//
کدخبر: ۲۵۵۰۸ //

پستانک؛ خوب یا بد؟

بالاخره تکلیف مادران با پستانک چیست؟ آیا این اختراع جالب که هم مفید و هم مضر است را باید در اختیار کودکان خود بگذارند یا خیر؟

پستانک؛ خوب یا بد؟

به گزارش فرتاک نیوز، پستانک نیز مثل هر چیز دیگری علاوه بر محاسنی که دارد، معایبی نیز در آن دیده می‌شود که پای هر مادری را برای رفتن به قصد خرید آن سست می‌کند.

اغلب مادران تکلیف خود را با پستانک و فرزندشان نمی دانند. از طرفی فکر می کنند که استفاده از پستانک خالی از لطف نیست و از طرف دیگر نگران معایب این وسیله هستند. پیش از آن که خوب و بد پستانک را به تشریح بیان کنیم، اجازه دهید تا فهرست‌وار بر معایب و محاسن این ابداع جالب درنگ کنیم:
 

محاسن پستانک:

پستانک می‌تواند کودک بی‌قرار را آرام کند.

پستانک می‌تواند خوابی راحت برای کودک شما رقم بزند.

پستانک می‌تواند باعث پرت شدن حواس کودک بهانه‌گیر شود.

پستانک به عادت بد و مضر مکیدن انگشت در کودک پایان می‌دهد.

پستانک می‌تواند از بروز سندروم مرگ ناگهانی در کودکان جلوگیری کند.
 

معایب پستانک:

پستانک می‌تواند باعث بروز عفونت گوشی میانی کودک را به دنبال داشته باشد.

پستانک ممکن است اعتیادآور باشد و کودک دیگر نتواند به راحتی آن را ترک کند.

استفاده‌ی درازمدت از پستانک به طور قطع دندان‌های کودک را از شکل می‌اندازد.

استفاده‌ی زود هنگام از پستانک می‌تواند موجب بروز اختلال در روند یادگیری مکیدن سینه مادر در کودک شود.

حال با این تفاصیل، استفاده یا عدم استفاده از پستانک برای کودک، به شما که مادر او هستید بستگی دارد.

بنابراین، از همان ابتدای کار بی‌درنگ به سراغ پستانک نروید و اندکی در احوال کودک خود و عاداتی که ممکن است از شما یا پدرش و حتی دیگر بستگان به ارث برده باشد تامل کنید و ببینید که برای مثال چه عاداتی ممکن است به طور ژنتیک در او نهفته باشد که احتمالا با پستانک متوجه‌ی ان ها نخواهید شد.

عاداتی مثل عادت زود هنگام به چیزی یا وجود استعداد در ابتلا به بیماری‌های عفونی و واگیردار و دیگر عادت‌هایی که خودتان بهتر می‌دانید چه هستند.

مشروح مطلب را با این پرسش آغاز می‌کنیم که آیا پستانک به راستی برای کودک خوب و مفید است؟ اکنون که شما به شکل موجز و مختصر با معایب و محاسن نسبی این ابداع جالب آشنا شدید، بهتر می‌توانید درمورد خریدن پستانک برای کودک تصمیم بگیرید. با این توضیح که پستانک قدمتی چند هزار ساله دارد؛

اما شکل امروزی آن از ۶۰ سال پیش با خلاقیت دو پزشک آلمانی با نام‌های ویلهلم بالترز و آدولف مولر به دست کودکان عصر حاضر رسید، می‌رویم سر اصل مطلب.

حتما کودکانی را در حال مک زدن پستانک، اسباب بازی، انگشت دست و هر چیز دیگری دیده‌اید. بسیاری از والدین دلیل این کار کودکان را به درستی نمی‌دانند و هر کدام از پدر و مادرها دلیلی برای عمل مک زدن کودکان می‌آورند؛ اما به گفته محققان، کودکان هنگامی که دچار اضطراب می‌شوند، برای رسیدن به آرامش و برطرف کردن اضطراب خود شروع به مک زدن انگشت و یا پستانک می‌کنند.

