//
کدخبر: ۱۳۳۴۵۱ //

علت ضربان قلب بالا چیست؟

علت ضربان قلب بالا برای بسیاری از افراد هنوز ناشناخته است. به هرحال مشکلات قلبی به قدری اهمیت دارند که نباید توسط فرد نادیده گرفته شوند چون در صورت بی‌توجهی جان شخص را تهدید می‌کنند. البته علل زمینه‌ساز نیز باید در نظر گرفته شوند که در این مقاله به آن‌ها نیز پرداخته‌ایم.

علت ضربان قلب بالا چیست؟
به گزارش فرتاک نیوز،

ضربان قلب بالا یعنی وقتی که قلب انسان بیشتر از حالت عادی بتپد. این بیشتر تپیدن می‌تواند در برخی مواقع مانند زمانی که ورزش می‌کنید، عادی باشد. اما اگر در زمان ریلکس بودن بدن اتفاق بیفتد آنگاه غیرعادی محسوب می‌شود. قلب یک فرد بزرگسال در حالت عادی باید ۶۰ تا ۱۰۰ بار در دقیقه بتپد که این میزان هنگام فعالیت بدنی افزایش می‌یابد.

پس دقت کنید که اگر در حالت استراحت هم احساس تپش قلب دارید و وضوحا ضربان قلبتان بالاست باید علتش را کشف کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا در مورد علت‌ ضربان قلب بالا بیشتر بدانید.

علت ضربان قلب بالا

ضربان قلب بالا می‌تواند علل متفاوتی داشته باشد و بهتر است با هر دلیلی، توسط پزشک متخصص قلب بررسی شود. از جمله علل ضربان قلب بالا می‌توان به مشکلات زیر اشاره کرد:

۱) سبک زندگی نادرست

اگر خیلی اهل نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا قهوه باشید این امر می‌تواند ضربان قلب بالای شما را توجیه کند. حتی مصرف نوشیدنی‌های الکلی و یا اعتیاد به مواد مخدر و سیگار هم می‌تواند ضربان قلب را بالا ببرد. خصوصا سیگار احتمال تخریب رگ‌های قلبی را افزایش می‌دهد. اگر دچار این مسائل هستید و همزمان متوجه شده‌اید که تپش قلب دارید، وقتش است که در شیوه زندگی‌تان تجدیدنظری کنید.

۲) حالات روحی

استرس به عنوان علت ضربان قلب بالا و تپش قلب

برخی حالات روحی نظیر احساس خشم، افسردگی، استرس، تحت فشار عصبی بودن یا حتی هیجان‌زدگی هم می‌تواند تپش قلب را تشدید کند. منطقی است افرادی که علت ضربان قلب بالای آنان خشم یا استرس است،‌ به دنبال راه‌هایی برای رهایی برای مدیریت خشم و مدیریت استرس خود باشند.    

۳) بیماری‌ها

یک سری بیماری‌ها نیز هستند که ضربان قلب را بالا می‌برند مانند فشار خون بالا یا پایین، پرکاری یا کم‌کاری تیروئید، کم‌خونی و عدم تعادل الکترولیتی. بیماری‌های قلبی، چون تنگی رگ‌های قلبی، نارسایی قلبی، بیماری‌های دریچه قلب و یا وجود یک عصب اضافه در مدار‌های الکتریکی قلب هم می‌توانند اختلال در ریتم ضربان قلب ایجاد کنند که این اختلال می‌تواند علت ضربان قلب بالا باشد. برخی بیماری‌های قلبی مادرزادی مثل تولد با یک دریچه قلب معیوب نیز روی عملکرد قلب برای پاسخ به سیگنال‌های الکتریکی تاثیر منفی می‌گذارد. گاهی هم ضربان قلب بالا بعنوان عارضه‌ای از حمله قلبی دامان شخص را می‌گیرد.

پرکاری تیروئید به عنوان علت ضربان قلب بالا

۴) مصرف برخی دارو‌ها

اگر تا قبل از این، دچار ضربان قلب بالا نشده بودید، دقت کنید، ببینید آیا به تازگی داروی جدیدی را مصرف می‌کنید؟ در اینصورت حتما این مساله را به پزشکتان اطلاع بدهید. اگرچه عوارض برخی دارو‌ها مثل دارو‌های از بین برنده اشتها، افزایش ضربان قلب است، ولی باز هم بهتر است بررسی شود که خطری تهدیدتان نکند.

درمان ضربان قلب بالا

درمان دارویی

اولین اقدام برای درمان ضربان قلب بالا دارو درمانی است و احتمالا به شما چنین دارو‌هایی تجویز می‌کنند:

دارو‌های ضد اضطراب: اگر علت ضربان قلب‌ بالا در شما اضطراب باشد، پزشک ممکن است دارو‌های ضد اضطراب برای شما تجویز کند. این دارو‌ها به آرام کردن شما کمک کرده و باید در صورت احساس اضطراب مصرف شود. اگر این دارو‌ها علائم شما را تخفیف نداد، حتما موضوع را با پزشک‌تان در میان بگذارید.

دارو‌های Beta- blocker: این دارو‌ها برای کاهش ضربان قلب و تقویت گردش خون در سراسر بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند. در صورت نامنظم بودن ضربان قلب یا بالا رفتن فشارخون این دارو برای شما تجویز می‌شود.

بازدارنده‌های ACE: این دارو‌ها به باز کردن و گشاد شدن رگ‌های خونی کمک می‌کند. فشارخون‌تان را پایین آورده و جریان خون را به کلیه‌ها و سراسر بدن تنظیم می‌کند.

بلاکر‌های شبکه‌ای کلسیم: این دارو‌ها برای درمان درد‌های سینه، فشار خون بالا یا نامنظم بودن ضربان قلب تجویز می‌شود. این دارو‌ها ضربان قلب را کند می‌کنند.

دارو‌های ادرارآور یا دیورتیک: این دارو‌ها با وادار کردن شما به ادرار کردن و دفع آب اضافی بدن، از نارسایی قلبی جلوگیری می‌کند.

دیگوکسین (Digoxin): این دارو که دیجیتالیس نیز نامیده می‌شود، با کند کردن ضربان قلب و کارآمدتر کردن ضربان‌های قلب،  گردش خود را در سراسر بدن بهبود می‌بخشد.

سایر روش‌های درمان

هنگامی که دارودرمانی چندان موثر نیفتاد دیگر پزشک ناچار است متوسل به راه حل‌های دیگر شود و عمل ابلیشن یا سوزاندن بافت قلبی انجام دهد. ابلیشن روشی است که با هدایت یک لوله نازک به سیاهرگ و عضله قلبی بیمار، بافت‌هایی را که باعث ایجاد بی نظمی در ضربان قلب می‌گردند را به وسیله امواج رادیویی تخریب می‌کند.

البته روش‌های دیگری هم متناسب با وضعیت بیمار وجود دارد. روش‌هایی مانند استفاده از باتری‌های ضربان ساز، دفیبریلاسیون قلبی و جراحی.

آیا شما هم احساس تپش قلب دارید و برای شما هم پیش آمده که وقتی در حالتی کاملا ریلکس نشسته‌اید ناگهان قلبتان خودش را به در و دیوار سینه‌تان بکوبد و نفس کشیدن برای‌تان سخت شود؟

 

برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۱۳۳۴۵۱ //
ارسال نظر