۹ توصیه برای سلامتی افراد دورکار
اگر محل زندگی و کار شما یکی است، یعنی اینکه دورکار هستید و در منزل کار می کنید، باید نکاتی را برای حفظ سلامتی تان در نظر داشته باشید. کار در منزل به این معنی نیست که هر گونه فعالیت بدنی را کنار بگذارید و تنبلی کنید. درست است که کار در منزل مزایایی دارد، مانند اینکه وقتتان در ترافیک به هدر نمی رود و مجبور نیستید در طول روز کیلومترها جابجا شوید، اما همین خانه نشینی اگر با سبک زندگی نامناسب همراه باشد، می تواند به تهدیدی علیه سلامتی تان تبدیل شود. در این مطلب چند توصیه سلامتی برای افراد دورکار داریم تا بدون اینکه دچار مشکلات خانه نشینی شوند، از مزایای دور کاری بهره ببرند.
ساعات کاری مشخصی داشته باشید
اگر برای خودتان ساعت کاری مشخصی تعریف نکنید، مجبور می شوید شب ها تا دیر وقت و حتی آخر هفته نیز کار کنید.
به این ترتیب که همیشه گوشه ای از ذهن تان درگیر کارهای عقب مانده خواهد شد و مجبور می شوید که ساعات طولانی تری پای تلفن و یا در اینترنت باشید.
یادتان باشد که ذهن همه ما نیاز دارد که ساعاتی را آزاد بوده و استراحت کند.
شما باید به خودتان و خانواده تان نیز رسیدگی کنید. در نتیجه باید ساعات کاری مشخصی برای خودتان تعریف کرده و به آن پایبند باشید.
یک اتاق کار برای خودتان تهیه کنید
شاید در ابتدا کار کردن روی کاناپه و یا حتی رختخواب جالب به نظر بیاید، اما همین کار برای سلامت روح و جسمتان مضر است.
بالشت ها و کاناپه های راحت، به خوبی از کمر شما حمایت نمی کنند و در نتیجه خطر بروز مشکلاتی مانند درد کمر و غیره افزایش می یابد.
اگر دور کار هستید، محل زندگی حرفه ای و شخصی را جدا کنید.
یک میز کار و صندلی مناسب برای خودتان تهیه کنید و در آن مکان مخصوص، به حرفه تان بپردازید.
به خودتان استراحت دهید
نتایج پژوهش ها نشان می دهد کارمندانی که هر چند ساعت یک بار استراحت می کنند، خلاق تر و سالم تر هستد.
اینکه در طول روز، ساعت ها پشت میز کارتان بنشینید و از جایتان بلند نشوید و چند دقیقه قدم نزنید، تاثیر منفی روی سلامت قلب تان گذاشته و متابولیسم بدنتان را کند خواهد کرد.
ساعت تان را کوک کنید و هر یک ساعت یکبار، از مقابل رایانه یا تلفن بلند شوید و قدم بزنید.
یک فضای ارگونومیک مهیا کنید
افرادی که در منزل کار می کنند، دچار مشکلات جسمی مشترکی می شوند که شامل درد کمر، درد شانه و گردن و غیره است.
اینکه تمام روز را بنشینید و به صفحه ی رایانه تان زل بزنید، در کوتاه مدت و بلندمدت مشکلاتی برای سلامتی تان به بار می آورد.
نتایج تحقیقات نشان می دهد که عوامل متعددی فضای کار را ارگونومیک می کند. بلندی و استاندارد بودن صندلی، وضعیت موس، وضعیت قرار گرفتن مچ دست، بلندی صفحه رایانه، اندازه ی میز کار، زیرپایی، وضعیت قرار گرفتن بدن و غیره روی سلامتی افراد پشت میزنشین تاثیر مستقیم دارد.
در نتیجه لازم است که به تمام این موارد توجه کنید تا بتوانید در محیطی ارگونومیک، به فعالیت خود ادامه دهید.
ورزشی را در برنامه روزانه تان بگنجانید
در ساعت ناهار از جای خود بلند شوید و کمی قدم بزنید و یا ورزش دیگری را انجام دهید.
حتی اگر عادت به ورزش ندارید و یا در محل کار قبلی تان ورزش نمی کردید، لازم است که در منزل ورزش کنید، چون زمانی که محیط کار دور از منزل است شما مجبور هستید مسافتی را پیاده راه بروید و یا در اداره به اتاق همکاران سری بزنید و غیره.
اما در در منزل هیچ یک از این فعالیت ها را ندارید. بنابراین کالری چندانی نمی سوزانید. در نتیجه لازم است که بین روز ورزش کنید و حرکات کششی انجام دهید.
بیرون بروید
دورکار بودن به معنی خانه نشین بودن نیست. کار کردن در منزل به خودی خود می تواند علاوه بر سلامتی جسم، به سلامتی روح شما نیز لطمه بزند.
نباید ایزوله شوید و ارتباط تان را با دنیای بیرون و دوستان تان از دست بدهید.
توصیه می کنیم حتما از منزل خارج شوید و در محیط های اجتماعی حضور داشته باشید، یعنی خودتان را در منزل حبس نکنید.
هر وقت که امکانش بود، سرپا بایستید
تا جایی که امکان دارد در وضعیت ایستاده قرار بگیرید. اگر امکان دارد میز کارتان را بلند انتخاب کنید. میزکارهای بلند احتمال بروز چاقی مفرط، سرطان و بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهند.
موقع صحبت کردن با تلفن، راه بروید. این کار باعث فعال تر شدن متابولیسم بدن تان می شود و شما را از انواع بیماری ها در امان نگه می دارد.
در هر حال، از هر فرصتی برای دور شدن از پشت میزتان استفاده کنید.
ناهار فراموش نشود
اکثر افرادی که در منزل کار می کنند از ناهار صرفنظر می کنند، چون احتمالا صبحانه را دیر صرف کنند و یا عادت به ریزه خواری در بین روز دارند.
اما شما نیاز به وعده های غذایی منظم و سالم دارید. خوردن یک وعده ی غذایی سالم در بین روز به شما کمک می کند که انرژی لازم را برای ادامه ی روز کسب کنید.
بهتر است زمانی را برای تهیه غذا اختصاص دهید و یا از قبل، غذایتان را آماده کنید.
اگر عادت داشته باشید که زمان ناهار کار کنید، بدون شک زمانی که پای تان به آشپزخانه برسد، هر چه دم دستتان باشد را خواهید خورد.
بهتر است ناهاری سالم برای خود آماده کنید و از هیچ وعده ی غذایی صرفنظر نکنید.
آشپزخانه را پر از مواد غذایی سالم کنید
سر زدن به آشپزخانه و خوردن چیپس، سوسیس، کالباس و غیره کار ساده ای است. اگر در منزل کار کنید، بیشتر در معرض این نوع تغذیه ی ناسالم خواهید بود.
برای پیشگیری از افتادن در دام این خوراکی های ناسالم، بهتر است برای خودتان میان وعده های سالمی را آماده کنید.
بهتر است از قبل، غذای آن روزتان را آماده کرده و در یخچال بگذارید تا هنگام گرسنه بودن به سراغ مواد غذایی ناسالم وفست فودها نروید.
در غیر این صورت به دلیل مصرف مواد غذایی ناسالم و پرکالری و کم تحرکی در منزل، خیلی زود دچار چاقی و بیماری های دیگر خواهید شد.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.