بیش از ۲۰۰ میلیون دندان پوسیده در دهان ایرانی
دبیر شورای سلامت دهان وزارت بهداشت گفت: بیش از ۲۰۰ میلیون دندان پوسیده در بین ایرانیها وجود دارد و اگر بخواهیم برای جایگزین دندانهای کشیده شده افراد میانسال کشور بودجهای در نظر بگیریم باید ۸۸ هزار میلیارد تومان هزینه کنیم.
سعید عسکری دبیر شورای سلامت دهان وزارت بهداشت که صبح امروز در هتل المپیک تهران برگزار شد، با اشاره به سلامت دندان در کشور اظهار داشت: بیش از ۲۰۰ میلیون دندان پوسیده در بین ایرانیها وجود دارد و مسواک زدن و کاهش مصرف شکر دو راه مهم برای پیشگیری از پوسیدگی دندان است و استفاده از فلوراید بین ۲۰ تا ۶۰ درصد به پیشگیری از پوسیدگی دندانها کمک می کند.
وی تصریح کرد: آمارها در کشور نشان میدهد شاخص پوسیدگی دندان (DMS) در سنین ۳۵ تا ۴۴ سال عدد ۱۳ است به طوری که این افراد سه دندان پر شده، ۶ دندان کشیده شده و ۴ دندان پوسیده دارند.
عسکری ادامه داد: شیوع بیماریهای دهان و دندان از بیماریهایی همچون آسم و میگرن در کشور بیشتر بوده و شاخص پوسیدگی دندان در سنین ۱۲ سال از ۱.۵ در سال ۷۷ به ۲.۰۹ در سال ۹۳ رسیده و باید بگویم که شاخص DMS در دنیا ۱.۸۶ میباشد در حالی که این عدد در ایران ۲.۰۹ است.
دبیر شورای سلامت دهان وزارت بهداشت با اشاره به هزینههای دندانپزشکی، گفت: برای یک میلیون و ۲۰۰ هزار دانش آموز که ۱.۷ که دندان پوسیده دارند برای یک ترمیم ساده رقمی معادل ۲۰۵ میلیارد تومان بودجه نیاز است.
عسکری ادامه داد: این رقم برای کودکان ۵ تا ۶ سال هزار میلیارد تومان و برای افراد میانسال ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد میشود و اگر بخواهیم برای جایگزین دندانهای کشیده شده افراد میانسال کشور بودجه در نظر بگیریم باید ۸۸ هزار میلیارد تومان هزینه کنیم.
وی افزود: در حال حاضر در کشور افراد بین ۱۵ تا ۶۵ سال دچار اضافه وزن هستند و از این میان حدود پنج میلیون نفر مبتلا به دیابت و پنج میلیون نفر دیگر در معرض ابتلا به دیابت هستند.
عسکری یادآور شد: مصرف متوسط روزانه شکر در دنیا ۴۰ گرم و در ایران ۶۶ گرم است که باید در این زمینه یک فرهنگ سازی جدی صورت بگیرد.