این موضوع باور داشته باشد که او توانسته این جنگنده را بزند اما شمارش جنگندههای پاکستانی توسط مقامهای آمریکایی در روایت دهلی نو تردید ایجاد میکند و همینطور نشانگر آن است که شاید مقامهای هندی درباره اتفاقهای آن روز جامعه بینالمللی را گمراه کرده باشند».
این رسانه آمریکایی در ادامه گزارش خود نظر یک کارشناس را درباره تاثیرات افشای «دروغ» دولت هند درباره ساقط کردن جنگنده پاکستانی به ویژه با توجه به در پیش بودن انتخابات سراسری در هند که قرار است از ۱۱ آوریل تا ۱۹ می (۲۲ فروردین تا ۲۹ اردیبهشت) برگزار شود، جویا شد.
«نارندرا مودی» نخستوزیر هند در جستجو برای پیروزی در این انتخابات و تکیه دوباره بر کرسی نخستوزیری در شبه قاره هند است. پیش از این، برخی منابع رسانهای از پیشتازی او در نظرسنجیها خبر داده بودند.
«وایپین مارانگ» استاد علوم سیاسی در دانشگاه «امآیتی» تاکید کرده که افشای این موضوع تاثیر آن چنانی روی رایدهندگان هندی در انتخابات نخواهد داشت اما میتواند بر تلاشهای دهلی نو برای بازدارندگی در برابر اسلامآباد در آینده میتواند اثر منفی بگذارد.
یک مقام ارشد پنتاگون که اطلاع دقیقی درباره شمارش جنگندههای اف ۱۶ پاکستان داشته، از درخواست پاکستان از آمریکا برای شمارش فیزیکی جنگندههای اف ۱۶ پاکستانی خبر داد، درخواستی که بعد از اعلام هند مبنی بر هدف قرار گرفتن یک جنگنده اف ۱۶ پاکستان و مطابق با قرارداد قبلی امضا شده بین واشنگتن و اسلام آباد در زمینه فروش اف ۱۶ صورت گرفت.
فارین پالیسی گزارش داد: «یک مقام آمریکایی گفت که از مجموع ۷۶ جنگنده اف ۱۶ پاکستان، ۱۳ فروند از این جنگندهها از اردن به پاکستان ارسال شده بودند. به دلیل شرکت بعضی از این جنگندهها در جنگ، امکان بازرسی از آنها برای آمریکاییها وجود نداشت به همین دلیل چند هفته طول کشید تا پرسنل ارتش آمریکا بتوانند همه جنگندههای اف ۱۶ پاکستان را مورد شمارش و بازدید قرار دهند اما حالا شمارش تمام شده و همه هواپیماهای (اف ۱۶) شمارش شدند و هیچ هواپیمایی مفقود نشده است».
این رسانه به وزارت خارجه آمریکا، سفارت هند در واشنگتن و همچنین سفارت پاکستان در واشنگتن رجوع کرده و نظر آنها را درباره موضوع هدف قرار گرفتن یا نگرفتن اف ۱۶ پاکستانی توسط خلبان هندی جویا شد اما آنها از اظهارنظر در این باره امتناع کردند.
هشتم اسفندماه سال گذشته بود که به دنبال تشدید تنشها و درگیریها بر سر منطقه مورد مناقشه «کشمیر»، هند و پاکستان از هدف قرار دادن هواپیماهای دو طرف خبر دادند. در آن روز، ساعاتی پس از آنکه رسانههای پاکستانی ادعا کردند پدافند هوایی این کشور یک یا دو جنگنده ارتش هند را هدف قرار داده و ساقط کرده، رسانههای هندی نیز مدعی شدند که ارتش این کشور یک جنگنده پاکستانی را هدف قرار داد.
شبکه «اِیاِنآی» هند به نقل از منابعی در نیروی هوایی این کشور گزارش داده بود که یک جنگنده «اف-۱۶» نیروی هوایی پاکستان هدف قرار گرفت و ساقط شده است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.