کودکان در زمان گرسنگی بسیار کم طاقت و بی‌حوصله می‌شوند. مادران می‌توانند برای آرام کردن کودک و گذراندن وقت برای آماده کردن غذای کودک، به کودک خود پستانک بدهند تا با مک زدن پستانک از گریه‌ها و بهانه‌های کودک جلوگیری کنند.

یکی از فایده‌های پستانک این است که می ‌توانید با قرار دادن پستانک در دهان کودک به او اجازه ندهید تا انگشتی که ممکن است آلوده شده باشد را در دهانش قرار دهد.

یکی از شایع‌ترین بیماری‌های کودکان بیماری انگل است. کودکانی که به بیماری انگل مبتلا می‌شوند همیشه بیمار و به قول معروف بسیار رنگ پریده هستند و مهم‌ترین دلیلش این است که کودکان بعد از دست زدن به اشیای کثیف، انگشت آلوده‌ی خود را برای مک زدن در دهان قرار می‌دهند.

بنابراین یا باید مراقب باشید که کودک انگشت خود را در دهان قرار ندهد و یا این که می‌توانید برای کودک پستانک تهیه کنید که البته دومی راه بهتری است اما مراقب باشید پستانک کثیف نشود؛

زیرا ممکن است کودک پستانکش را به اشیای کثیف بمالد. در این حالت ممکن است خود پستانک هم ناقل بیماری باشد و کودک را دچار بیماری کند. اگر کودک از پستانک خوشش نمی‌آید و مدام انگشت به دهان می‌برد، می‌توانید برای ایجاد علاقه، پستانک‌هایی که به شکل اسباب بازی هستند را به کودک بدهید.

بعضی از کودکان از روی سادگی و مهربانی، همیشه دوست دارند چیزهای خودشان را با دیگر کودکان تقسیم کنند. برای مثال ممکن است پستانک خود را در دهان کودکی دیگر قرار دهند و باز دوباره آن را در دهان خود بگذارند. این کار بسیار بد است و مهم‌تر از آن برای سلامتی کودکان مضر است؛ چون ممکن است آن کودک دچار بیماری مسری خطرناک باشد و کودک شما را بیمار کند و البته برعکس.

به گفته‌ی محققان، پستانک می‌تواند از بروز سندروم مرگ ناگهانی در کودکان جلوگیری کند. هر گاه کودک با پستانک در دهان خوابش برد هرگز پستانک را از دهانش بیرون نیاورید زیرا پستانک می‌تواند از بروز سندروم مرگ ناگهانی در هنگام خواب کودکان جلوگیری کند.

هرگاه لاستیک پستانک دچار پارگی شد فورا آن را دور بیندازید؛ زیرا پستانک پاره می‌تواند جای خوبی برای پنهان شدن انواع میکروب‌ها و عفونت‌ها باشد. هرگز نگران این نباشید که کودک بخواهد تا چه زمانی از پستانک استفاده کند؛ زیرا بعد از این که سن کودک بالاتر برود خودش پستانک را دور می‌اندازد.

در گذشته مادران نمی‌دانستند چگونه کودک را مجبور به این کنند که دیگر انگشت در دهان خود قرار ندهند و به شیوه‌های بد و خطرناکی مانند فلفل زدن به انگشت کودکان و ترساندن، کودکان را از قرار دادن انگشت در دهان منع می‌کردند.

در این روش ممکن بود که کودک انگشتی که به آن فلفل زده شده بود را به چشم بزند و دچار صدمات جبران‌ناپذیری شود. از این رو، بهترین راه این است که از پستانک برای جلوگیری از بروز صدمات استفاده کنید.

