خطرات لوازم آرایشی و بهداشتی برای کودکان
کارشناسان انگلیسی در گزارشی اعلام کردند: محصولات به ظاهر بیخطر مانند ادکلن، لاک، لاک پاککن، لوسیون، شامپو و سایر لوازم آرایشی و بهداشتی هر دو ساعت یک بار یک کودک را روانه بیمارستانها میکنند.
این کارشناسان هشدار میدهند: گروهی از کودکان سعی میکنند با استفاده از لوازم آرایشی و بهداشتی بزرگسالان، خود را بزرگ نشان بدهند اما این کار آنها را در معرض خطرات جدی قرار میدهد.
یک مطالعه از بیمارستان ملی کودکان انگلیس نشان میدهد هر ساله بیش از ۴۳۰۰ کودک زیر پنج سال به دلیل استفاده از محصولات مراقبتهای بهداشتی دچار مسمومیت یا سوختگیهای شیمیایی میشوند.
متخصصان به والدین توصیه میکنند که لوازم آرایشی و بهداشتی را تا حد امکان دور از دسترس کودکان و در ظروف نگهدارنده مخصوص به خود قرار دهند. این کار باعث میشود تا کودکان در وهله اول به راحتی به این محصولات دسترسی نداشته باشند و در وهله بعدی در صورت دسترسی به آنها با دیدن ظروف مخصوص متوجه خوراکی نبودن آنها شوند. در بدترین حالت در صورتی که کودک این محصولات را به اشتباه بخورد، والدین راحتتر و سریعتر میتوانند نوع محصول را تشخیص دهند.
حدود ۶۰ درصد از کودکانی که به دلیل آسیبهای ناشی از محصولات مراقبتهای بهداشتی در بیمارستانها بستری میشوند، زیر دو سال سن دارند.
نکته قابل توجه آن که به نظر میرسد لاک پاککن یکی از محصولات مورد علاقه کودکان برای بلعیدن است. به طوری که در میان تمامی آسیبهای این چنینی اعم از مسمومیتها و جراحات پوستی، لاک پاککنها مسوول ۱۷ درصد از تمامی موارد مراجعهها به اورژانس بین سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۶ میلادی بودهاند.
محصولات مراقبت ناخنها جمعا شایعترین عامل مسمومیت و سوختگیهای شیمیایی و عامل ۲۸.۳ درصد از آسیب بوده است.
اما بر اساس این گزارش محصولات مراقبت مو خطرناکترین نوع لوازم آرایشی برای کودکان به شمار میروند. این دسته از محصولات مسوول ۵۲ درصد از آسیبهای جدی است که منجر به بستری شدن کودکان در بیمارستانها میشود.
به طور خاص کرمهای صافکننده مو و محلولهای فرکننده مو خطراتی قابل توجه برای کودکان ایجاد میکنند. این محصولات و درمانهای شیمیایی حتی برای بزرگسالان نیز میتواند در صورت استفادهی نادرست، سوختگی یا دستکم خارش پوست کف سر را به همراه داشته باشد.
بطریهای درخشان و پر زرق و برق عطرها و ادکلنهای بزرگسالان نیز ممکن است کودکان را برای استفاده از آنها وسوسه کند. تجزیه و تحلیلهای ۱۵ ساله متخصصان نشان میدهد تمامی انواع عطرها اعم از ادکلنها و اسانسها باعث ۱۲.۷ درصد از آسیبهایی است که به کودکان وارد میشود.
لوسیونها، کرمها و سایر محصولات مراقبت از پوست نیز دلیل ۲۵ درصد از موارد بستری شدن کودکان در بیمارستانها محسوب میشوند.
آمارها حاکیست که شمار کودکانی که در سال ۲۰۰۲ میلادی در این کشور به دلیل آسیبهای ناشی از لوازم آرایشی در بیمارستانها بستری شدند با شمار این کودکان در سال ۲۰۱۶ میلادی یکسان بوده و این واقعیت که شمار این آسیبها کاهش نیافته است بسیار هشداردهنده است.
متخصصان انگلیسی متذکر شدهاند شمار کودکانی که به دلیل مسمومیت ناشی از لوازم آرایشی و بهداشتی آسیب میبینند به طور قطع بسیار بیشتر از شمار ذکر شده در این گزارش است، چرا که علاوه بر کودکانی که به دلیل این آسیبها روانه بیمارستانها میشوند، کودکان بسیار دیگری نیز در خانه یا در درمانگاههای کوچک به صورت سرپایی درمان شده و به بیمارستان منتقل نمیشوند.
همچنین بیشتر آسیبهایی که این محصولات به کودکان وارد میکنند، مسمومیت بوده و سوختگیهای پوستی سهم کمتری از این آسیبها را دارند.
بنا بر گزارش دیلی میل، استفاده بزرگسالان از این محصولات در برابر دید کودکان، خود عامل خطر به حساب میآید، چرا که کودکان با مشاهده بزرگسالان سعی در تقلید از آنها و استفاده از این محصولات را دارند تا خود را بزرگتر از سنشان نشان دهند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.