اقتصاد ترکیه در باتلاق بدهی خارجی گرفتار شده است
آنکاراـ ایرناـ دوغو پرینچک رهبر حزب وطن ترکیه گفت: استقراض و وام گرفتن از خارج سیاستی اشتباه بوده و امروز اقتصاد ترکیه در باتلاق بدهی گرفتار شده است.
پرینچک در مصاحبه با خبرنگاران اظهار کرد: ترکیه وارد یک دوره بسیار سخت شده است و مشکلات بزرگی نیز پیش روی کشور خواهد بود.
وی بیان کرد: کشور به ناچار با بحران هایی مواجه خواهد شد اما تردید نکنید که راه حل هایی برای گذر از آنها وجود دارد و حتی می توان این تهدیدها را به فرصت تبدیل کرد.
وی به تنش در بازار ارز ترکیه اشاره کرد و گفت: تبدیل سپرده های ارزی به لیر در بانک ها و همچنین استفاده از پول ملی به جای دلار در بازار داخلی و مبادلات تجاری با کشورهای همسایه از جمله راه های مقابله با افزایش نرخ دلار و یورو است.
وی استقراض از موسسات خارجی را برای اقتصاد کشور مضر دانست و گفت: لابی بهره بانکی از این طریق بر اقتصاد کشورها فشار وارد می کند.
ماه گذشته میلادی اورهان بورسالی روزنامه نگار و تحلیل گر ترک طی مقاله ای در روزنامه جمهوریت مدعی شد که ترکیه 438 میلیارد دلار بدهی ناخالص خارجی در بخش عمومی و خصوصی دارد.
وی در این مقاله با طرح این سوال که 'آیا بدهی تولید شده داخلی و خارجی ترکیه را غرق خواهد کرد؟' مدعی شد که این مبلغ برابر با 52 درصد کل تولید ناخالص دولت ترکیه است.
وی اضافه کرد: رجب طیب اردوغان رییس جمهوری و سران حزب عدالت و توسعه ترکیه به طور مستمر از خدمات دوران حاکمیت خود و نا کارآمدی دوران جمهوریت قبل از اقتدار خود دم می زنند و هر روز بیش از 30 شبکه تلویزیونی سخنان آنها را پخش و افکار عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد ولی خیلی ها نمی دانند که بیش از نیمی از کل تولید کالا و خدمات دولت ترکیه متعلق به بدهی خارجی است.
وی مدعی شد: دوکت کنونی ترکیه برای حفظ اقتدار خود، بیش از 60 میلیارد دلار املاک و موسسات عمومی و دولتی را به بخش خصوصی می فروشد تا از مشکلات عدیده ای که به وجود آمده رهایی یابد.
وی اقتصاد ترکیه را شکننده، بدون تولید ارزش افزوده با تکیه به فناوری نوین، متکی بر فناوری پایین و متوسط، وابسته به بدهی با نرخ بهره بسیار بالا عنوان کرد و در مقاله خود آورد: حزب حاکم عدالت و توسعه 150 میلیارد دلار نرخ بهره بدهی خارجی پرداخت کرده است.
این روزنامه نگار ترک همچنین نوشت: ترکیه در تامین سرمایه به غرب محتاج است و به رغم ادعاهای مقامات دولتی، در رگ اقتصادی کشور خون بیگانه جریان دارد چرا که بدهی خارجی به معنی باز پرداخت استقراض خارجی با نرخ بهره و ربای بسیار بالاست.
مقامات ترکیه بارها در اظهارات خود تاکید کرده اند که روند افزایش نرخ ارز و تورم سلاح غرب به ویژه لابی بهره بانکی علیه اقتصاد ترکیه است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.