شورای اطلاع رسانی و مدیریت کرونا
با وجود اینکه از مدتها قبل، زمزمههای ورود بیماری کرونا در کشور وجود داشت، بیشتر اخبار و اتفاقات در قالب فیلمها و عکسهای دلهره آور در فضای مجازی انتشار پیدا میکرد، مسئولان این اخبار را تکذیب میکردند و کمتر رسانهای به آن میپرداخت.
![شورای اطلاع رسانی و مدیریت کرونا](https://cdn.fartaknews.com/thumbnail/zd92zTeV7EUB/p_IUuvJQB-2mJilBKQWxvj1X0IDqLxtDOLlM_hFGPQJCZcp8aGL98TV13cckHCnCJhFQFliTHSDFq1zjMSGJ9b0RSLXFD0lrUYn3iexq-IGN_F9co-fAKcIZvgRrUcav/2.jpg)
فردین کمانگر؛ اکثر خبرنگاران این جرات را به خود نمیدانند تا به مراکز درمانی بروند و با وجود تاکید مسئولان که اخبار از مجاری رسمی منتشر شود، سکوت دلهرهآوری در فضای کشور حاکم بود. اما در 13 روزگذشته که برای اولین بار مرگ دو نفر در قم به دلیل کرونا از سوی وزارت بهداشت تایید شد، به ناگاه شاهد انفجار اطلاعات و آمار پیرامون شیوع بیماری کروناویروس در کشور بودیم و کسی نمیداند که یکباره چرا اینقدر آمار بیماری و مبتلایان افزایش پیدا میکند و قبلا از آن در کشور چه خبر بوده است.
بیشک افزایش ناگهانی آمار مبتلایان به کرونا و مرگومیر حاصل از آن، یک اتفاق 13 روزه نیست، کما اینکه از مدتها قبل شبکههای اجتماعی به آن پرداخته بودند.
آنچه که در این میان قابل تامل است عدم اطلاع رسانی مناسب و نبود شورای اطلاع رسانی در حوزه سلامت در زمان بحرانهایی نظیر شیوع کرونا ویروس در کشور ما است.
همین امر سبب شده که بسیاری از مردم ایران به دلیل این ضعف اطلاعرسانی به ناچار به سراغ فضای مجازی بروند و حالا که اخبار شبکههای اجتماعی در یک ماه گذشته (با توجه روند صعودی نمودار مبتلایان به کرونا) تا حدود زیادی تایید شده، ترس، دلهره و نگرانی جامعه را فراگرفته، تا حدی که مردم با دیدن یک عطسه و سرفه معمولی، دچار اضطراب شدید میشوند. این در حالی است که رسانههای رسمی مانند صدا و سیما، روزنامهها و خبرگزاریها، نقش بهسزایی در کاهش اضطراب ناشی از بحران و اطلاع رسانی در جهت افزایش اعتماد عمومی دارند و نقش آگاهی بخشی و اطلاعرسانی در بحرانهای ناشناختهای همچون کرونا ویروس بسیار تعیین کننده است.
در این شرایط مسئولان ما کمتر از ظرفیت رسانهها، بهویژه رسانههای محلی استفاده میکنند و حتی کارکرد آموزشی رسانهها را نادیده میگیرند و گاها با بیان سخنان ضد ونقیض پیرامون بیماری، سبب سردرگمی مردم در پیشگیری و مبارزه با کرونا میشوند.
این یک واقعیت است که در بسیاری از موارد به دلیل عدم اشراف به آمار و جزئیات بیماران در کنار راههای پیشگیری، از سوی عدهای که ادعای طب سنتی و اسلامی را دارند، مطالبی عنوان میشود که گاها با واقعیت فاصله زیادی دارد. مسئولان نیز از این امر جدا نیستند و به عنوان مثال میتوان وعده ریشه کن کردن کرونا در مدت کوتاه یکی از این مطالب دانست، در حالی که آنها به گرم شدن هوا در فصل بهار امید زیادی بستهاند و هیچ برنامه علمی برای این موضوع ندارند.
بیشک پیشگیری از بیماری کرونا نیازمند امکانات و تجهیزات لازم است و در کنار آن همدلی و همکاری مردم و مسئولان میتواند تاثیر بهسزایی در کاهش تلفات و شیوع این بیماری داشته باشد، پس مسئولان خود را از مردم جدا نکنند و واقعیتها را از طریق رسانههای سراسری و محلی به گوش آنها برسانند و پیرامون این بحران شفاف سازی کنند، آنها لازم است که از تجارب کشور چین در حل این بحران با مشارکت مردم الگو برداری نمایند و مردم را در این شرایط همیار خود بدانند، نه اینکه آمار و اتفاقات را از آنها پنهان کنند و مردم به ناچار به دامن شایعات فضای مجازی پناه ببرند.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.