برگزاری مذاکرات مرزی هند و چین برای پایان مناقشات مرزی
نشست کاری مشورت و همکاری در امور مرزی هند و چین روز سه شنبه برای پایان دادن به مناقشات مرزی با حضور مقامات دو کشور برگزار شد.
دو کشور در این نشست خواستار ادامه نشست های مرزی شده و تاکید کردند رفع تنش های مرزی باعث بهبود روابط دو کشور می شود.
دهلی نو و پکن از سال گذشته پس از دیدار غیر رسمی نارندرا مودی نخست وزیر هند با شی جین پینگ رییسجمهوری چین سعی کرده اند تا روابط خود را بهبود بخشند.
این دیدار در ووهان چین برگزار شد و هدف از آن احیای روابط هند و چین پس از وقوع تنش مرزی میان دو کشور در دوکلم بود.
وزارت خارجه هند در بیانیه ای اعلام کرد: در راستای تاکید رهبران دو کشور بر مدیریت مثبت مرزها، هند و چین وضعیت مرزهای خود را بررسی کردند.
چین در سال ۲۰۱۷ در اقدامی تصمیم گرفت در یک منطقه به نام "دوکلم" که توسط بوتان، کشور حامی هند، کنترل میشود نفوذ کند.
تنش مرزی سال ۲۰۱۷ بین چین، هند و بوتان که حدود سه ماه به طول انجامید و پس از عقب نشینی نیروهای دو کشور از دوکلم پایان یافت.
چین ایالت اروناچال پرادش را به عنوان تبت جنوبی میداند و آن را بخشی از خاک خود اعلام کرده است. پکن همچنین از صدور روادید برای مردم ایالت ارناچال پرادش خودداری میکند.
این درحالی است که هند منطقه توانگ در ایالت ارناچال پرادش را بخش جدایی ناپذیر این ایالت و در نتیجه بخشی از خاک خود میداند و اعلام کرده است که این منطقه از سال ۱۹۵۰ تاکنون هر ساله در پارلمانهای ایالتی و مرکزی نماینده داشته است.
هند همچنین مدعی است که چین هم ۳۸ هزار کیلومتر مربع از فلات "اکسای" چین را به تصرف خود درآورده است.
دهلی نو و پکن از سال ۲۰۰۳ میلادی تاکنون ۱۹ بار یکدیگر در خصوص اختلافات مرزی گفت و گو کردهاند اما این مذاکرات نتیجهای نداشته است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.