//
کدخبر: ۲۳۴۴۱۸ //
عراق

اعلام تعداد پایگاه‌های نظامی آمریکا

یک کارشناس امنیتی عراقی با اشاره به توسعه‌طلبی آمریکا در داخل مرزها و همچنین سیطره آن بر آسمان عراق تاکید کرد امنیت عراق هرگز با حضور نظامیان آمریکایی در کشور بهبود نخواهد یافت.

اعلام تعداد پایگاه‌های نظامی آمریکا
به گزارش فرتاک نیوز،

«صفاء الاعسم» کارشناس امنیتی عراقی امروز سه شنبه خاطر نشان کرد:  آمریکا، 14 پایگاه نظامی در داخل خاک عراق دارد و بر حریم هوایی عراق هم سیطره دارد.

وی افزود تصمیم برای بیرون راندن آمریکا از عراق بستگی به تحکیم امنیت و همچنین اتخاذ تصمیم عراقی برای پایان دادن به توافق امنیتی با آمریکا دارد. الاعسم در گفت‌وگو با پایگاه خبری المعلومه اظهار داشت آمریکا تمایلی به برقراری امنیت و تثبیت آن در عراق ندارد، زیرا تحقق این مسئله یکی از توجیهات اصلی برای پایان توافق امنیتی امضا شده میان بغداد و واشنگتن در سال 2014 میلادی است.

الاعسم ادامه داد : خلل‌های امنیتی به سبب ادامه حضور آمریکایی‌ها، ادامه دارد و این مسئله بهانه‌ای برای آمریکاست تا همچنان به حضور نظامیانش در عراق ادامه دهد. وی افزود دولت عراق می‌تواند با تحقق امنیتی در کشور به توافق امنیتی با آمریکا پایان دهد.

وی گفت عراق سلاح یا سامانه ضد هوایی مناسبی ندارد علاوه بر آنکه نظامیان آمریکایی تحت کنترل عراق نیستند.

این کارشناس امنیتی اظهار داشت : وضعیت بسیار آشفته است به ویژه با توجه به اینکه تصمیم گیرندگان عراقی قوی نیستند، آمریکا نیروهای ویژه در 14 پایگاه در داخل عراق مستقر کرده است در نتیجه خالی کردن این پایگاه‌ها بستگی به تصمیمی دارد که به حضور آمریکا در عراق پایان دهد.

این کارشناس امنیتی با اشاره به توسعه‌طلبی آمریکا در داخل مرزها و همچنین سیطره آن بر آسمان عراق تاکید کرد امنیت عراق هرگز با حضور نظامیان آمریکایی در کشور بهبود نخواهد یافت.

یک پدیده خطرناک و تبلیغات انتخاباتی ترامپ

  کریم النوری تحلیلگر سیاسی عراقی حملات هوایی آمریکا به مواضع حشد شعبی در شهرستان القائم در غرب استان الانبار را یک پدیده خطرناک و تبلیغات انتخاباتی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا عنوان کرد.النوری درگفت‌وگو با برنامه موسوم به پوشش ویژه شبکه الفرات گفت اعلام آمریکا مبنی بر مسئولیتش در بمباران مواضع حشد شعبی در داخل عراق یک پدیده خطرناک و بی سابقه است.

وی افزود هیچ طرف عراقی مسئولیت حمله موشکی به پایگاه « K1 » آمریکا در کرکوک را به عهده نگرفت، ولی ترامپ رئیس جمهوری آمریکا به نظر می‌رسد پیام انتخاباتی را از طریق خون عراقی‌ها ارسال کرده است.

این تحلیلگر تصریح کرد : بیانیه مرجعیت بیانگر هوشیاری بالاست و ثابت کرد که مرجعیت سوپاپ اطمینان عراق در تمام حوادث و رخدادهاست و مرجعیت بر لزوم پاسخ از سوی مقامات رسمی تاکید کرد.

وی افزود فالح الفیاض تنها فردی است که مسئولیت اظهارنظر درباره موضع حشد شعبی را دارد. النوری گفت گروه‌های سیاسی موضع یکپارچه‌ای برای تصمیم‌گیری درباره خروج نظامیان آمریکایی ندارند و دلیلش این است که تاکنون درباره نامزد نخست وزیری به توافق نرسیده اند.

