همهگیریِ سرخک در بخشی از جزایر اقیانوس آرام
همهگیر شدن سرخک در "ساموآ" تاکنون موجب کشته شدن ۲۰ نفر، عمدتاً کودکان شده و روزانه صدها مورد جدید ابتلا در این منطقه از جزایر اقیانوس آرام کشف میشود.
در ساموآ که وخیمترین شرایط را به لحاظ شیوع سرخک میان کشورها دارد، وضعیت اضطراری اعلام شده است.
دولت ساموآ اعلام کرده از ۲۰ قربانیِ سرخک در این کشور، ۱۹ نفر کودکان چهار ساله و کمتر از آن بودهاند. دولت این کشور همچنین از ثبت ۲۰۲ مورد ابتلا به سرخک در ۲۴ ساعت قبل از صبح جمعه، از جمله یک مورد فوتی خبر داده است.
طبق اعلام یونیسف، طی چند روز گذشته تقریباً پنج مورد جدید در هر ساعت تشخیص داده شده است.
میزان پایین واکسیناسیون در ساموآ نگرانیهای زیادی را برانگیخته و والدین این کشور را با ناامیدی وادار به روی آوردن به درمانهای جایگزین کرده است.
از زمان شروع همهگیریِ بیماری سرخک در پایان ماه اکتبر، ۱۶۴۴ مورد ابتلا در ساموآ گزارش شده است که جمعیتی کمتر از ۲۰۰ هزار نفر دارد.
میزان واکسیناسیون در ساموآ بسیار پایین بوده و یونسیف آن را بین ۲۸ تا ۴۰ درصد تخمین زده است. همچنین برنامه واکسیناسیون این کشور در سال گذشته و پس از مرگ دو کودکی که به جای واکسن امامآر (پیشگیری از سرخک، اوریون و سرخجه)، داروی بیهوشی منقضی شده دریافت کرده بودند، به حالت تعلیق درآمد.
میزان واکسیناسیون در تونگا و فیجی که سرخک در آنها نیز شیوع یافته اما شدت آن به مراتب کمتر از ساموآ بوده، به ترتیب ۹۹ درصد و ۸۱ درصد است. در ساموآ نیز دستور برنامه واکسیناسیون اجباری تحت شرایط اضطراری داده شده است.
مدارس و تنها دانشگاه این کشور تعطیل است و کودکان زیر ۱۹ سال از رفتن به اجتماعات عمومی و مکانهای پزشکی باز داشته شدهاند. طبق این حکم، همچنین زنان باردار مجاز نیستند در صورت عدم واکسیناسیون پیش از بارداری، به محل کار بروند.
یونیسف بیش از ۱۱۰ هزار دوز واکسن سرخک را در ساموآ توزیع کرده و استرالیا و نیوزیلند پزشکان و لوازم لازم را به آنجا ارسال کردهاند.
کودکان زیر پنج سال آسیبپذیرترین گروه در برابر ابتلا به سرخک هستند که از طریق قطرات بینی، دهان یا گلو منتقل میشود.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، علائم اولیه معمولاً ۱۰ تا ۱۲ روز پس از عفونت ظاهر شده و شامل تب شدید، آبریزش بینی، قرمزی و ورم چشمها و لکههای ریز سفید در قسمت داخلی دهان است. چند روز پس از آن نیز بثورات پوستی ایجاد میشود که از صورت به سایر اندامهای بدن پخش میشود.
بنا بر گزارش اسکای نیوز، سرخک علاوه بر مرگ میتواند منجر به کوری، انسفالیت (عفونتی که باعث ورم مغزی میشود)، اسهال شدید و عفونتهای شدید تنفسی مانند ذاتالریه شود.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.