نوشیدنی رژیمی خطرناکتر از نوشابههای معمولی
انجمن قلب آمریکا روز گذشته با انتشار یک بیانیه هشدار داده، نوشیدنیهای رژیمی با افزایش قابل توجه میزان چاقی و سکته قلبی مرتبط است.
محققان این مطالعه باور دارند، مصرف شیرین کنندههای مصنوعی ممکن است باعث اختلال در فرآیندهای متابولیک مانند تداخل با واکنشهای طبیعی بدن به استفاده از گلوکز شود.
به نظر میرسد مصرف کنندگان نوشابههای رژیمی همچنان از همان عواقبی رنج میبرند که مصرفکنندگان نوشابه معمولی متحمل میشوند؛ افزایش وزن، بیماریهای قلبی و عروقی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 از نتایج مصرف نوشیدنیهای رژیمی است.
به گفته پژوهشگران، نوشیدنیهای رژیمیاگر کالری کمتری دارند، اما برای ساخت و تولید آنها از شیرین کنندههای مصنوعی استفاده میشود که به صورت خودکار باعث ذخیره شدن چربیها در بدن میشود.
محققان با بررسی تعداد زیادی از مصرفکنندگان نوشیدنیهای رژیمیدریافتند، میزان چربیهای ذخیره شده در قسمت شکم و کمر آنها 70 درصد بیشتر از افرادی بود که نوشابههای معمولی مصرف میکردند.
مطالعات اخیر مربوط به نوشابههای رژیمی نشان داد، این نوشیدنیها میتوانند منجر به سکته مغزی و زوال عقل شوند.
برخی از مطالعات دیگر نیز نشان دادهاند، مصرف روزی یک عدد از نوشابههای رژیمیمیزان ابتلا به بیماری آلزایمر را تا دو برابر افزایش میدهد.
همچنین، نوشیدن روزی یک عدد از نوشابههای رژیمیتا 76 درصد خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش میدهد.
محققان آمریکایی باور دارند، کودکان به میزان قابل توجهی بیش از بزرگسالان در خطر هستند؛ مصرف این نوع نوشیدنیها از ابتدای سنین کودکی منجر به ادامه این انتخاب در بزرگسالی نیز میشود.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده با اشاره به نرخ چاقی، سکته قلبی، دیابت و زوال عقل هشدار داد، در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای مردم آمریکا ضروری است.
دادههای جدید نشان میدهد، نرخ چاقی کودکان در کشور آمریکا از سال 1999 به طور پیوسته افزایش یافته است؛ این میزان به طور مختصر تنها یک بار بین سالهای 2003 تا 2006 کاهش یافت، اما در دهه بعدی سریعا دوباره افزایش یافت.
علاوه بر این، دادهها نشان دادند که نوجوانان 12 تا 19 ساله دارای چاقی بیشتری نسبت به کودکان 6 تا 11 ساله یا افراد 2 تا 5 ساله هستند.
این گزارش ضمن هشدار این موضوع که هر آژانسی که بر سلامت عمومی تمرکز دارد باید از بحران چاقی آگاهی داشته باشد، تأکید کرد: «چاقی با خطرات جدی سلامت همراه است و کودکان چاق در معرض ابتلا به بیماری های کبدی، دیابت، کلسترول بالا و فشار خون بالا هستند».
همچنین محققان میگویند، در ایالتهای فقیرتر جنوب آمریکا میزان چاقی بسیار زیاد است؛ ایالت میسیسیپی که از فقیرترین ایالتهای آمریکا است، یک سوم بزرگسالان یا 30.6درصد افراد چاق را در خود جای داده است.
آمارها نشان میدهد، در 16 ایالت این کشور طی سال گذشته نرخ چاقی افزایش پیدا کرده و از سوی دیگر در این مدت حتی در یک ایالت آمریکایی هم خبر از کاهش تعداد افراد مبتلا به اضافه وزن نبوده است.
بر اساس یک آمار ارائه شده دیگر توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، سالانه بیش از 610 هزار نفر در اثر بیماری قلبی در این کشور جان خود را از دست میدهند؛ به عبارتی از هر 4 مرگی که انفاق میافتد، یک مرگ مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی میشود.
چاقی یکی از علل مهم ابتلا به بیماریهای قلبی است.