النوری اظهار داشت برخی سیاستمداران در داخل عراق امیدوارند که نظامیان آمریکایی همچنان در عراق باقی بمانند، اما این افراد علنا این مسئله را انکار می‌کنند. وی گفت ما تلاش می‌کنیم که عراق را از محورهای منطقه‌ای دور کنیم، ولی آمریکا بر وارد کردن عراق به این نزاع و درگیری پافشاری می‌کند.

النوری گفت حشد شعبی از زمانی که پیروزی‌های بزرگی برای عراق کسب کرد، در معرض حملات خصمانه چه از سوی اسرائیل و یا از سوی آمریکا قرار گرفته است و باید مقاومت اسلامی را به دور از درگیری‌ها حفظ کنیم.

تاکید بر لزوم بازخواست متجاوزان آمریکایی

خبر دیگر اینکه رئیس حزب الحل عراق خاطر نشان کرد  باید کسانی را که به نیروهای مدافع عراق و شرکت کننده در عملیات آزادی حمله کردند، بازخواست کرد.جمال الکربولی رئیس حزب الحل عراق گفت تجاوز به حشد شعبی، خط قرمز است و باید حمله کنندگان به نیروهایی که از تلاش‌های عراق در عملیات آزادی پشتیبانی کردند، بازخواست شوند.

الکربولی در توئیتی نوشت تجاوز به حشد شعبی، خط قرمز است، زیرا نیروهای حشد شعبی فرزندان عراق هستند که شر داعش تروریستی را دور کردند.

وی افزود کسانی که بر خلاف فرمان‌های فرمانده کل نیروهای مسلح عمل می‌کنند و به نیروهایی که از تلاش‌های عراق در عملیات آزادی حمایت کرده‌ اند، تجاوز می‌کنند، باید بازخواست شوند و مانع ضربه زدن آنها به سرنوشت کشور شد.

الکربولی افزود مردان حشد که داوطلبانه به کشورشان خدمت می‌کنند، نعمتی از سوی خداوند هستند،‌ولی کسانی که برای آلوده کردن مسئله تلاش می‌کنند، در افزایش سطح تنش در منطقه سهیم هستند.

عراق قادر به فسخ توافقنامه امنیتی با آمریکا بدون موافقت این کشور است

یک کارشناس امنیتی تاکید کرد عراق می‌تواند توافقنامه‌ امنیتی با آمریکا را بدون موافقت این کشور لغو کند.

فاضل ابورغیف کارشناس امنیتی در گفت‌وگو با برنامه موسوم به پوشش ویژه شبکه الفرات گفت بمباران مواضع حشد شعبی با هدف شعله‌ور کردن آتش بحران در عراق صورت گرفت. وی افزود دولت هیچ اقدامی اتخاذ نکرد و سکوت کرد.

ابورغیف گفت معتقدم که ایالات متحده آمریکا هنگامی که بخواهد به مخفیگاه‌های داعش در سوریه ضربه‌ای بزند از روسیه اجازه می‌گیرد، ولی این کشور به حاکمیت عراق احترام نمی‌گذارد و حملات به مواضع حشد شعبی که به شهید وزخمی شدن ده‌ها رزمنده منجر شد، نشان داد که آمریکا احترامی برای حاکمیت عراق قائل نیست.

وی افزود یکی از مفاد توافقنامه چارچوب استراتژیک امنیتی میان عراق و ایالات متحده آمریکا در برگیرنده این بند است که «اگر یکی از دو طرف خواستار پایان این توافقنامه شوند، این توافق پس از گذشت یک سال از این درخواست فسخ شده قلمداد می‌شود. وی گفت در حال حاضر مشکلاتی در عراق وجود دارد همچون استعفای نخست وزیر و توقف قانونگذاری ودیگر مسائل.

این کارشناس امنیتی افزود ما باید به دیپلماسی زمان بیشتری بدهیم تا اقدامات بازدارنده‌ای در قبال واشنگتن اتخاذ کند.

وی اظهار داشت اگر ثابت شود که حزب الله مقر آمریکا در کرکوک را هدف قرار داده راه‌های دیگری وجود دارد که دولت عراق می‌تواند درباره آن عمل کند، ولی اگر آمریکا تنها بر اساس امیال و خواسته‌هایش مواضع حشد شعبی را بمباران کرده، ما هرگز آن را نخواهیم پذیرفت و به شدت آن را رد می‌کنیم.این کارشناس امنیتی گفت وضعیت بسیار پیچیده است و وضعیت عراق بحرانی شده است.

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۳۴۴۱۸ //
ارسال نظر