کمبود نوعی ویتامین که باعث پنج بیماری میشود
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: کمبود ویتامین D در تمام گروههای سنی کشور وجود دارد و در بروز بسیاری از بیماریها مؤثر است.
دکتر زهرا عبداللهی در کارگاه آموزشی و همایش یکروزه «بهبود تغذیه در جامعه نیروی انتظامی» اظهار داشت: کمبود ویتامین D در بروز آسم و آلرژی، دیابت نوع دو، اماس و انواع سرطانها مؤثر است
وی با اشاره به اینکه در زمینه ویتامین A، روی و آهن نیز کمبودهایی در افراد جامعه مشاهده میشود، افزود: برای پیشگیری و کنترل اشکال مختلف سوء تغذیه، سه راهکار مکملیاری، غنیسازی و تغییرات غذایی همزمان با هم در حال انجام است.
عبداللهی ادامه داد: مردم از مکملهای تولید داخل استفاده کنند، زیرا فرمولاسیون تولید آنها تحت نظر وزارت بهداشت است، این در حالی است که مکملهای خارجی فاقد این ویژگی هستند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، معضل چاقی و اضافه وزن را یکی دیگر از مشکلات تغذیهای جامعه برشمرد و گفت: در حال حاضر 60 درصد افراد زیر 18 سال کشور دچار این مشکل هستند، در حالی که در سال 1390 این میزان 50 درصد بود.
عبداللهی تصریح کرد: 20 درصد از کودکان دچار چاقی شکمی هستند، زیرا مصرف روغن، نمک، قند و شکر بیش از حد مجاز و مصرف میوه و سبزی و لبنیات کمتر از میزان لازم است.
وی ادامه داد: در زمینه کمبود ید و شیوع گواتر هم، با اقدامات انجامشده در کشور از 68 درصد در سال 1368 به کمتر از 5.6 درصد رسیدهایم.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار داشت: اولین ریسک فاکتور بیماریهای غیرواگیر، الگوی غذایی و تغذیه نامناسب در کشور است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال 1380 بالغ بر 57 درصد علت مرگومیرها، ابتلا به بیماریهای غیرواگیر بوده که در سال 1390، این میزان به 76 درصد رسید که این مسئله، یک معضل جهانی است.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.