بیشتر مادران نگران این موضوع هستند که کودک‌شان ممکن است به پستانک عادت کند و دیگر نتوانند آن را از کودک بگیرند؛ اما کودکان بعد از این که به قول معروف عقلشان برسد، دیگر از پستانک استفاده نمی‌کنند؛ اما مادران باید همیشه مراقب باشند تا کودکان دیگر انگشت خود را در دهان قرار ندهند و به محض مشاهده دوباره از کودک بخواهید از پستانک استفاده کند.

با این همه، مادران باید یادشان باشد که اجازه ندهند کودکان بیش از حد از پستانک استفاده کنند؛ زیرا به گفته‌ی محققان کودکان بعد از۶ ماهگی باید کمتر از پستانک استفاده کنند؛

زیرا ممکن است کودکان بر اثر زیاد مکیدن پستانک دچار عفونت گوش میانی شوند. دیده شده که کودکان به قدری به پستانک عادت کرده‌اند که دیگر میلی برای خوردن غذا ندارند و فکر می‌کنند با مک زدن پستانک سیر می‌شوند. مادران تنها در صورتی که کودک در حال قرار دادن انگشت در دهان است باید به کودک اجازه دهند که از پستانک استفاده کند .

یکی دیگر از معایب استفاده بیش از حد پستانک در کودکان این است که پستانک باعث می‌شود دندان‌های کودک رو به جلو شکل بگیرند و باعث کج شدن دندان‌های او شود. به همین دلیل، نباید در همان اوایل تولد کودک، در دهان او پستانک قرار بدهیم ؛زیرا کودک دچار اختلالات مغزی می‌شود و در خوردن شیر مادر دچار مشکل و سردرگمی می‌شود.

بعضی از مادران به محض این که صدای گریه‌ی کودک را می‌شنوند قبل از این که بخواهند دلیل گریه‌ی کودک را بفهمند سریع در دهان کودک پستانک قرار می‌دهند. این در حالی است که شاید کودک گرسنه باشد و یا ممکن است با جا به جا کردن کودک مشکلش حل شود و گریه‌اش قطع شود.

یکی دیگر از اشتباهات مادران این است که هنگامی که کودک به خواب می‌رود و پستانک از دهانش بیرون می‌افتد فورا پستانک را به دهان کودک قرار می‌دهند. باید صبر کرد تا کودک بهانه بگیرد و خودش بیدار شود و بعد پستانک را در دهان کودک قرار بدهید.

یکی دیگر از معایب استفاده دائم کودک از پستانک این است که باعث می‌شود شیر مادر کمتر شود؛ زیرا کودک به سرعت یاد می‌گیرد دیگر فشاری برای مک زدن به سینه‌ی مادر نیاورد؛ زیرا متوجه می‌شود که هر چه قدر هم که تلاش کند شیری در دهانش نمی‌رود و هنگامی که مادر سینه‌اش را در دهان کودک قرار می‌دهد کودک دیگر خودش را به زحمت نمی‌اندازد و به آرامی سینه مادرش را به دهان می‌گیرد.

مادران باید بدانند که پستانک برای آرام کردن موقت است و نه دائم. پس باید به سرعت غذا را برای خوراندن به کودک آماده کنند.

اگر مادران پستانک را جایگزین غذا کنند؛ کودک دچار سوء تغذیه می‌شود و ممکن است کودک به بیماری‌های جبران‌ناپذیری مبتلا شود. اگر می‌خواهید کودکی داشته باشید که هیچ گاه بهانه نگیرد تنها به استفاده از پستانک اکتفا نکنید؛ بلکه می‌توانید با بازی کردن با کودک حواس او را پرت کنید.

کلام آخر این که، مادران باید تا سن سه سالگی کودک به او اجازه بدهند تا از پستانک استفاده کند و بعد از آن باید رو به راه‌های دیگر برای آرام کردن دلبند خود بیاورند.

 

منبع: بهداشت نیوز
آیا این خبر مفید بود؟
کدخبر: ۲۵۵۰۸ //
ارسال نظر